Browar Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 Hej wszystkim! Macie tu renderingi bmw. Model jeszcze trzeba dopracować, bo nie ma np. klamek, ale nie mogłem się powstrzymać żeby zobaczyć jak to wygląda z raytracem. Powiedzcie co myślicie. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Browar Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Też z przodu tylkp trochę bardziej dziko...
Falcrum Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 Wydaje mi się, ze model jest wporządku (przy okazji daj sietkę), ale tekstuy są do \"D\"...wygląda jak ofoliowany złotkiem od czekolady...;) Zmień koniecznie tę tekstuę i daj więcej światła... PS. W czym rendeujesz ?? Pozdr
Browar Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Uzywam standardowego renderera z Maxa, czyli scanline. A siatka zaraz będzie. Pozdr
Bobby_digital Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 To jest lakier przyszłości :) model tez chyba nieskonczony jeszcze...
Falcrum Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 Użyj jakiegoś rendera z GI (np. Brasil R/S + jego Car Paint + Mapa HDRI) Ciekawa siatka...jeszcze trochę w niej brakuje, ale przecież powidzialeś, że nie skończyłeś jeszcze modelu, więc się nie czepiam... Pozdr
Bacry Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 To BMW wygląda jak p przejściach. A GI nie jest konieczne. Tylko zmień teksturę, bo to wygląda jak z bumpem.
Browar Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Trochę przerobiłem materiał i dałem nowe otoczenie (jaśniejsze). Co do modelu to nie starczyło czsu na klamki :(
blood_brother Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 A mozesz zamiescic zdjecie zeby miec do czego porownac???? Pozdro[piwo]
wiggles Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 faktycznie model moze i jest dobry ale tekstura chu......... ;/:(
Marcin_ps Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 yyyyyyyyy moge sie zalozyc ze jak dasz render bez tego kosmicznego lakieru itp to odrazu wyjda bledy masa bledow ja juz teraz widze pelno :P
Anonymous Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Jednak poczekam na render bez materialow bo wlasciwie to po pokazaniu zdjec mam mieszane uczucia. Pozdro[piwo] Blood_brother
saygon Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 cos mi sie te swiatla nie zabardzo zgadzaja nie wiem czy takie sa na pewno bo z samochodow to ropoznaje tylk malucha i poloneza, ale daj render z bialem materialem bo przez te odblaski nie widac szczegułów.
holo Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 dobrze żę napisałeś, że to BMW bo bym się nie domyślił. Wygląda jak wymodelowane z .... No nie jest dobre. Jest SŁABE!!
MorF Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 nie no jakbyś pokazał siatke albo chociaż render bez tego sreberka to ktoś coskolwiek mógłby powiedziec
cochise Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 Kto tu sie zabiera za robienie mojego modelu, zadam satysfakcji
wiggles Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 ten material samochodu wyglada jak woda :) :D daj na razie szary albo jakis jednolity zeby mozna bylo ocenic czy masz jakies bledy
cochise Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 Hej Browar mam prosbe, robie ten wozek ale nie mam tekiago fajnego zdjecia z boku, a przydaloby mi sie, jezeli masz wieksze niz tutaj zamisciles to wyslij mi na maila jak mozesz.
Browar Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 Hej jestem . Dzieki za uwagi. Sorry ze nie odpisywalem ale dosyc bylem ostatnio buda zajety, ale poprawie sie:P Tomek tutaj masz adres skad sciagnalem te zdjecia: http://samochodyswiata.pl/index.php?op=gal&po=234&od=3 Sporo ich tam jest, mozesz wybierac do woli, zdaje sie ze nawet samych bocznych ujec jest kilka. I jeszcze jedno, tym razem do wszystkich: Jak najlepiej zrobic to wyzlobienie w drzwiach, gdzie jest klamka? Pozdr
Browar Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 No to daje model z kulturalnym:D materialem. Sorry ze drzwi nie ma - beda jak wymysle co z ta klamka zrobic zeby jakos wygladalo.
beeper Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 musze CI cos powiedziec... to moze zabolec... to nie przez brak klamki ten model wyglada.. jak wyglada... mysle ze powinienec wiecej zdjec referencyjnych poogladac.
wiggles Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 hmm a mi to wyglada na taka troche futurystyczna wersje bmw :)
MorF Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Nie no nie jest najgorzej! Nie deprymujmy kolegi Browar\'a i nie zniechęcajmy go. Jest ok ale musisz poogladac fotki i porownywać i poprawiać. K33p workin\'!
