Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Cześć witam wszystkich. Jestem nowy na forum , zalogowałem się 30 sekund temu :D. Maxem bawię się z zapałem gdzieś tak od wiosny. Zamieszczam prackę którą niedawno skończyłem. Z góry dzięi za wszelkie uwagi.

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A tu jest obrazek.Usun tamten watek bez obrazka.

A co do szczura. Fajny tylko jakas ta glowa mysia jest i troche masywny jak na szczura i ma jakies dlugie nogi, szczury maja chyba mniejszy \"przeswit\":).

Pozdro[piwo]

Napisano

fajne - podoba mi sie ta pojechana perspektywa...

ale szczur cos nie ten - jakby z kreskowki taki usmiechniety i przytulny - nie widac jego zapchlenia itp - ale moze o to ci chodzilo nie wiem...

pozdro

Napisano
  • Autor

Z tym szczurem to jeszcze będzie trzeba porobić. Thx za uwagi. Ej jedno pytanie: jak zrobić futro be shaghaira (pomijam tu photoshopa)

Napisano

A co Pablo, nie wierzysz że jest taki zdolny? ;) Fajowy ten szczurek, mnie się bardzo podoba, taki paskudny jakiś jest i chyba taki miał z założenia być no nie? :)

Napisano
  • Autor

A teraz z boku. Tak w ogóle to w obrazku jest wygładzony ale tu dałem bez mesh smooth bo by nic nie było widać...

Napisano
  • Autor

OOps sorry za podwójny widok z góry. Za to dam jeszcze model z modyfikatorem SKIN i szkieletem, tak jak jest w końcowej scenie.

Napisano

Jak chcesz usunąc post to użyj \'edycja postu > delete\'. A szczegóły dot. nazewnictwa wątków znajdziesz tutaj:

http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229

Scena fajna, ale trochę mi oświetlenie nie pasuje i dla mnie zdecydowanie za duży kąt. Powinien nadać klimatu czy dynamiki a nie zmuszać mnie do nadwyrężania szyi :)

Napisano

Chyba, że to tonący statek piratów a szczur ostatkami sił walczy o życie. (Potem wynaleziono drewno i statki przestały tak łatwo tonąć :))

Napisano
  • Autor

Dzięki leander. Z tym oświetleniem możnaby faktycznie coś zrobić, tylko jak?? Chciałem żeby bardziej podkreśliło światlocień z szczurze no ale jakoś nie jest to jeszcze to o co mi chodzilo..

Napisano

Po pierwsze tylne stopy jakieś dziwne, po drugie proporcje chyba zachwiane. Przednie łapy za długie. Uszy też nie takie, szczury mają zdaje się szpiczaste. No i najważniejsze to meshsmoth. Chcesz mi powiedzieć, że modelowałeś te wszystkie ścianki poligonami? Jeżeli nie to poco dodatkowo nakładać meshsmoth?

Napisano

Ogólnie jest bardzo dobrze. Techniczne umiejętności posiadasz i to widać na pierwszy rzut oka. Opanowałeś głębokie podstawy i efekt jest ciekawy. Brakuje jednak tego czegoś, zeby szczur przemówił :))

To kwestia światła, kompozycji i ustawienia szczura... myslę, że kolejne pracki będą co raz lepsze, a Ty nabierzesz wyczucia przez doświadczenie.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za konstruktywną krytykę i docenienie. Ten szczur to jedna z moich ulubionych scen więc będę go robił do skutku.

Pozdr

Napisano

hej, scenka fajna, aczkolwiek moglabybc lepsza :P... mianowicie, jak juz leander wspmnial kat za duzy... pozatym moze powieksz troche teksture na tych kamyczkach nad przejsciem :)... ogolnie to fajnie ci wyszedl klimat na backgroundzie :)... ten dym wymiataa ;d

Napisano

Mi jeszcze jedna się rzecz nasuwa. U szczura najwazniejsze są te czerowne oczy. To jest właśnie to coś hipnotyzującego, co przykuwa uwagę. A właśnie tego brakuje.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.