Napisano 5 Listopad 200321 l Hej wszystkim! Macie tu renderingi bmw. Model jeszcze trzeba dopracować, bo nie ma np. klamek, ale nie mogłem się powstrzymać żeby zobaczyć jak to wygląda z raytracem. Powiedzcie co myślicie. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Napisano 5 Listopad 200321 l Wydaje mi się, ze model jest wporządku (przy okazji daj sietkę), ale tekstuy są do \"D\"...wygląda jak ofoliowany złotkiem od czekolady...;) Zmień koniecznie tę tekstuę i daj więcej światła... PS. W czym rendeujesz ?? Pozdr
Napisano 5 Listopad 200321 l Autor Uzywam standardowego renderera z Maxa, czyli scanline. A siatka zaraz będzie. Pozdr
Napisano 5 Listopad 200321 l Użyj jakiegoś rendera z GI (np. Brasil R/S + jego Car Paint + Mapa HDRI) Ciekawa siatka...jeszcze trochę w niej brakuje, ale przecież powidzialeś, że nie skończyłeś jeszcze modelu, więc się nie czepiam... Pozdr
Napisano 5 Listopad 200321 l To BMW wygląda jak p przejściach. A GI nie jest konieczne. Tylko zmień teksturę, bo to wygląda jak z bumpem.
Napisano 5 Listopad 200321 l Autor Trochę przerobiłem materiał i dałem nowe otoczenie (jaśniejsze). Co do modelu to nie starczyło czsu na klamki :(
Napisano 6 Listopad 200321 l yyyyyyyyy moge sie zalozyc ze jak dasz render bez tego kosmicznego lakieru itp to odrazu wyjda bledy masa bledow ja juz teraz widze pelno :P
Napisano 6 Listopad 200321 l Jednak poczekam na render bez materialow bo wlasciwie to po pokazaniu zdjec mam mieszane uczucia. Pozdro[piwo] Blood_brother
Napisano 7 Listopad 200321 l cos mi sie te swiatla nie zabardzo zgadzaja nie wiem czy takie sa na pewno bo z samochodow to ropoznaje tylk malucha i poloneza, ale daj render z bialem materialem bo przez te odblaski nie widac szczegułów.
Napisano 7 Listopad 200321 l dobrze żę napisałeś, że to BMW bo bym się nie domyślił. Wygląda jak wymodelowane z .... No nie jest dobre. Jest SŁABE!!
Napisano 8 Listopad 200321 l nie no jakbyś pokazał siatke albo chociaż render bez tego sreberka to ktoś coskolwiek mógłby powiedziec
Napisano 8 Listopad 200321 l ten material samochodu wyglada jak woda :) :D daj na razie szary albo jakis jednolity zeby mozna bylo ocenic czy masz jakies bledy
Napisano 8 Listopad 200321 l Hej Browar mam prosbe, robie ten wozek ale nie mam tekiago fajnego zdjecia z boku, a przydaloby mi sie, jezeli masz wieksze niz tutaj zamisciles to wyslij mi na maila jak mozesz.
Napisano 9 Listopad 200321 l Autor Hej jestem . Dzieki za uwagi. Sorry ze nie odpisywalem ale dosyc bylem ostatnio buda zajety, ale poprawie sie:P Tomek tutaj masz adres skad sciagnalem te zdjecia: http://samochodyswiata.pl/index.php?op=gal&po=234&od=3 Sporo ich tam jest, mozesz wybierac do woli, zdaje sie ze nawet samych bocznych ujec jest kilka. I jeszcze jedno, tym razem do wszystkich: Jak najlepiej zrobic to wyzlobienie w drzwiach, gdzie jest klamka? Pozdr
Napisano 9 Listopad 200321 l Autor No to daje model z kulturalnym:D materialem. Sorry ze drzwi nie ma - beda jak wymysle co z ta klamka zrobic zeby jakos wygladalo.