Bremen Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Ehh...no faktycznie nie jest najgorzej :)...ale BMW 5 to ten model ledwo przypomina, strasznie jakis taki powygniatany jest z tego co widac na renderze :). Jakby byl zrobiony s tektury i ktos go troche powygniatal. Po drugie nie ma \"szpar\" gdzie niegdzie i model wyglada na jednolity i to tez troche przedstawia go w zlym swietle
Bacry Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Jak na razie wygląda jakby Z5 zostało przykryte warstwą cieniutkiego, delikatnego materiału. Zwyczajnie się pofałdował. Ale to pewnie wina zachodzących na siebie krzywych kierunkowych z sąsiednich punktów. O ile to było robione splajnami:D
cobra Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Teraz wyglada lepiej. Podloze calkiem calkiem ale tekstura samochodu, popatrz na szyby, tragedia. A i jeszcze jedno siatka OK
felav Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Mi to na batmobil wygląda ;p Jest sporo bugow na siatce,najlepiej gdybys pokazal siatke w low poly i woglole nad nia popracowal zanim wezmiesz sie za szczegoly... a tak wogole to jestes pewien ze to jest Z5? Bo mi sie wydje ze to zwykla seria 5.
Browar Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 No dobra ludzzie pojechaliście mi po ambicji- robie ten złom od nowa. Będę zamieszczał kolejne kawałki siatki, liczę na wsparcie ;)
Browar Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 A jakby ktoś chciał to jeszcze krzywe
wiggles Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 hmm jakos to dziwnie wyglada ;/ albo mi sie zdaje albo masz troche zlaman
felav Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Nie znam sie jakos super na modelowaniu autek ale wydaje mi sie ze te wszystkie linie powinny byc proste a nie takie pozaokrąglane
Browar Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 Felav chodzi Ci o wierzchołki czy ogólnie o linie? Wierzchołki dałem smooth, ew. corner jak chciałem zaznaczyć krawędź. A linie ustawilem tak żeby jak najlepiej opisywaly kształt. Ale ja też z modelowania samochodów d*** jestem więc jestem otwarty na sugestie:)
Browar Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 trochę poprawiłem te linie i chyba jest lepiej., ale ładnie to jeszcze nie jest :/ Czekam na komentarze. A komentarzy od Ciebie Holo to już się boję...;)
Bremen Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 hmm...ja sie ciagle zastanawiam czemu masz tam powygianen te linie ?? Powinny byc one proste ale ale oczywiscie moge sie mylic
felav Napisano 11 Listopad 2003 Napisano 11 Listopad 2003 Myslalem o czyms w tym stylu: tak ja przynajmniej bym probowal, w niekturych miejscach (jak nad swiatlemi, czy przy wlotach) mysle ze spokojnie mozesz troche zagescic siatke i zrezygnowac z tych powyginanych \'prostych\' ;p
Anonymous Napisano 11 Listopad 2003 Napisano 11 Listopad 2003 Dzięki Felav, właśnie tesuję Twoją teorię;) Efekty pokażę jak będą.
Anonymous Napisano 11 Listopad 2003 Napisano 11 Listopad 2003 No więc efekty są- czy dobre czy nie to oceńcie sami. Zaokrąglone linie zostawiłem tylko nad kołami i bocznym oknem, bo przy wierzchołkach \"corner\" Po nałożeniu siatki nie było zaokrągleń takich jak trzeba.
Browar Napisano 11 Listopad 2003 Autor Napisano 11 Listopad 2003 Ok, pora na mały update, bo już zaczyna mnie zad boleć od tego siedzenia ;) Tym razem będzie z tyłu P.S. Wiem że tylne koła są jeszcze krzywe
Rekomendowane odpowiedzi