Napisano 5 Marzec 200718 l Co zrobic aby takie pytania wogole nie padaly? http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=509877#post509877 Moze da sie po rejestracji, i pierwszym logowaniu wysylac hurtowo PM do nowozarejestrowanego z wiadomoscia. "Witaj, przylaczyles sie do naszej spolecznosci. Zajzyj tutaj, bo nie lubimy pytan ktore zostaly juz milion razy zadane" Trendi czy passe?
Napisano 5 Marzec 200718 l az tak bardzo ci to przeszkadza?? Poprstotu nie odpisuj w takich tematach...
Napisano 5 Marzec 200718 l Dla mnie trendi, to moze nawet pomoc niektorym bardziej niż sobie tego życzą ;)
Napisano 6 Marzec 200718 l Autor zgred88: tak przeszkadza mi, juz nie mowiac ze mody musza takie tematy usuwac, wklejac do nich w kolko te same linki itd itp
Napisano 7 Marzec 200718 l Illy ma rację. Na przykład na forum FX jest wyraźnie napisane, że to jest forum dla zaawansowanych userów i posty z durnymi pytaniami na które odpowiedzi mozna znaleźć w kazdym FAQ oraz w helpie do Premiere i AE oraz innych podobnych - będą ścigane i usuwane. Razem z userami. U nas powinno być podobnie. Można zrobić tak, że nowy user przy tworzeniu 50 pierwszych postów będzie przekierowywany do FAQ z zapytaniem, czy juz je przejrzał i czy aby na pewno nie ma tam odpowiedzi na jego bolączki. T/N. Dopiero 51 post zostanie utworzony bez przekierowania i zapytania. W ten sposób userzy poznają FAQ, a my zagwarantujemy sobie odsiew durnych pytań.
Napisano 7 Marzec 200718 l Adek zawsze powtarza ze chce zeby nowi userzy/ nowi userzy maxa mieli pełny dostep do wszystkiego i niechce im utrudniac niczego, tym bardziej dostepu do forum i zdobywania wiedzy :) wiec watpie zeby cos tutaj sie zmieniło, z naszej strony poprostu mozemy zmienic regulamin i popracowac na faq, ale nic na sile :) jezeli widzisz watek ktory juz był nie pisz w nim nic to najlepsza metoda, od kilku lat nie zagladam do działow modeling i takie tam ;)
Napisano 7 Marzec 200718 l A może przy rejstracji użytkownika dawać wielki czerwony napis "Jeśli rejstrujesz sie po to zeby zadac pytanie na które odpowiedzi mozna uzyskac w reference/faq/google w mniej niz 5 minut, to przemyśl to jeszcze raz" ? Co ja dzisiaj zjadlem ze jestem taki marudny ? .... Edit: jezeli widzisz watek ktory juz był nie pisz w nim nic to najlepsza metoda, od kilku lat nie zagladam do działow modeling i takie tam ;) guru, przyjdź do nas, spojż na problemy maluczkich :D Żadnego offence do ciebie Klicku oczywiscie, w sumie zgadzam się z Adkiem, to tylko ludzie nie chcą szukać wiedzy tylko wolą pisac posty i czekać az im ją podadzą
Napisano 7 Marzec 200718 l Mirach nie przesadzaj :D tu nie chodzi o to:) poprostu nie mam potrzeby tam zagladac i tyle :) nie wiem w czym mozna prosic kogos o pomoc w modelowaniu ? :) ale jak ktos czuje potrzebe i chce poprosic kogos o pomoc w modelowaniu to prosze bardzo :)
Napisano 7 Marzec 200718 l od kilku lat nie zagladam do działow modeling a ja od wczoraj zaczołem tam zaglądać ;) i fajne siteczki tam znalazłem a poza tym nic ciekawego :)
Napisano 7 Marzec 200718 l Ok, to inny patent: można nad działem POMOC umieścićc banner 200/800 z żarówiastymi czerwonymi mrygającymi literami głoszącymi, że od zadawania głupich pytań jest interia.pl, a odpowiedzi na głupie pytania są w FAQ.
Napisano 7 Marzec 200718 l Nie wiem, czy to pomogłoby, ale przesiósłbym FAQ do działu dotyczącego oprogramowania. Może częściej zaglądaliby tam ludzie.
Napisano 7 Marzec 200718 l Klicek: spoko, łapie o co ci chodzi, dzisiaj mam tylko dziwny dzień... zwalmy to na hormony :) A co do pomocy w modelowaniu, to można i nie można, z jednej strony nikt vertexow za ciebie nie poprzesowa, z drugiej czasem przydaje się zeby ktos rzucil okiem na siatke i powiedzial gdzie są błędy. piotrek wg mnie dobrze prawi FAQ, albo chociaz link do FAQ w każdym dziale by się przydał, znaczy jak wchodzisz pod 3d max to zeby byl link do FAQ 3d maxa itp itd.
Napisano 7 Marzec 200718 l dobry pomysł z przeniesieniem FAQ, zresztą i tak FAQ jest tylko do maxa i rino