Proto Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 No coz, nie bylem wyjatkiem i mi takze temat skojarzyl sie z ornitologia, jednak zaraz za tym przyslowiowym malym ptaszkiem pojawila sie wielka uzbrojona w zeby paszcza i przypomniala sie lekcja biologii z podstawowki, na ktorej omawiane byly przyklady symbiozy miedzy gatunkami. Koncepcja, ktora sie z tego narodzila jest nastepujaca: ptaszek siedzi sobie w paszczy krokodyla i niewzruszony wyjada smakowite pasozyty z dziasel drapieznika, w zamian za co ten pozwala mu ujsc z potrzasku swoich szczek zywcem. Jakis szkic koncepcyjny postaram sie machnac w najblizszych dniach, poki co kilka wygooglanych zdjec: http://www.duiops.net/seresvivos/galeria/cococaimanes/Siamese%20Crocodile,%20Vietnam.jpg Jesli chodzi o kadr, to docelowo sklanialbym sie do ujecia z pierwszego (zlinkowanego) zdjęcia, moze nico nizszego - aby rzecz przedstawic z perspektywy ptaszka :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proto Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 Szybka kompozycja na bazie zdjecia- chodzi glownie o klimat, kolorki i ujecie. Wstepnie i mniej wiecej oczywiscie, docelowo trzeba bedzie jakos bardziej wyeksponowac tego ptaszka :). Krokodyl bedzie lezal w plytkiej wodzie, w polcieniu, oswietlony z jednej strony silnym popoludniowym swiatlem slonecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 koncept swietny duuuzo pracy przed toba :) powodzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Zgadzam się z nielotem :) Powodzonka przy pracy ;) Edit: Zastanawia mnie jedna rzecz ... jak zrobisz skórę płaza ... Czy w ZBrushu czy zrobisz to jako zwykłą teksturke :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 To nazywasz konceptem? Na bitwe 2D wystaw :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 heheh a może zwykły modeling każdej z brudek :) ?? ładne ujęcie ale ptaszek zupełnie niewidoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 No scenka dość przykuwająca oko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proto Napisano 9 Marzec 2007 Autor Share Napisano 9 Marzec 2007 @nielot007: Thx, zdaje sobie sprawe, ale tym razem mam nadzieje podolac. @Koniu_PL: Planuje w skali makro (luski, miesnie) ZBrush (lub Mudbox), zas w skali mikro (zmarszczki, pory) bump/normal. Ale i tak zaczne od ptaszka, zeby prostszy start byl :). Krokodyl zas, nie jestem dobry z biologii, ale to chyba gad jest ;). @satanicus1991: Jesli obejmuje w 90% fotomontaz to ok :D. @giorgione: Dzieki, to ma byc tez zabawa a nie katowanie sie ;). Co do ptaszka, to jego niewielkie rozmiary moga byc problemem (stay on topic ;)), ale mysle, ze jak juz bede mial elementy sceny to odpowiednia kompozycja i oswietlenie skupia na nim wieksza uwage, z tym szkicem juz mi sie nie chcialo bawic. @Lewus: Thx, mam nadzieje, ze nie zmieni sie to po przeniesieniu w 3-ci wymiar :P. To ostatnie zaczne uskuteczniac zapewne pod koniec weekendu, do tego czasu mam pare zlecen flashowych do pokonczenia, tak wiec do nastepnego rendera ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proto Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 Jakis update by sie przydal wreszcie ;). Zaczynam od pijawnika- bo tak sie nazywa ow ptaszek (pluvianus aegyptius). Poki co "lysy", kolejnym krokiem bedzie ubieranie go w piorka. Wszelkie uwagi mile widziane :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proto Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Hmm, biorac pod uwage ilosc czasu pozostala do konca nie wiem na ile to sensowne, ale co tam- wreszcie mam chwile czasu, wiec postanowilem kontynuowac prace. Wprawdzie wciaz dopiero zaczynam, ale najwyzej skoncze scenke juz poza bitwa :). Proces upiorkawiania postanowilem zaczac od lotek w skrzydlach. Tylko one i te w ogonie beda wymodelowanymi piorkami, reszta bedzie w wiekszym stopniu polegac na teksturach, bo musialbym klaster od ilmu wynajac :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 22 Kwiecień 2007 Share Napisano 22 Kwiecień 2007 ladne piorka:) dawaj dalej tydzien to wbrew pozorom sporo czasu:D moim zdaniem nie powinienes bawic sie w taki detal przy tak malych obiektach jak ten ptak sadzac po koncepcie chyba ze sie cos zmieni i wyczesany ptaszek trafi na pierwszy plan;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi