Jump to content

Teczka 2D: Kielon[PL] - 11.04

kielon[PL]

Recommended Posts

Jest to mój pierwszy temat na jakimkolwiek forum więc mam nadzieję ,że nic nie popsuje. Chciałbym przedstawić tu moje prace wykonywane tylko za pomocą ołówka i gumki chlebowej. Większość z nich jest efektem mozolnego dłubania 2b na zwykłej białej kartce podczas wykładów(głównie fizyki - pozdrowienia dla studentów UW wydziału Fizyki:))

Jest w nich pełno wad, w większości są nawet nieskończe.

Wdzięczny będę za wszystkie opinie, po to umieszczam przecież te prace.

Na dobry początek lecą dwie pracki zrobione około 18 miesięcy temu podczas wykładów.

[ATTACH]42613[/ATTACH]

[ATTACH]42614[/ATTACH]

Hehe w zasadzie prócz małego ucha i krzywych pośladków u gościa to wypatrzyłeś wszystko:)

A tu dwa rysunki ,od których zaczeło się kształtowanie stylu i poważniejsze zamiłowanie w rysowaniu(wiewióra była na zamówienie - wiem gruba ale nawet nie mam jej przy sobie by poprawić:), zresztą to było dobre 3 lata temu może więcej)

[ATTACH]42624[/ATTACH]

[ATTACH]42625[/ATTACH]

To fakt ,brak stóp wpływa na rysunek. Ale nic na to nieporadze. Bardzo żadko wracam do jakiegokolwiek rysunku ,a często zostawiam bez jakiejś części:P.

A co do cieniowania. Teraz już tak nierysuje ale kiedyś niebyło rysunku ,a ja cieniowałem. Niemogłem sobie wyobrazić ręki ,czy jakiegoś stroju to łatwiej było mi odrazu cieniować na ślepo. Niebyło to zbyt mądre ale efekty były zadowalające. Wystarczy popatrzeć na tego stwora pośrodku.

A tu kilka nastepnych:

[ATTACH]42679[/ATTACH][ATTACH]42681[/ATTACH][ATTACH]42682[/ATTACH]

Dzięki wielkie za wszysystkie komentarze.

[ATTACH]42728[/ATTACH]

I jeszcze jeden ,przedchwileczką skończony(jakość troszeczkę nienajlepsza ale musiałem zdjęcie robić z aparatu)

[ATTACH]42729[/ATTACH][ATTACH]42730[/ATTACH]

Napiszcie co o nim myślicie(głównie co wam się nie podoba). Jest to mój 2 smok w historii. Każdy komentarz będzie mile widziany.

Pozdro.