Napisano 13 Luty 200718 l Jak w temacie, mam bryłę i chcę zaznaczyć polygon który jest w jej środku, kiedy ją klikam zaznacza się boczny polygon. na obrazku zaznaczyłem na zielono polygon o ktory mi chodzi.
Napisano 13 Luty 200718 l zaznacz polygo który Ci przeszkadza i go ukryj poleceniem Hide z podopcji polygonów a potem zaznacz ten co cie interesuje (i najlepiej nadaj tej selekcji nazwe)
Napisano 13 Luty 200718 l wystarczy kliknąć parę razy w to samo miejsce. za każdym razem będzie się zaznaczał poligon na innej głębokości.
Napisano 13 Luty 200718 l Autor @pikSar: ukrywam te polygony a wtedy i tak nie moge zaznaczec tego w srodku, zeroreakcji. normalnie jak najedziesz kursorem na poly to zamienia sie wskaznik ze strzalki na krzyzyk, wtedy klikasz i zaznacza sie, ale jak najezdzam na ten w srodku, nie reaguje, dalej mam strzalke - tak jakbym najechal na pusa przestrzen, tak jakby go tam nie bylo. @Lis: próbowalem wiele razy i nie da sie. jak klikam to zaznacza sie przedni polygon, lub tylny (scianki) ale nigdy ten srodkowy (podloga).
Napisano 13 Luty 200718 l A może poprostu tego poligona tam NIE MA. Ostatecznie mozesz przeciągnąć myszka w tym miejscu i odznaczyć to co cię nie interesuje.
Napisano 13 Luty 200718 l Autor nooo teraz mnie zagiales... chyba nie. stworzylem boxa potem gorny poly wyciagalem extrudem do gory i modyfikowalem. cholera, sorry za zawracanie glowy, my bad
Napisano 27 Luty 200718 l można jeszcze wejść do środka figuryi stamtąd zobaczysz twój poligon. Zaznaczy sie po 1 kliknieciu