wroniec Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Projekt dyplomowy znajomej z wrocławskiego ASP - obiekt wspomagający funkcję czytania. Modelowane w maksie, renderowane w vrayu, bez poprawek w photoshopie. Większość renderów była duża, to i długo sobie szła. Projekt Ola Utrata. Reszta ja. A tu wcześniejsza wersja.
etyr11 Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Mi osobiscie bardzo sie podaba. Krzeslo 1 fajniejsze od 2. Nie wiem czemu,ale kojarzy mi sie z PKP. Wykonanie tez ladne- Fajne studio. Pozdrawiam.
tadzio Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 projekty nowoczesnych mebli sa czasem kontrowersyjne (sam robie wizki takich ;-). a wykonanie calkiem spoko, choc tak jakos golo... a czym oswietlales? HDRI? Pokaz studio jak mozesz;-) pozdr.
Orangegraphics Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 W sumie to... ja będe inny i mi się podoba drugie bardziej;) ale technicznie to prawda, jest ok. Widać że walczyłeś z Mapowaniem na tym drugim, i prawie ci się udało;) w miejscu przejścia z oparcia na poręcze ci się kaszani
ninja_shuriken Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 bardzo ładne, te zielone najlepiej ci wyszły. Modele świetne!! Umieścisz w necie texturę drewna? Podzielisz się z nami?
wroniec Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 Dzięki za pochlebne opinie. Tutaj viewporty studia, jak widać skomplikowane to ono nie jest. Oświetlane HDRI, w odbiciach globalnych też HDRI. Przy zielonym krześle używałem HDRI dostępnego na tej stronie, a to z drewnianego gdzieś zaginęło. Mapa krzesła nie jest porywającej wielkości, ale proszę bardzo:
Gość Raffaello Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 fajne krzesełka, tylko co do projektu to osobiście bym ich nie kupił ponieważ używając takich krzeseł do czytania często trzymam ręce na poręczach a one z tego co widać na renderkach nie należą do miękkich. ogólnie modelki ładne pozdrro
briz Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 krzesła byłyby ok. gdyby była wersja dla osób leworęcznych ;)
cta Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 jak dla mnie to za mało przestrzeni między krzesłem a tym stoliczkiem, żeby z niego korzystać trzeba by mieć ostrego garba, a te pojemniczki to na śmieci?
!Ewert Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 bardzo fajnie to wyszło, może troch mógł byś sampling zwiększyć ale ogólnie podoba mi sie;))
wroniec Napisano 2 Marzec 2007 Autor Napisano 2 Marzec 2007 Dzięki za komentarze. Raffaello - siedziałem na prototypie owego krzesła i było w miarę wygodnie, no ale nie spędziłem na nim więcej niż 20 sekund, więc ciężko się wypowiadać o wygodzie przy czytaniu briz - dobra uwaga, faktycznie lepiej by wyglądało gdyby choć jeden render był z wersją dla leworęcznych cta - przestrzeni jest tyle ile trzeba, wymiary wzięły się z analiz i badań, choć siedzisko jest przeznaczone raczej dla osób szczupłych. Co do pojemniczków to są one na różnego rodzaju książki i zeszyty, ale to i tak zależy od siedzącego co tam wrzuci :) Tomuś - i tak już długo szło, wydaje mi się, że zwiększenie samplingu nie wiele by pomogło, a na czas by wpłynęło
Rekomendowane odpowiedzi