chudy Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 witam, a więc kolejna łazienka z dziwnie powyginanym drwem :P C&C jak zawsze mile widziane aha projekt mój i jak zawsze mental ray, w każdym oknie jedno mrArea Omni, każdy po 2mln fotonów. Ustawienia FG High Preset. Czas renderingu. od 4 godzin do 16 godzin!!!! :P Na własnej skórze odczułem jak bardzo materiały typu szkło i inne odbijające wpływają na długość renderowania. No ale co tam.
huzdebos Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 fajowy koncept chociaz kafelki troche mnie nie przekonywuja, tzn. chodzi mi o fugi, kafle na krawedziach zbyt ostro wg mnie "uciete" i zmieniłbym kolor kafli na podłodze - troche nie pasują na pierwszym renderze przydałby sie camera correction pzdrw
siwy Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 rendery bardzo ładne, respect. projekt ciekawy, nawet niezły ale nie kafle mi nie podchodzą, ich kolor, może jakiś detal dodać do wnętrza.
Gość obo Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 No mi się bardzo podoba. Szczególnie wykonanie, projekt trochę mniej, choć też nie jest zły ;)
tadzio Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 no sliczne wykonanie, projekt ciekawy. lazienki i kuchnie z kafelkami, metalem i szklem to meczarnia nie tylko dla kompa;) pozdr. edit: ciagle potwierdza sie to co mowil Tweety o przechodzeniu na "jasna strone mocy" ;)
patry Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Witam :) Wyszło super! :) Mógłbyś pokazać szary render z FG na draft i w mniejszej rozdziałce? PS gdybyś zamiast mr area omni użył mr area spot'a to mógłbyś zmnmiejszyć ilość fotonów o połowę, efekt byłby ten sam, a i czas mniejszy :)
chudy Napisano 22 Marzec 2007 Autor Napisano 22 Marzec 2007 z tym czy mniejsze ilość fotonów zmniejsza czas to sie chyba jednak nie zgodze. akurat przy tej scenie kiedy fotonów było o połowe mniej FG sie liczyło w nieskończoność.
FF Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Faktycznie ładne renderki, jeszcze niedawno bym bronił mantala ale teraz jak zobaczyłem ze w vrayu można osiągnąć podobny efekt w czasie naście razy krótszym juz tego nie robie:P Aczkolwiek szacuneczek. A właściwie to tym bardziej szacuneczek.
Gość Raffaello Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 nie no chudy widzę że niezły z ciebie łazienkowy wizualista! zaczynają mi się podobać twoje projekty, szacuneczek ;-))) pozdro
Kub@ Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 sama drewniana kabina jest pro, natomiast kafelki na ścianie są wg mnie brzydkie
carlosss Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 przy tych umywalkach, o to drewno można sobie obić stopę :D :F
Rekomendowane odpowiedzi