Shaokan Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 Witam, bede w tym watku wklejal moje wypociny. Rysuje zaledwie kilka miesiecy takze nie spodziewajcie sie pieknosci ;) Licze ze ktos mi doradzi nad czym musze jeszcze popracowac, czyli kostruktywna krytyka mile widziana :D pierwszy bazgroł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 proponuję zamiast rysowania całości postaci, trenowanie poszczególnych części ciała (jeśli już chcesz rysować ludzi :) ) a także robienia szkicu, zanim zaczniesz rysować całość postaci dokładniej, żeby zapanować nad proporcjami :) standardowo http://fineart.sk/index.php?cat=1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 19 Luty 2007 Autor Share Napisano 19 Luty 2007 dzieki szalony, super ta stronka, jak bede mial wiecej czasu to podrzuce jakies czesci ciala do ocenki ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 W końcu znalazłem chwile czasu zeby cos narysowac tak więc : miałem ćwiczyć anatomie ale jakoś nie mam weny zeby zaczac ;D p.s czekam na krytyke :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielon[PL] Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Trudno cokolwiek powiedzieć bo niewiele jest narysowane(na tym drugim rysunku). Ale radził bym dodać światłocień(troszkę mniej skromny od tego ,który jest naniesiony). Postarać się urealnić postać. Uwzględnić to co jest na pierwszym planie od tego co się troszkę oddala. Spróból wziąść to pod uwagę w następnych rysunkach. Takie zabiegi zawsze uszlachetnia rysunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 25 Luty 2007 Autor Share Napisano 25 Luty 2007 Dzięki za rady, spróbuje je wprowadzić w życie ... kiedyś ;D tym czasem taka szybsza mordka :D miała to byc część czegoś wiekszego ale zbrakło chęci na dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 spróbuje je wprowadzić w życie ... kiedyś ;D miałem ćwiczyć anatomie ale jakoś nie mam weny zeby zaczac ;D Zabawny z Ciebie człowiek :). Za Rysunki masz u mnie 2+ (dwa za to że widać że to człowiek a "+" za to że w ogóle coś rysujesz). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 25 Luty 2007 Autor Share Napisano 25 Luty 2007 Dzięki, staram sie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 Witam dawno nic nie wrzucalem, a nazbieralo sie juz troche pracek z ktorych jestem mniej lub bardziej zadowolny ale ktore mysle, ze warto poddac pod krytyke "fachowcow" :D Tak wiec: Elf demon, lub cos podobnego :D Miecz mial wygladac jak jeden z tych wielkich mangowych ale wyszedl troche mniejszy niz bylo w zamierzeniu: Domek na drzewie :D I na koniec krasnal, Kaplano-wojownik :D : p.s Aktualnie koncze trzecia klase gim. i zastaniwam sie na wyborem Panstwowego Liceum Sztuk Plastycznych w Szczecinie. I tu pytanie do "fachowcow". Czy z moimi zdolnosciami jest sens sie tam pchac czy lepiej sobie odpuscic? A moze jest ktos ze szczecina kto orientuje sie w "wymaganiach" tej szkoly jak tak to prosze o jakies info :D Z góry dzieki za pomoc pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 hmm nie wiem czy dasz rade sie tam dostac... ;)(jesli jest egzamin) bo przewaznie jest... ale probuj , mysle ze warto. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 no tak... wlasnie o te egzaminy chodzi. "Egzaminy", bo sa dwa praktyczny i teoretyczny. Praktyczny wiadomo trzeba cos tam nabazgrac, a teoretyczny jest na zasadzie "rozmowy kwalifikacyjnej" badz testu gdzie trzeba odpowiadac na pytania zwiazane ogolnie ze sztuka. Czyli napewno znani malarze czy historia sztuki. Napewno bedzie ciezko, bo z teoria u mnie to jeszcze gorzej niz z praktyka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielon[PL] Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Nom warto próbować. Napewno nic nie stracisz ,a zawsze jakieś doświadczenie. Trzecia klasa powiadasz .... hmmm .... znacznie lepiej rysujesz niż ja gdy kończyłem 3 klasę gimnazjum:):D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2007 hmmm... dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Witam, Mialem chęć na jakiegos demona i takie coś wyszlo: szybki szkic jakies pół godziny i jeszcze kartka ze szkicbuka: wszystkie szkice jak i ten wyzej ołóweczek 6b only generlanie ćwicze ostatnio różnego typu mordy i poszczegolne ich czesci ,takze moze bedzie sie czym pochwalic niedlugo :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Jak dla mnie za grube linie i nieco zła skala szarości. Rysunki przestają sprawiać wrażenie przestrzeni. Znawcą nie jestem ale takie mam wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 12 Maj 2007 Autor Share Napisano 12 Maj 2007 Witam, cos tam sie w domu skrobie... zazwyczaj nic ciekawego ale znalazly sie od tych kilku? tygodni trzy pracki... "takie w miare" jak na moje mozliwosci :D pierwszy raz rysowalem kobiete w pelnej okazalosci :D no i sa rezultaty stopy/nogi do bani i nie wiem czy dobrze uchwycilem "kraglosci" :D teraz mordy... nad ktorymi pracuje, pracuje i pracuje... narazie z ciekawszych tylko te dwie to narazie tyle... w najblizszym czasie postaram sie wrzucic wiecej mord lub ich czesci ;) pozdro p.s wybaczcie za jkaosc zdjec ;) brak skanera i stara cyfrowka... lepiej byc nie moglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 na poczatek polecam ksiazke Andrew Loomis - Drawing Heads And Hands co prawda ksiazka nie nauczy rysowac ale jezeli idzie o podstawy rysowania glowy jako bryly jest bardzo dobra pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Przed zakupieniem jednej z książek Loomisa, polecam przerobienie kilku tutoriali z tej strony (tutoriale podchodzą pod cartoon, ale o proporcjach można się sporo nauczyć): Polykarbon Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi