Napisano 19 Listopad 200321 l Skatmax - ten ksiądz z gitarka jest bardzo fajny ale ... nie czaję jego lewej dłoni.. w zasadzie przez brak kciuka nie wiadomo która strona jest która.. no ale nie ważne... w każdym razie pamiętaj że głowa i dłonie (ewentualnie stopy) to elementy najbardziej charakterystyczne... w obrębie ubrania błędy jakoś da się zakamuflować ale nie tam... pozdrawiam
Napisano 19 Listopad 200321 l leander - fajne :) scatmax -tesz ale ta reka co juz sly pisał. Kwestia cieniowania Jeziorom:
Napisano 20 Listopad 200321 l Zapomniales tygrysku o wyjasnieniu techniki, bo nam tu zaraz userzy zejda;)
Napisano 20 Listopad 200321 l Tiger - trzydzieste drugie drzewo od lewej do gruntownej poprawki. A co do techniki wykonania to domyślam się, że użyto najlepszego dostępnego filtra w PSie - \"Tiger Brush 8.0\" :) Szalejesz.
Napisano 20 Listopad 200321 l No zgadzam się z poprzednikami - niebpo to chyba gradient kulisty i maźganie brushami i chyba lekkie rozmycue promieniste:D chyba:D chcąc, nie chcąc jest piękne i basta:D Ppzdr Giorgione
Napisano 20 Listopad 200321 l Uzyłem brushy gradientów i filtru glass oraz noise. W zwykłej pracce nie pozwoliłbym sobie na takie szaleństwo, ale szybciej idzie przez filtr niz pedzelek. A i to speed jest :) Drzewa najpierw twardym potem miekkim brushem, i miekka gumka na 20-25%, potem niebo to gradienty , warstwa wyzszych zblurowanych chmur i chmurki pedzelkiem o wysokim scatteringu, spacingu i miekkosci (opac. 20-25%) + gumka jw. Wsio skopiowane i na odbicie. Filtrem glass, potem czarny i biały brush miekki na fale , gradient na przyciemnienie z frontu, na koniec noise dla efektu :) I wsio.Az wstyd sie przyznac zem tyle tego naładował.. Cała praca w czasie 1-1,5h sie miesci + ok 10 min poślizgu wywołanego przez aplikacje filtrów na słabym sprzecie :) NIe lubie tak, wole siem brushami bawic bo efekty sa lepsze :)
Napisano 21 Listopad 200321 l Jeziorko świetne... troche mało realistyczne...ale może nie o to chodziło... to może coś wreszcie pokażę... wczorajszy wieczór... troche speedowaty..
Napisano 21 Listopad 200321 l no i dalsza wersja... proszę o DWA słowa krytyki... (zaznaczam jestem delikatny i to moj pierwszy kontakt z rysunkiem).. użyłem tablet(ki)u...wielkości znaczka pocztowego... i Aury(tylko) only 2 brushe. pozdrawiam....
Napisano 21 Listopad 200321 l Skoro mam się ograniczyć do dwóch słów, to powiem, że bardzo fajne :) Co masz na myśli pisząc \"pierwszy kontakt z rysunkiem\"? :P
Napisano 21 Listopad 200321 l \"taki tam żart..\" To własnie po takich żartach niektórzy userzy mogą zejść :)
Napisano 21 Listopad 200321 l Originally posted by sly może dostanę jakąś poradę..? ja może nie jestem od radzenia :P ale nie zmienia to faktu że praca bardzo mi się podoba :) mam nadzieje żę tak dobra będzie tesh praca w bitwie 3d :) radą dobrą było by to abyś obejżał sobie Animatrixa 1,2 resistans...:) stamtąd możesz podłapać dużo ciekawych motywów:) pozdro...
Napisano 21 Listopad 200321 l Originally posted by DruG Chyba \"renaissance\" :P może mash racje...nie zwróciłem uwagi na pisownie :P Bardziej ciekawiła mnie esencja :) pozdro...
Napisano 22 Listopad 200321 l There`s nothing like a quick mouse drawing before goin` to bed. You don`t like it? IDGaF.
