Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

mam taki problem...:)

chce kupić monitor ale nie wiem jaki.Napiszcie jakiego używacie i jakiej firmy odradzacie:)monitor głównie do zastosowań grafy.

Za każde info będę wdzięczny

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam!!!

Moim zdaniem kup sobie bardzo dobrej jakosci 17 albo 19 sredniej jakosci bo na monitor taki jak maja w firmach graficznych nie stac nikogo :) Ja osobiscie pracuje na 15 i mi to nie przeszkadza i nie mam zamiaru zmieniac monitora na inny no chyba ze sie wykrzaczy :) ale polecam 17 zajebistej jakosci

Napisano
  • Autor

Witam

dzięki za szybką odp.tylko czy możesz rozwinąć stwierdzenie \"zajebista jakość\"?:) wiesz rozdzielczość i Hz:)bo do sklepu z hasełkiem \"prosze zajebisty monitor\" nie wpadne:)

Pozdr.

Napisano

iiyama 19\'\' z seri profesjonalnej, przynajmniej ja taki chce sobie taki kupić, cena ok. 1690zl

Napisano

iiyama 19\'

1480 x 1024 / max. 90 Hz

1280 x 1024 / max. 90 Hz

cena 1300 + Vat

Napisano

witam!!!

wiesz marcoos gdybym ja mial sobie kupic taki monitor to bym wolal sobie wciagnac amd athlon 2000+ do tego plyte glowna i ram i jeszcze by zostalo na fajki i piwo ;P

Ja zazwyczaj robie wizje lokalna po sklepach :) chodzi o to aby odswierzanie przy duzych rozdzielczosciach mialy wieksze niz 60 hz (przy 60 herzah oczy wysiadaja :D )

Jezeli chodzi o wmiare solidna firme :) w miare :D wiec polecam model \"zajebistej 17\" lg flatron 795 ft+ plamka 0,24 rozdzielczosc 1600X1280 przy odswierzaniu 75 hz za nie cale 1000zł

Lub w miare droga 19\" lg flatron 915 ft+ plamka 0,24 1600x1200 odswierzanie 85 hz cena :) prawie 1500 bez vatu :P

Dlatego mowie lepiej kupic zajebista 17 za w miare w miare pieniadze niz srednia 19 :) ta co podalem to juz jest dobra 19 :D

Napisano

to i tak jesteś twardy gość, ja dopiero w miare komfortomo czuję się przy 85Hz (60Hz to umnie ból głowy po 10min)

a tak wogóle to najlepiej nic nie kupowac wszystko przepić i olać kompa i 3d hehe, alkohol rulz !

Napisano

Jak miałem Amigę pracowałem na telewizorze przy rozdzielczości około 640x512 (przeplot i 25Hz) Ale dało się procować i co najśmieszniejsze nie noszę okólarów. Ale jeżeli ceny 19 spadły do 1500 zł to osobiście wolałbym 19. Pracuje na 17 i wiem jaka to różnica te 2 cale. (moją 17 kupowałęm za 2 tysiące) :)

Bacry

Napisano

Monitor jest na lata, a procek szybko się starzeje... A piwo i fajki gdzieś znikają...

Szarpnij sie na 19``, naprawdę warto. Koniecznie flat, 1600x1200@85Hz Nie polecam Philipsa 109P, bo wyjątkowo świruje z kolorami w narożnikach.

Napisano
  • Autor

dzięki za każde info i postanowiłem że to będzie 19\" HIGHSCREEN na stronie vobis.pl można luknąć na jego dane nie głupi jest i w dodatku zajebiście TANI:)

dzięki i pozdro

Napisano

Grafika i monitory?

Nie chce nikogo obrazić ale 19 za mniej niż 2000 zł to nie jest zbyt dobry pomysł... W 3D robię na moim misiaczku Eizo. Odkąd go mam jestem pewien że będę wierny tej firmie dożywotnio i jakakolwiek zmiana monitora to tylko na 21 z ich serii FlexScan T xxx. W ogóle ich seria T ma obraz z żelaza. Wiem że się cenią ale są tego warci (pamiętam że przed jego zakupem obejrzało się CAŁĄ dostępną konkurencję). Cio do Iiyamy to znajomi pracują na ich 19 czy tam 21 i są bardzo zadowoleni, jednak ostatnio łażąc po sklepach z monitorami (towarzyszyłem w zakupach) oglądaliśmy 17 tejże firmy i czysta żenada!!! Fatalny obraz, interfejs... Po prostu kicha. Najpierw wejdź na jakieś serwisy o monitorach, poczytaj sobie jakieś komentarze, testy, dobierz sobie z trzy spełniające twoje wymogi. Potem podzwoń po dystrybutorach ustal gdzie możesz sobie takowe obejrzeć (działające), zawsze mniej przy sobie test Nokii lub Neca i w sklepie obejrzyj (w tych testach) sobie z dwa, trzy egzemplarze danego monitora (zawsze się różnią), wybierz najlepszy i przywieź do domu opancerzoną furgonetką.

Napisano
  • Autor

witam

wiem że nawet nie ma co porównywać Eizo do jakiegoś HIGHSCREEN ale też cena jest dwa razy większa:(ten HIGHSCREEN jest na samsungu \"robiony\"i parametry ma nawet dobre.Monitor mój jest raczej do \"dłubania\"coś w grafice niżli do profesjonalnej pracy:)i moim zdaniem ten HIGHSCREEN wystarczy mi na baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dłuuuuuuugo:)ostatnia kwestia to czy on będzie nadal dobry jak zobacze go w działaniu bo widziałem tylko na ulotce:)

Napisano
  • Autor

wiem że moje podejście do tematu jest troszke amatorskie ale gdybym miał duużo więcej kasy podszedłbym do tego bardziej PROFESJONALNIE:)

Napisano
  • Autor

Witam

czy jest jakie ustrojstwo do ktˇrego mˇg│bym pod│▒czyŠ dwa monitory?

jak nie mam karty z dwoma wejÂciami na monitor

Mam nadzieje ┐e skumaliÂcie o co mi chodzi:)

Pozdrawiam

Napisano

niektˇre monitory maj▒ wejÂcie USB, mo┐e tŕdy da radŕ? Ale jak to skonfigurowaŠ i czy to wogˇle mo┐liwe nie mam pojŕcia. A dwa monitory to rewela, naprawdŕ polecam