serratus Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Witam, Znowu zmieniam temat, ponieważ myślę że poprzednim razem rzuciłem się na zbyt głęboką wodę i nie dałbym rady tego zrobić z prostej przyczyny braku czasu :/. Tym razem scena będzie o wiele mniejsza przedstawiająca bar z lat 30 XX wieku. Znajdować się tam będą cztery postacie - facet siedzący na kanapie palący cygaro, koleś siedzący przy barku (czekający na drinka), barman, oraz mały Al Capone biegnący obok barku z rewolwerem w ręku. Nie jest to do końca prawda historyczna, ponieważ w latach 30 Al Capone miał już ponad 30 lat :). Jeśli nie zdołam tego skończyć w terminie to dokończe po bitwie, ponieważ nie wiem jak uda mi się zorganizować czas w niedalekiej przyszłości. Zamieszczam kilka wstępnych referek, do stylu baru do jakiego będe chciał upodobnić scenkę (screeny są z gry Mafia, ponieważ nie udało mi się znaleźć innych ciekawych :/): http://mafia.gameszone.cz/obr/salierihobar/salierihobar3.jpg http://www.voodooclub.de/Mafia/mafia12.jpg Pozdrawiam
JmTm00 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 spoko jak to rozegrasz mimiką tak jak piszesz....a bedzie to choolernie trudne moim zdaniem, to wroze ci wysokie noty :D powodzenia
arturro Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 mysle ze pomysl jest dosc juz troche oklepany, ale duzo dobrych takich prac nie bylo, takze wybronic sie mozna jakoscia i ta wlasnie trudna mimika. Powodzenia
tadzio Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 a nie bylo juz takiej bitwy pt PIEKNA I BESTIA???? bo mi sie zdaje ze byla...
serratus Napisano 14 Marzec 2007 Autor Napisano 14 Marzec 2007 Rozwijam pomysł, jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się czegoś więcej, odsyłam do edytowanego pierwszego postu po więcej informacji :). Pozdrawiam
Destroyer Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 ale sobie roboty zaplanowałeś ;) tylko czy komp podoła temu rozmachowi? :)
serratus Napisano 14 Marzec 2007 Autor Napisano 14 Marzec 2007 fikołek: ale sobie roboty zaplanowałeś ;) tylko czy komp podoła temu rozmachowi? :) Prawdę mówiąć nie wiem, ale to się okaże w trakcie pracy :), dlatego zamierzam zacząć od organiki gdzie znajdzie się najwięcej szczegółów. Myślę że domki nie będą potrzebowały ogromnej dbałości o detale, co mam nadzieję uda mi się zatuszować w klimacie nocy. Dodatkowym atutem jest oddalenie wioski orków od pierwszego planu, bo właśnie tam chcę zbudować najwięcej rozświetlonych "klocków" :). Pożyjemy, zobaczymy, to będzie mój pierwszy w życiu still, dlatego chcę zrobić coś co będzie wymagało dużego zaangażowania z mojej strony, a co najważniejsze mam nadzieję że wiele się nauczę dzięki tej bitwie. Pozdrawiam
SirAnen Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 UUuuu , to uprzdam ze potrzebujesz duzo samozaparcia oraz naprawde zrob sobie latwiejsz zadanie :) Ja tez chcialem nie wiadomo co zrobic i tak przez peirwsze 2 tyg szlo super , praca az sie palila a potem sie wypalilem i juz checi padly. Dlatego zrob cos prostego a ladnego. Moja rada.
serratus Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 To już ostatni update tematu... tym razem zabieram się na poważnie do roboty :) !! W edycji pierwszego postu krótka informacja jak ma wyglądać scenka. Concept scenki zrobiłem, ale nie mam go jak pokazać :/, ponieważ znajduje się on na kartce papieru a pech chciał że aktualnie mój aparat cyfrowy jest w naprawie :/. Pozdrawiam
D3SIGN Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 Dobry pomysł... każde potraktowanie tematu jest dobre ale do mnie najbardziej trafiają właśnie takie :) Życzę powodzenia.. roboty masz dużo...
Rekomendowane odpowiedzi