Napisano 22 Listopad 200321 l Nom drug nie wiem czemu ale ten w środku z innej bajki sie urwał :) Pozostali sa ok :) A i tu speedzik, dziecko:
Napisano 22 Listopad 200321 l oj ta czern od wczoraj mnie prześladuje ... mw4d za duzo jej tu dałes :)
Napisano 22 Listopad 200321 l no zdecydowanie w dwóch ostatnich pracach widać mocne contrasty :P Tiger świetna praca...choć ciężko mi jest uwieżyć że to speed...:) jak zresztą w każdy inną Twoją pracę nazwaną speedem...:P mw4d...ćwiczenie czyni mistrza...:) co do coloru...to ja strashnie lubie czerń i mi w tym wypadku color pasuje :) pozdro... pozdro...
Napisano 23 Listopad 200321 l No cwicze cwicze chodzilo o to ze technike jako taką złapalem szkice robie z malym opticy, nanosząc na pierwszą warstwe kolejną co daje taki lighting i fajne jest wogole. :) tiger - super wogole stylowe niesamowite... ale ja bialego nie lubie :D za duzo bialeo :) wyglada jak dziecko aniola albo cos ale pracka wypasiona pozdrawiam all mw4d
Napisano 23 Listopad 200321 l Czas na mój speed-dzik :] Czas: 4 minuty Narzędzia: ( tablet ) Painter i Photoshop 7 Ciekawe co o tym sądzicie :D Pozdrawiam.
Napisano 23 Listopad 200321 l mi sie bardzo podoba praca tiger1313 (dziecko) swietna jest! a ty mw4d cwicz dalej bedzie dobrze :) pzdr
Napisano 23 Listopad 200321 l Zapomniałem dodać , że to moja 4 praca wykonana na tablecie :) wieć mało wiem o tworzeniu technikami komputerowymi :) no ale mozecie mnie oceniać surowo , kazda krytyka sie sprzyda :D
Napisano 23 Listopad 200321 l mw4d to pifko wyszło Ci lepiej niz smierc, szanu witamy na pokładzie :)
Napisano 23 Listopad 200321 l Cholerka nie moge prostej linii na moim tableciku zrobic, ten walony monitor z total max high radiation mnie dobija... :( Dlatego takie krzywe linie, obrys kufla ehh. Czas wymienic monitor :D
Napisano 23 Listopad 200321 l Tiger: dziecko-speedzik? Yeah, right.;) Prawie widze pot ktory kapal Ci z czola, gdy dlubales szczegoliki;) \"Ten w srodku\" jest z innej bajki i o to wlasnie chodzilo. Jak w Futuramie;) Szanu: popraw avatar, bo jest za ciezki!
Napisano 23 Listopad 200321 l \"hej nanananana why had my life had to be this way, hey nanana i can\'t look at this guy in the mirrior, ther is an ugly mf there\"
Napisano 23 Listopad 200321 l oDD strasznie fajne masz tła w tych swoich pracach takie malarskie :P Flaczki tesz niczego sobie A tak BTW to jak ktos ocenial by Ciebie tylko po twoich prackach to musiał by cie za ladnego maniaka wziąć, wszyscy robią milutkie puchate, słodziutkie zwierzątka, a ty nam takie wizje brutalne przedstawiasz :D ... A ten misiu taki stojący gozille mi przypomina
Napisano 23 Listopad 200321 l tiger ta dziewczynka jest boska :) (\'god is a girl..\' :D) czy moglbys w ramach prezentu swiatecznego dla mnie dopracowac ja zeby byla jeszcze bardziej boska? prosze... zrobie sobie tapetke :) boto lewe (jej lewe) oko takie rozmazane wiem to speed ale ona jest boska... zrob zeby byla bardziej boska :/ prosze cie..
Napisano 23 Listopad 200321 l poprostu bosko :) zwykle speedy zostawiam speedami, ale myslalem zeby nad pracka posiedziec, zobacze czy czas pozwoli i ochota pozwoli :)
Napisano 24 Listopad 200321 l no chlopaki wymiatacie :) chyba tez cos mazne ta nieszczesna mysza ;( ps. tiger widze ze zaatakowales cgtalka :)
Napisano 24 Listopad 200321 l No to dalsze moje gówna - dziś mam podły nastrój to i podły obrazek: Ot taki szajs dla poprawienia nastroju. Wkonanie 20 minut i painterze.
Napisano 24 Listopad 200321 l Ale fajny Icewindalowo - skandynawski klimat. Wreszcie udana optymistyczna(no a przynajmniej neutralna) pracka