Napisano 9 Listopad 200321 l musze CI cos powiedziec... to moze zabolec... to nie przez brak klamki ten model wyglada.. jak wyglada... mysle ze powinienec wiecej zdjec referencyjnych poogladac.
Napisano 9 Listopad 200321 l Nie no nie jest najgorzej! Nie deprymujmy kolegi Browar\'a i nie zniechęcajmy go. Jest ok ale musisz poogladac fotki i porownywać i poprawiać. K33p workin\'!
Napisano 9 Listopad 200321 l Ehh...no faktycznie nie jest najgorzej :)...ale BMW 5 to ten model ledwo przypomina, strasznie jakis taki powygniatany jest z tego co widac na renderze :). Jakby byl zrobiony s tektury i ktos go troche powygniatal. Po drugie nie ma \"szpar\" gdzie niegdzie i model wyglada na jednolity i to tez troche przedstawia go w zlym swietle
Napisano 9 Listopad 200321 l Jak na razie wygląda jakby Z5 zostało przykryte warstwą cieniutkiego, delikatnego materiału. Zwyczajnie się pofałdował. Ale to pewnie wina zachodzących na siebie krzywych kierunkowych z sąsiednich punktów. O ile to było robione splajnami:D
Napisano 9 Listopad 200321 l Teraz wyglada lepiej. Podloze calkiem calkiem ale tekstura samochodu, popatrz na szyby, tragedia. A i jeszcze jedno siatka OK
Napisano 9 Listopad 200321 l Mi to na batmobil wygląda ;p Jest sporo bugow na siatce,najlepiej gdybys pokazal siatke w low poly i woglole nad nia popracowal zanim wezmiesz sie za szczegoly... a tak wogole to jestes pewien ze to jest Z5? Bo mi sie wydje ze to zwykla seria 5.
Napisano 10 Listopad 200321 l Autor No dobra ludzzie pojechaliście mi po ambicji- robie ten złom od nowa. Będę zamieszczał kolejne kawałki siatki, liczę na wsparcie ;)
Napisano 10 Listopad 200321 l hmm jakos to dziwnie wyglada ;/ albo mi sie zdaje albo masz troche zlaman
Napisano 10 Listopad 200321 l Nie znam sie jakos super na modelowaniu autek ale wydaje mi sie ze te wszystkie linie powinny byc proste a nie takie pozaokrąglane
Napisano 10 Listopad 200321 l Autor Felav chodzi Ci o wierzchołki czy ogólnie o linie? Wierzchołki dałem smooth, ew. corner jak chciałem zaznaczyć krawędź. A linie ustawilem tak żeby jak najlepiej opisywaly kształt. Ale ja też z modelowania samochodów d*** jestem więc jestem otwarty na sugestie:)
Napisano 10 Listopad 200321 l Autor trochę poprawiłem te linie i chyba jest lepiej., ale ładnie to jeszcze nie jest :/ Czekam na komentarze. A komentarzy od Ciebie Holo to już się boję...;)
Napisano 10 Listopad 200321 l hmm...ja sie ciagle zastanawiam czemu masz tam powygianen te linie ?? Powinny byc one proste ale ale oczywiscie moge sie mylic
Napisano 11 Listopad 200321 l Myslalem o czyms w tym stylu: tak ja przynajmniej bym probowal, w niekturych miejscach (jak nad swiatlemi, czy przy wlotach) mysle ze spokojnie mozesz troche zagescic siatke i zrezygnowac z tych powyginanych \'prostych\' ;p
Napisano 11 Listopad 200321 l No więc efekty są- czy dobre czy nie to oceńcie sami. Zaokrąglone linie zostawiłem tylko nad kołami i bocznym oknem, bo przy wierzchołkach \"corner\" Po nałożeniu siatki nie było zaokrągleń takich jak trzeba.
Napisano 11 Listopad 200321 l Autor Ok, pora na mały update, bo już zaczyna mnie zad boleć od tego siedzenia ;) Tym razem będzie z tyłu P.S. Wiem że tylne koła są jeszcze krzywe