Napisano 18 Luty 200718 l w mojej glowie powstalo dzis cos takiego...ale napewno cos jeszcze bedie porpawione! naszczescie duzy limit jest poly to moze uda sie zeby wyszło tak jak ma!:) Wybaczcie ....ale w 2d jestem lichy!:) dodam tylko ze scenka ma przedstawiac statek wity w ziemie...neiw iem co za tym statkiem...myslalem zeby jakis wiezowiec rozwalony ale sam nie wiem!
Napisano 19 Luty 200718 l Tak szczerze to nic nie kumam z tych rysunków :D No ale jak pokażesz model to wszystko się wyjaśni :) - powodzenia :)
Napisano 19 Luty 200718 l Autor hahaha...no bo tylko chyba ja wiem o co dokladnie mi chodzi!:)Chociaz tez nie do konca!:)na gorze masz przedstawione jak bedize moze wygladac!:) na dole po prawej koncept statku po lewej podpis i jakies bazgrołki!:))modelik ktory zrobilem wczoraj ma 800 trisow...i teraz rozmyslam co mu dorobic jeszcze!:) EDIT 20.02.2007: nikt sie nie rusza...a mnie terminy gonia pracy lic!:P wiec ostro za robote sie biore! najgorsze ze napewno nie wykozystam calego limitu poly! wg mnie jest strasznie duzy ...no ale!
Napisano 20 Luty 200718 l E tam, nie przejmuj się limitem. Rób tak, żeby przede wszystkim Tobie pasowało. A to że na koniec zostanie Ci 1-2 tysiące, to żaden problem. Uważam że lepiej nie wykorzystać całości limitu, niż zmuszać się i na siłę wciskać dodatkowe trisy. Ostatnia bitwa pokazała, że żeby stworzyć naprawdę fajny model, wcale nie trzeba użyć tysięcy trójkątów. Wystarczy dobry pomysł i sumienna praca :)
Napisano 20 Luty 200718 l Autor tazdaje sobie sprawe ze musze go podniszczyc...a to bedize tez troche poly kosztowac! hehe...napisalem ze 5K to duzo....a zaraz bede jeszcze musial ograniczac!;)
Napisano 20 Luty 200718 l Kuba ma rację, ale celem limitu jest wykorzystanie go nie tyle w celu zaimponowania ilością, tylko do uzyskania wiekszej dokładnoiści bryły. Przyznaję, że do oddania charakteru modelu nie trzeba wielu trisów, ale detale juz wymuszają ich namnożenie.
Napisano 20 Luty 200718 l Cóż, fakt faktem że ideałem jest kiedy dostając limit np. 1k kończy się z modelem 900 - 999 tris. Za normę przyjmuję się wachnięcie rzędu 10% wielkości modelu. Cała sztuka żeby zrobić model na tyle duży na ile pozwala gra, ale żeby żaden tris się nie marnował i każdy dodawał trochę detalu. :)
Napisano 20 Luty 200718 l Autor zgadzam sie z wami..ale przyznam sie szczeze ze ja juz nei wiem co mam tu dodac!:) jeszcze napewno zrobie wnetrze! jak narazie to tyle zrobione dzisaij! calosc troche ponad 1500 poly jutro przyjdzie czas na demolke!:)....zacznijcie komentowac model a nie polycount!;)
Napisano 21 Luty 200718 l hmmm co to jest? :D, kurcze dziwnie to wygląda, poczekam na texturki bo teraz nic nie widać :D
Napisano 21 Luty 200718 l jak nie widać :) przeciez to statek wbity w ziemie :D ' o ile mnie wzrok nie myli '
Napisano 21 Luty 200718 l Autor ech..ledyr...zalamujesz mnie:)...dzieki wizz za wyjasnienie! i udowodnienie ze cos widac!tak...to ma byc statek wbity w ziemie
Napisano 21 Luty 200718 l Stary, a czy przypadkiem nie jest on zbyt nienaruszony jak na taką kolizję? Wygląda jakby nadawał się do wyciągniecia i dalszego lotu po drobnej kosmetyce lakieru. A tymczasem to ma być ZŁOM!. Pognieć go, porozwalaj dziobek, połam skrzydła, rozsyp części wokół... Zobaczysz, że jeszcze Ci trisów zabraknie.
Napisano 21 Luty 200718 l Autor haaaaloooo....czy ktos mnie czytaaaa????....demolka bedzie niedlugo!!!
Napisano 21 Luty 200718 l Cut/detach/delete. Cut/detach/delete. Cut/detach/delete. Cut/detach/delete. Cut/detach/delete. Cut/detach/delete. Cut/detach/delete. Cut/detach/delete. Przepisz sto razy i oteksturuj. :D Będzie fajnie. ;D
Napisano 21 Luty 200718 l Autor hehehe....shogun demolke mialem dzisaij zrobic..ale kobieta by mi zrobila demolke!:) spoko...duzo czasu jeszcze!:)a zrobie napewno!:)
Napisano 21 Luty 200718 l ano rzeczywiście jak sie przyjrzeć to wygląda jak statek wbity w ziemie ale zeby sie zaraz załamywać ?! Bruneq nie wszystko sie odrazu udaje, posiedzisz troszke dluzej nad tym i bedzie dobrze :D nie zalamuj sie :D nie no joke ;)
Napisano 28 Luty 200718 l Autor jeszez dowale w niego czyms i texturki.....jakos czasu w tamtym tyg nie bylo...:\