Napisano 27 Luty 200421 l pracka oDDa jest cudowna! Dawno nie widziałem tak pozytywnej grafy!! DZIĘKI!
Napisano 27 Luty 200421 l Scatmax ten pierwszy szkic ta kobieta jest genialny poprostu oDD kolo wyglada jak z komiksy \"burton & cyb\" (czy jakos tak) ktos pamieta? ale ja by mtroche pokombinowal z tym jeszce niewiem moze z tym \"niebem \" troche psuje wrazenie
Napisano 28 Luty 200421 l ODD dlaczego akurat po mnie :( zmiazdzyles mnie tym:D Super EDIT: Pograze sie jeszcze bardziej...
Napisano 28 Luty 200421 l Scatmax, rączka i kaktus fajny, butelka albo złamana albo cos z perspektywa nie tak:) Macie dzidzie :)
Napisano 1 Marzec 200421 l scatmax! rewelacja! bardzo mi sie podoba! swietne kolory... bardzo realistyczne! robisz postepy
Napisano 1 Marzec 200421 l Scatmax: wypas leander: hmm takie sobie speedowanie, nic szczególnego; dziwna szyja, głowa, stopy, wkomponowanie w tło ... mogłeś z tego pomysłu znacznie więcej wyciągnąć - nawet na speedzie :)
Napisano 2 Marzec 200421 l dzudzu, skończyłem nawet tą prackę, po czym uznałem, że twarz, detale i poprawione proporcje nic ciekawego nie wniosły i wrzuciłem tą pierwszą kilku minutową wersję. Ale zgodzę się, że kiepa.. Tu kolejna kiepa, mam jakąś marną formę ostatnio :)
Napisano 2 Marzec 200421 l Jakoś dziwnie mi się zjada to jabłko teraz.. w końcu trochę razem przeszliśmy.
Napisano 2 Marzec 200421 l Kris fajniuchne to,szklaneczka super. Leander jabuszka tez fajne. Jesc mi sie zachciewa :) Ile ten ogryzek tam lezal? ;> I na bardzo szybko ~15-20min
Napisano 2 Marzec 200421 l Mój pierwszy speed :) Zajął mi 1 h. Dla mnie to był szybko :D. Puzdro for all:)
Napisano 3 Marzec 200421 l Tiger1313 ciebie nie ma co komentować, co nie zrobisz jest fajne :( Łukasz rozmyte to wszystko, wydymane w każdą stronę; chyba najpierw powinieś poćwiczyć ołówkiem, zakumać proporcje, rozmieszczenie światłocienia i aranżację; bez tego nie popiszesz się chyba w kolorze :(
Napisano 3 Marzec 200421 l Wiesz dzudzu myszkom to tak trudno jest machać przez godzinkę. Ciekawe ile by mi to zajęło czasu na tablecie ?? dzięki za podpowiedzi od jutra zaczynam trenować, wiedząc cos więcej. :)
Napisano 3 Marzec 200421 l life drawing ciąg dalszy, dużo to przyjemniejsze od referek zdjęciowych. Buta wyciagnąłem z szafy po zobaczeniu speeda z kolcami na Sijun.
Napisano 4 Marzec 200421 l Lander wiecej takich!!!Fajniaste. Tutaj kilka pierdolek z przed godziny...
Napisano 5 Marzec 200421 l Witam wszystkich :) Lekko ponad tydzien jestem wlascicielem tabletu... Moja pierwsza pracka. 5/6h + ps.
Napisano 6 Marzec 200421 l very nice :Djest gut ; ] kończ to kończ :D niedulgo tez bede mial tablet i bedziemy sobie rysowac :DDDDDDDDD hrhr ;]
Napisano 6 Marzec 200421 l Scatmax, idzie Ci coraz lepiej! Ostatnia praca naprawde fajna. Widoczna, surowa krecha z szybkim shaderem. Swietne. Kilka osob mogloby sie od Ciebie pouczyc;) Masz wiekszy formacik? Chetnie obaczylbym (obiecuje tym razem nie robic z niego tapety ;) ). 3!nC: ciekawe wejscie, powodzenia w speedowaniu:) Leander: a Ty dales ciagniesz kreche wzdluz formy ;P Wyglada to bardzo zle IMHO. Sprobuj dla odmiany pociagnac po formie. Nie wiem czy wyrazam sie jasno i nie myle nomenklatury, ale chodzi o to, zebys malowal o 90 stopni inaczej, niz teraz;) Musisz koniecznie popracowac nad odwzorowaniem ksztaltow i proporcji, bo chyba to najbardziej kuleje. Widac to w bucie i postaciach. Wez no olowek w lape i poszkicuj przedmioty. Ale nie szybko, tylko dokladnie. Nabierzesz wprawy, a szybkosc sama przyjdzie. Jak chcesz to mozesz takie szkice wrzucac gdzies na forum, coby obiektywne oko mialo do nich dostep;) Mala dygresja - pamietam jak na pracowni rysunku dostawalem pierwsze korekty. Matko, jak ja sie wsciekalem, gdy \"babsztyl\" sie czepial kazdych szczegolow. ;) Tak naprawde bolalo mnie i wstydzilem sie przyznac do tego, ze po prostu nie zauwazylem, lub nie wzialem pod uwage tego, co zostalo mi wytkniete. Teraz jestem jej wdzieczny, bo nauczylem sie patrzec:) Rysunek z natury nie jest czynnoscia bierna. To nieustanne porownywanie dlugosci, szerokosci, katow, oblosci, swiatla i cienia. Nie mozna storzyc wiernego rysunku, jezeli kazda kreske rysuje sie osobno. Ale mnie wzielo na pouczanie, sorry ;)
Napisano 6 Marzec 200421 l Dzieki!!Cwicze cwicze. Podmienilem obrazek na wiekszy. A co do pouczania powiem tylko : wiecej i bez zadnych skrupolow:D!!
Napisano 6 Marzec 200421 l Dzieki za korekte. Też jestem za pouczaniem :) Dopiero teraz zrozumialem z tą kreską po formie.
Napisano 6 Marzec 200421 l Skad te bliki na przedzie? swiatlo pada przecie z prawej strony i to dosyc ostro:)
Napisano 6 Marzec 200421 l Odbicia od kubka??:D He he.Cos pomiedzy odbiciem od kubka a odbiciem w blacie:D.Dobra przyznam sie ze walnalem te bliki na blacie dodgem:) tak na odwala sie przy pilocie pasuje ale przy szklance oczywiscie nie:)Juz tak nie zrobie wybacz:D EDIT:A te bliki:) pomylilo mi sie te podluzne to odbicie nie od swiatla tylko od tv takie rozciagniete z bardzo:) na prawde tak wygladalo.Troche za mocne.
Napisano 6 Marzec 200421 l yarpen: jak nie speedy to proponuję abyś zakładał w takich przypadkach osobny topic ... kolory - mniej więcej kształt, perspektywa jak i kompozycja - nieciekawe cebulki i jabłuszka na drugim obrazku - fajne :)
Napisano 6 Marzec 200421 l Originally posted by dzudzu yarpen: jak nie speedy to proponuję abyś zakładał w takich przypadkach osobny topic ... no wiem, sorry, ale nie chciałem robić bałaganu. po co zakładać nowy temat jak to tylko dwie prace? no, ale spoko następnym razem tak zrobie :)
Napisano 7 Marzec 200421 l scatmax kubeczek i kalkulator fajniuchny:) yarpen: miło zaczynasz, rzeczywiscie jabka i cebulki fajne :) No i nie bój sie nowych wątków, tylko zebym nie musiał ganiac z batem po nazewnictwie ;)
Napisano 8 Marzec 200421 l Mój mały wkład w rozwój speedpaintingowego wątku :-) Stary tramwaj od środka :-)
Napisano 8 Marzec 200421 l To moja druga pracka :) Robiłem ja 1,5 h Pozdro i podziękowania dla CIUCIU! :D
Napisano 9 Marzec 200421 l a teraz zeby obnizyc poziom wrzuce cos swojego:D taka mialem mine jak ogladalem pracki bigleba
Napisano 10 Marzec 200421 l heh! poczekajcie tylko! jutro! juz jutro kupuje graphire3! za ciezko zarobiona kase! zaleje Was speedami!!!!... hmmm... jesli tylko znajde troche czasu poza praca... :(
Napisano 10 Marzec 200420 l hehe ja juz mam i jak na razie nie bede robil speedow bo sprzecior mi nie wytrzymuje:P hehe tak to jest z gforce 2MX 32 ram......
Napisano 10 Marzec 200420 l Ehhhh, uhhhh... Ahhh ta ślepa wiara w sprzęt... Nic tylko się przekręcić. Tak w ogóle to kto każe robić speedki przy pomocy komputerka? Ołówek i kartka... Baaa serek homogenizowany i łyżeczka starczą w zupełności...
Napisano 11 Marzec 200420 l to mój debiut w tej sekcji i na tym forum. co prawda na speeda to chyba on się nie łapie, bo robilem go partiami dwa dni (w sumie ok 3,5h- zabawy ) ale bardzo chętnie usłyszę jakieś porady, bo ja na ten view juz za długo patrzę i nie wiem czy coś jest nie tak. pozdro