simon_75 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Witam. Mam wam do zaprezentowania pracę, którą udało mi się skończyć jakiś czas temu. Jest to praktycznie moja pierwsza praca.Spędziłem nad nią sporo czasu, a większości rzeczy uczyłem się podczas jej tworzenia. Z góry dzięki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Sory za brak wiary ale nie wierzę że jest to twoja pierwsza praca...:) aczkolwiek jest bardzo fajnie;) góry lodowe koło statku i zielona trawka przy ruinach?? dla mnie sa to niepotrzbnie połączone 2 prace, statek i tło jako 1 i ruiny jako druga... po co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 dla mnie sa to niepotrzbnie połączone 2 prace, statek i tło jako 1 i ruiny jako druga... po co?? Tutaj statek też jest ruiną (topi się) trzeba tylko chwile pomyśleć. Fajnie ci wyszło ale mi się troche oczy na tym rozjeżdżają bo nie wiem na co dokładnie mam patrzeć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon_75 Napisano 22 Marzec 2007 Autor Share Napisano 22 Marzec 2007 Wcześniej robiłem jedynie ćwiczenia w książce "3ds max projekty i rozwiązania". A co do gór lodowych to miały być skały, ale wyszły jakieś zbyt jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Ja tez uczyłem się z tej książki i po jej lekturze nie umiałem tak renderować i robić roślinek (nadal nie umiem:P). Albo coś tu nie gra albo jesteś cudownym dzieckiem:D Całkiem fajne choć faktycznie 2 nie pasujące do siebie motywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 mogły z tego być dwie pracki, wygląda to tak jakby robiły to dwie osoby i połączył w jedno, drugi plan najbardziej mi sie podoba, świetnie zrobiłeś tonący wrak statku gratki za pierwszą "podwójną" pracę pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Praca jest chyba nienajlepiej przemyślana. Widz nie wie na czym ma się skupić. Bardzo słabo zróżnicowane plany... Ale ogólnie spoko. Modele, tekstury i oświetlenie są na przyzwoitym poziomie jak na początek. O ile to naprawdę Twoja jedna z pierwszych prac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Jak malowane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 faktycznie jak malowane ale nie uwierze poki siatki nie zobacze. Albo czegokolwiek co mi pomoze uwierzyc. Bo tak to sory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 ja sie tylko przyczepie do wody bo nie odbije dokladnie tego nieba ktore wstawiles i kolorystycznie troche nie pasuje do calosci:] tak to spoko:P tez sie uczylem z tej ksiazki:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon_75 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 Dzieki za wasze komentarze. W kolejnych pracach postaram się zrobić mniej błędów. Po krótkiej przerwie z grafiką dzisiaj zamierzam kontynuować żmudną naukę. Wrzucam screeny z viewporta.Może powiedzą coś więcej o pracy, choć nie za dużo tam widać. Niestety część obiektów ma nałożony modyfikator optimize, ale nie powinno aż tak przeszkadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 jak dla mnie bajkowy wypas;P podoba mi sie;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninja_shuriken Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 twoja pierwsza praca? chyba publiczna i po paru miesiacach nauki :D Bo na pewnie nie będzie to twoja pierwsza praca w tym sensie, że odpaliłeś 3ds max i odrazu od niej zacząłeś, na pewno wiele czasu spędziłeś na pracach do ćwiczeń, tworzenie różnych modeli tak długo, aż opanujesz 3ds max. Mi się bardzo podoba ten klimat. Brakuje tylko nakręcenia filmu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 witam pierwsze wrazenie pozytywne, są bledy ale skoro to twoja 1 praca to jestem pod wrazeniem..pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyri Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Wszystko wygląda fajnie ale najlepszy jest chyba statek. Praca nie wygląda na pierwszą a jak jest to wielkie gratz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 może pierwsza ukończona bo "... praktycznie pierwsza"- praca ładna a pochwaliliby Cię naet bez tego "wkrętu". ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Właśnie, nie trzeba także mówić że ma sie"12 lat" jak fajne to i tak się spodoba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 Z postprodukcji mogłeś więcej wycisnąć. Pierwszy plan nie najlepiej wycięty, ale kolorki ma super, czego nie można powiedzieć o kolorach warstwy ze statkiem.. Pierwszy, drugi i trzeci plan nie grają kolorystycznie. Posiedź może jeszcze i podmaluj to i owo bo warto dopieścić by lepiej cieszyło oko. Trochę podjeżdża kolażem.. Historia natomiast budzi we mnie mieszane uczucia, tonący okręt, stary motocykl.. o co tu biega, nie wiem.. Tak czy siak, gratuluję ukończenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi