Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jest to gabinet, nad którym siedzialem miesiac czasu i robilem 1000 poprawek.Kosztowal mnie mnostwo nerwów.Firma ASPEKT dla której go robilem nie wywiazala sie z umowy i zerwalem współprace wiec teraz spokojnie moge go wam pokazac.Finaly byly renderowane w rozdz.3600x2542(tutaj zmiejszylem je do 1280x960).To na tyle , pozdrawiam Marek

3dv007scene02frame01pskb8.jpg

3dv007scene02frame02hi4.jpg

3dv007scene02frame03v02kx2.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

No ładne ale drewno na tym biurku... kolor koszmarny i do tego narożniki w "mydełko".

To chyba ta tzw. "Wiśnia Calvados" - Wygląda jak najgorszy laminat z firmy "Meble Bodzio"

Byłoby nawet ładne projektowo ale okleina psuje wszystko. Dobór mebli twój? Jak nie to uwag nie było...

Napisano

chyba troche za jasno, troche jak w szpitalu przyszlosci albo fabryce Intela :)

bardzo fajna tex drewna ale shader juz nie, moglby wiecej odbijac.

fajne fotele, kiepski shader tworzywa (wszystkie elementy z tworzywa lepiej by wygladaly czarne, nadaly by troche kontrastu).

kartka na stole jest do gory nogami ale to chyba dlatego ze wszyscy walneli wczesniej po 100 ;)

widok za oknem by bardzo pomogl.

P.S. szkoda ze zleceniodawca nie docenil Twojej pracy. czy chcesz powiedziec zebysmy uwazali na ta firme?

Napisano
chyba troche za jasno, troche jak w szpitalu przyszlosci albo fabryce Intela :)

bardzo fajna tex drewna ale shader juz nie, moglby wiecej odbijac.

fajne fotele, kiepski shader tworzywa (wszystkie elementy z tworzywa lepiej by wygladaly czarne, nadaly by troche kontrastu).

kartka na stole jest do gory nogami ale to chyba dlatego ze wszyscy walneli wczesniej po 100 ;)

widok za oknem by bardzo pomogl.

P.S. szkoda ze zleceniodawca nie docenil Twojej pracy. czy chcesz powiedziec zebysmy uwazali na ta firme?

Omijac dalekim lukiem!!!!!!!!!!1

Napisano

Projekt + kolorystyka = średniawka. Ja bym tam nie raz pewnie wyrżną o ścianę. Wygląda to tak jak scena z Matrixa gdzie bohaterowie stoją w cyberprzestrzeni gdzie jest tylko biel i tylko pojawiają się jakieś elementy..np półki z bronią. a tu się pojawiło biurko :)

Render super.

Pozdrawiam.

Napisano

dosyć ładna praca tylko przy krześle obrotowym te oparcie takie hmm proste (prosto zrobione) no i texturka mebelków niezbyt ładna. Reszta mi się podoba, gratuluję scenki :) ładna

Napisano

Super. Bardzo ładnie wyszło i co najważniejsze, udała się prezentacja mebla:)

Bez zbędnych udziwnień, odbiorca skupia uwagę na meblach i o to chyba chodziło :)

Napisano

czegos tu nie rozumiem

-projekt ich

-materialy ich

-render i wykonanie na dobrym poziomie

no to po co kazali ci to robic skoro rozwiazali umowe

i ciekaw jestem ile ci chcieli zaplacic

Napisano

chodzi o to,ze zrobilem wizke , meczylem sie z nia miesiac(w zalozeniu mialem to zrobic w 2 dni) ale oni sie ciagle czegos czepiali i jak juz byl koniec i efekt koncowy im sie podobal , i przyszlo do rozliczenia sie to szef firmy przyslal maila, ze za duzo czasu to trawlo i za duzo jego ludzie przy tym stracili czasu ) proponawal zaplcic 30% umowionej kwoty (czyli 300zl) .Napisal ze ja tylko wlaczylem swiatlo i poscilem render na noc. Odpisalem mu ze jest nieuczciwy i wykorzystuje ludzi.Oszust i trzymajcie z daleka od tej firmy. Poza mna inna scen robilo podobnao 2 chlopakow meczyli ja ponad miesiac i dali sobie spokoj , bo jemu caly czas nie pasowal podobno material szkla.Powiedzilem ze mam gdzies jego pieniadze i ze postaram sie aby juz nikogo z zadnego forum nie naciagnal na "wspolprace".

Napisano

fajnie ale pierwszy render mi sie nie podoba..telefon i laptop jakoś nie robią roboty..kartki na stołach też jakieś dziwne a szklanki na 3 renderze wygadają jak kielony

Pozdrawiam

Napisano

witam

scenka coprawda prosta, taka chciał "klient". Materiały w wiekszosci bardzo dopracowane(podoba mi sie skóra), drewienko takie musiało byc, ale jest ok.

Fajny klimacik.

Tak troche abstrachuja od scenki to sie tak zastanawiam, czy moze nie stworzyc oddzielnego wątku z "czarna listą" zleceniodawców (których trzema mijac szerokim łukiem) Po Twoim przypadku widać( i tych kolesi co robili przed toba ) ze jest to zwyczajne wykozystywanie ludzi i to jeszcze w tak ch..wy sposób. Moze taka lista by zmniejszyła szanse na to , ze inni sie znają w podobnej sytuacji a temu "zleceniodawcy" znacznie trudniej bedzie znaleźć wykonawce. Myslem ze tak działających "firm" jest sporo i spora część nas sie na takich natknęła, wiec pare negatywnych przykładów by sie pojawiło :)

PoZdRo!!!

Napisano

MArekG wykonales kawal dobre roboty, rendery sa bardzo ladne wszystko wyglada nadzwyczaj naturalnie no jedynie mozna by sie czepic siedzisk fotela na kolkach ale to byloby szykanie dziory w calym. Szkoda tylko ze firma dla ktorej to robiles tego niedocenila ! z wlasnego doswiadczenia wiem ile czasu i nerwow kosztuja poprawki zwlaszcza wtedy gdy klient sam niewie czego chce i co chwola wpada na coraz to genialniejsze pomysly. Jak na to niepatrzec masz kolejna bardzo dobra pracke w folio , choc za czas i prace nikt ci niezaplacil :/.

Napisano

nie podoba mi sie, technicznie moze i ok, pomijajac fotele i stoly...

ale ujęcia do bani i nigdy nie zrozumiem ludzi którzy zapalają lampę w tak bardzo jasnym pomieszczeniu, a te szachy.. pliiiis

greets

edit: wspolczuje Ci tej wspolracy... ten cały "szef" jest po prostu gnojem...

Napisano

Bobby_digital - mam nadziej, ze juz nikt im nic nie zrobi w 3d

dyonizoss - masz racje fajnie by bylo zrobic watek wlasnie z takimi oszustami, aby nie mogli juz nikogo naciagnac.Umiescilem posta w dziale oferty pracy z ostrzezeniem,ale nie zostal jeszcze wyswietlony(moze trzeba jeszcze poczekac)

Predator - dzieki Predator za dobre slowo, przynajmniej bede mial kolejna pracke w portfolio

Dla zainteresowanych pokaze screena z maxa - zobaczycie jakie patenty uzylem, aby klient widzial wyoblenie na krawedziach stolu

222222bd8.jpg

Napisano
nie podoba mi sie, technicznie moze i ok, pomijajac fotele i stoly...

ale ujęcia do bani i nigdy nie zrozumiem ludzi którzy zapalają lampę w tak bardzo jasnym pomieszczeniu, a te szachy.. pliiiis

greets

dlaczego ujecia do bani??????To bylo dla producenta mebli - produktem, który chcemy wyeksponowac sa meble, wiec uwazam ze ujecia są bardzo dobrze dobrane

Napisano

no wiec po kolei:

ujecie 1 - podstawowa rzecz, stół wg mnie kończy się za blisko dolnej krawędzi i za blisko lewej, osobiście zwiększyłbym kąt patrzenia kamery, ale tego nie jestem pewien. Obrazek ogólnie jest płaski, może przez camera correction...

