Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, a więc kolejna łazienka z dziwnie powyginanym drwem :P

C&C jak zawsze mile widziane

aha projekt mój

i jak zawsze mental ray, w każdym oknie jedno mrArea Omni, każdy po 2mln fotonów. Ustawienia FG High Preset. Czas renderingu. od 4 godzin do 16 godzin!!!! :P Na własnej skórze odczułem jak bardzo materiały typu szkło i inne odbijające wpływają na długość renderowania. No ale co tam.

bath21ue0.th.jpgbath22kh0.th.jpgbath23uv0.th.jpgbath24fr7.th.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

fajowy koncept

chociaz kafelki troche mnie nie przekonywuja, tzn. chodzi mi o fugi, kafle na krawedziach zbyt ostro wg mnie "uciete" i zmieniłbym kolor kafli na podłodze - troche nie pasują

na pierwszym renderze przydałby sie camera correction

pzdrw

Napisano

rendery bardzo ładne, respect. projekt ciekawy, nawet niezły ale nie kafle mi nie podchodzą, ich kolor, może jakiś detal dodać do wnętrza.

Napisano

No mi się bardzo podoba. Szczególnie wykonanie, projekt trochę mniej, choć też nie jest zły ;)

Napisano

no sliczne wykonanie, projekt ciekawy.

lazienki i kuchnie z kafelkami, metalem i szklem to meczarnia nie tylko dla kompa;)

pozdr.

edit: ciagle potwierdza sie to co mowil Tweety o przechodzeniu na "jasna strone mocy" ;)

Napisano

Witam :)

Wyszło super! :)

Mógłbyś pokazać szary render z FG na draft i w mniejszej rozdziałce?

PS gdybyś zamiast mr area omni użył mr area spot'a to mógłbyś zmnmiejszyć ilość fotonów o połowę, efekt byłby ten sam, a i czas mniejszy :)

Napisano

z tym czy mniejsze ilość fotonów zmniejsza czas to sie chyba jednak nie zgodze. akurat przy tej scenie kiedy fotonów było o połowe mniej FG sie liczyło w nieskończoność.

Napisano

Faktycznie ładne renderki, jeszcze niedawno bym bronił mantala ale teraz jak zobaczyłem ze w vrayu można osiągnąć podobny efekt w czasie naście razy krótszym juz tego nie robie:P

Aczkolwiek szacuneczek. A właściwie to tym bardziej szacuneczek.

Gość Raffaello
Napisano

nie no chudy widzę że niezły z ciebie łazienkowy wizualista! zaczynają mi się podobać twoje projekty, szacuneczek ;-)))

pozdro

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności