oDD Napisano 27 Luty 2004 Napisano 27 Luty 2004 hej dzieki leander: hehe poznalem ze to ten kolo z hours.
Kris_R Napisano 27 Luty 2004 Napisano 27 Luty 2004 pracka oDDa jest cudowna! Dawno nie widziałem tak pozytywnej grafy!! DZIĘKI!
gelart Napisano 27 Luty 2004 Napisano 27 Luty 2004 Scatmax ten pierwszy szkic ta kobieta jest genialny poprostu oDD kolo wyglada jak z komiksy \"burton & cyb\" (czy jakos tak) ktos pamieta? ale ja by mtroche pokombinowal z tym jeszce niewiem moze z tym \"niebem \" troche psuje wrazenie
Scatmax Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 ODD dlaczego akurat po mnie :( zmiazdzyles mnie tym:D Super EDIT: Pograze sie jeszcze bardziej...
Cpt.Obvious Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Scatmax, rączka i kaktus fajny, butelka albo złamana albo cos z perspektywa nie tak:) Macie dzidzie :)
Scatmax Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Sama slodycz Tiger.Sliczne!!! A to z przed 10 min...
Siegmar Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 scatmax! rewelacja! bardzo mi sie podoba! swietne kolory... bardzo realistyczne! robisz postepy
dzudzu Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Scatmax: wypas leander: hmm takie sobie speedowanie, nic szczególnego; dziwna szyja, głowa, stopy, wkomponowanie w tło ... mogłeś z tego pomysłu znacznie więcej wyciągnąć - nawet na speedzie :)
leander Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 dzudzu, skończyłem nawet tą prackę, po czym uznałem, że twarz, detale i poprawione proporcje nic ciekawego nie wniosły i wrzuciłem tą pierwszą kilku minutową wersję. Ale zgodzę się, że kiepa.. Tu kolejna kiepa, mam jakąś marną formę ostatnio :)
leander Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Jakoś dziwnie mi się zjada to jabłko teraz.. w końcu trochę razem przeszliśmy.
Cpt.Obvious Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Kris fajniuchne to,szklaneczka super. Leander jabuszka tez fajne. Jesc mi sie zachciewa :) Ile ten ogryzek tam lezal? ;> I na bardzo szybko ~15-20min
Łukasz Misztela Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Mój pierwszy speed :) Zajął mi 1 h. Dla mnie to był szybko :D. Puzdro for all:)
dzudzu Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Tiger1313 ciebie nie ma co komentować, co nie zrobisz jest fajne :( Łukasz rozmyte to wszystko, wydymane w każdą stronę; chyba najpierw powinieś poćwiczyć ołówkiem, zakumać proporcje, rozmieszczenie światłocienia i aranżację; bez tego nie popiszesz się chyba w kolorze :(
Łukasz Misztela Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Wiesz dzudzu myszkom to tak trudno jest machać przez godzinkę. Ciekawe ile by mi to zajęło czasu na tablecie ?? dzięki za podpowiedzi od jutra zaczynam trenować, wiedząc cos więcej. :)
leander Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 life drawing ciąg dalszy, dużo to przyjemniejsze od referek zdjęciowych. Buta wyciagnąłem z szafy po zobaczeniu speeda z kolcami na Sijun.
Scatmax Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Lander wiecej takich!!!Fajniaste. Tutaj kilka pierdolek z przed godziny...
Gość 3!nC Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Witam wszystkich :) Lekko ponad tydzien jestem wlascicielem tabletu... Moja pierwsza pracka. 5/6h + ps.
Cpt.Obvious Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Witamy na pokładzie 3!nc . ładna pracka, z tablecikiem sie rozkrecisz.
mrbogus Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 very nice :Djest gut ; ] kończ to kończ :D niedulgo tez bede mial tablet i bedziemy sobie rysowac :DDDDDDDDD hrhr ;]
leander Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Scatmax nauka procentuje, bardzo zgrabna praca :) super
dr Ug Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Scatmax, idzie Ci coraz lepiej! Ostatnia praca naprawde fajna. Widoczna, surowa krecha z szybkim shaderem. Swietne. Kilka osob mogloby sie od Ciebie pouczyc;) Masz wiekszy formacik? Chetnie obaczylbym (obiecuje tym razem nie robic z niego tapety ;) ). 3!nC: ciekawe wejscie, powodzenia w speedowaniu:) Leander: a Ty dales ciagniesz kreche wzdluz formy ;P Wyglada to bardzo zle IMHO. Sprobuj dla odmiany pociagnac po formie. Nie wiem czy wyrazam sie jasno i nie myle nomenklatury, ale chodzi o to, zebys malowal o 90 stopni inaczej, niz teraz;) Musisz koniecznie popracowac nad odwzorowaniem ksztaltow i proporcji, bo chyba to najbardziej kuleje. Widac to w bucie i postaciach. Wez no olowek w lape i poszkicuj przedmioty. Ale nie szybko, tylko dokladnie. Nabierzesz wprawy, a szybkosc sama przyjdzie. Jak chcesz to mozesz takie szkice wrzucac gdzies na forum, coby obiektywne oko mialo do nich dostep;) Mala dygresja - pamietam jak na pracowni rysunku dostawalem pierwsze korekty. Matko, jak ja sie wsciekalem, gdy \"babsztyl\" sie czepial kazdych szczegolow. ;) Tak naprawde bolalo mnie i wstydzilem sie przyznac do tego, ze po prostu nie zauwazylem, lub nie wzialem pod uwage tego, co zostalo mi wytkniete. Teraz jestem jej wdzieczny, bo nauczylem sie patrzec:) Rysunek z natury nie jest czynnoscia bierna. To nieustanne porownywanie dlugosci, szerokosci, katow, oblosci, swiatla i cienia. Nie mozna storzyc wiernego rysunku, jezeli kazda kreske rysuje sie osobno. Ale mnie wzielo na pouczanie, sorry ;)
Scatmax Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Dzieki!!Cwicze cwicze. Podmienilem obrazek na wiekszy. A co do pouczania powiem tylko : wiecej i bez zadnych skrupolow:D!!
leander Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Dzieki za korekte. Też jestem za pouczaniem :) Dopiero teraz zrozumialem z tą kreską po formie.
dr Ug Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Yhm, zaraz wpadnie Bigleb i sprowadzi moje nauki do parteru;)
Scatmax Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 A tak sobie walnolem jeszcze z natury:) chyba troche z bardzo wymodzilem
dr Ug Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Skad te bliki na przedzie? swiatlo pada przecie z prawej strony i to dosyc ostro:)
Scatmax Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Odbicia od kubka??:D He he.Cos pomiedzy odbiciem od kubka a odbiciem w blacie:D.Dobra przyznam sie ze walnalem te bliki na blacie dodgem:) tak na odwala sie przy pilocie pasuje ale przy szklance oczywiscie nie:)Juz tak nie zrobie wybacz:D EDIT:A te bliki:) pomylilo mi sie te podluzne to odbicie nie od swiatla tylko od tv takie rozciagniete z bardzo:) na prawde tak wygladalo.Troche za mocne.
dzudzu Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 yarpen: jak nie speedy to proponuję abyś zakładał w takich przypadkach osobny topic ... kolory - mniej więcej kształt, perspektywa jak i kompozycja - nieciekawe cebulki i jabłuszka na drugim obrazku - fajne :)
yarpen Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Originally posted by dzudzu yarpen: jak nie speedy to proponuję abyś zakładał w takich przypadkach osobny topic ... no wiem, sorry, ale nie chciałem robić bałaganu. po co zakładać nowy temat jak to tylko dwie prace? no, ale spoko następnym razem tak zrobie :)
Cpt.Obvious Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 scatmax kubeczek i kalkulator fajniuchny:) yarpen: miło zaczynasz, rzeczywiscie jabka i cebulki fajne :) No i nie bój sie nowych wątków, tylko zebym nie musiał ganiac z batem po nazewnictwie ;)
malika Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Mój mały wkład w rozwój speedpaintingowego wątku :-) Stary tramwaj od środka :-)
Łukasz Misztela Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 To moja druga pracka :) Robiłem ja 1,5 h Pozdro i podziękowania dla CIUCIU! :D
oDD Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 sensk ju senk ju , ju are far tu kajnd Scatmax co raz lepiej.
little-ninja Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 a teraz zeby obnizyc poziom wrzuce cos swojego:D taka mialem mine jak ogladalem pracki bigleba
Siegmar Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 heh! poczekajcie tylko! jutro! juz jutro kupuje graphire3! za ciezko zarobiona kase! zaleje Was speedami!!!!... hmmm... jesli tylko znajde troche czasu poza praca... :(
Szymeq Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 hehe ja juz mam i jak na razie nie bede robil speedow bo sprzecior mi nie wytrzymuje:P hehe tak to jest z gforce 2MX 32 ram......
Gotham Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 Ehhhh, uhhhh... Ahhh ta ślepa wiara w sprzęt... Nic tylko się przekręcić. Tak w ogóle to kto każe robić speedki przy pomocy komputerka? Ołówek i kartka... Baaa serek homogenizowany i łyżeczka starczą w zupełności...
Gość domin_k Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 to mój debiut w tej sekcji i na tym forum. co prawda na speeda to chyba on się nie łapie, bo robilem go partiami dwa dni (w sumie ok 3,5h- zabawy ) ale bardzo chętnie usłyszę jakieś porady, bo ja na ten view juz za długo patrzę i nie wiem czy coś jest nie tak. pozdro
Łukasz Misztela Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 A co powiecie na to??robilem to 35 minut. Na dodatek myszką:)
Rekomendowane odpowiedzi