ujecie 2 - po namyśle jest ok, prawie ok :) ale mogłoby być już, w każdym razie za mało miejsca po bokach, może zwiększyłbym kąt kamery, nie wiem musiałbym zobaczyć

ujęcie 3 - to ujęcie jest bez jaja dodatkowo przez to że blat tego stołu przy takim oświetleniu powinien cokolwiek tego światła odbijać, a jest matowy, a co do ujęcia to zwiększyłbym kąt kamery i przesunął ją lekko w lewo, może zwiększyłoby to trochę dynamizm ujęcia...

co do rzeczy na stołach.. wygląda jakbyś nie wiedział czy coś tam położyć czy jednak nie... albo więcej albo wcale.

To tyle na razie:)

Napisano

tak patrze na ten screen z view p. i robi wrażenie ( moze szkodsa ze nie pokazałes tego klientowi :) Te line to sa jakies ukryte źródła swiatła czy cos co poprostu sie w tych obłosciach ma odbijac? Gratulacje za te innowacje :)

P.S. To ogłoszenie umiesciłes na architekci.pl ??

Napisano
tak patrze na ten screen z view p. i robi wrażenie ( moze szkodsa ze nie pokazałes tego klientowi :) Te line to sa jakies ukryte źródła swiatła czy cos co poprostu sie w tych obłosciach ma odbijac? Gratulacje za te innowacje :)

P.S. To ogłoszenie umiesciłes na architekci.pl ??

te linie sa po to aby blat mial co odbijac, jest klika swiatel ktore maja wlaczone tylko blaty . Jakie oglposzenie?na architekci.pl zareklamowalem tylko swoja stronke :-)

Napisano

Nie będę oceniał opinii innych w tym wątku, ale chyba ocenili Ci tą pracę z lekka przez pryzmat Twoich wcześniejszych wizek;) Tutaj jest zdecydowanie poniżej Twojego poziomu, tym bardziej, że jak sam mówisz, robiłeś to cały miesiąc!;) Ale rozumiem, że klient był niewygodny, znam z autopsji;) Co do tego zamieszania w okół obłości na krawędziach, to nie denerwuj się, ale coś przekombinowałeś;) Gdybyś wybrał nieco inne ujęcia, przynajmniej w części skupiające się na wspomnianych zaokrąglonych krawędziach (na przykład ujęcie bardziej z pozycji na wysokości blatu) to nie miałbyś takiego problemu;)

Zresztą, same pomieszczenia nie służą specjalnie dokładnej prezentacji mebla, brak przynajmniej jednego ostrzejszego światła, żeby podkreślić detal. No i krzesła. Chamsko kanciaste oparcia i chyba bump Ci się na nich odwrócił;)

Pozdrawiam i życzę jak najmniej takich klientów;)

Napisano
Nie będę oceniał opinii innych w tym wątku, ale chyba ocenili Ci tą pracę z lekka przez pryzmat Twoich wcześniejszych wizek;)

Z ta opinia lekko przesadziles , mi osobiscie ten projekt sie podoba , z wczesniejszych wizek pamietam bodajze jedna ktora rownie bardzo mi sie podobala. To wszystko, jeden lubi w[o]dke drugi piwo kwestia gustu sadze :).

Napisano

Witam Panie Marku

Po obejrzeniu renderów i skrinów muszę powiedzieć że dość dużo namęczyłeś się przy tej scenie. Szkoda że zleceniodawca nie wywiązał się z umowy. Pewnie nie zdaje sobie sprawy jak trzeba się czasami namęczyć i pokombinować aby uzyskać coś takiego, ale to tak jest z ludźmi nic tutaj nie poradzisz. Pozostaje mi życzyć abyś w przyszłości nie miał takich klientów. Co do Twojej pracy to: fajną masz podłogę i lampę na pierwszym ujęciu oraz szkło mleczne „najs dzob” haha

Pozdrawiam

Mario

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności