Napisano 30 Marzec 200718 l witam.zabudowa mieszkaniowa wolnostojaca.obiekt znajduje sie w otoczeniu ceglanych poniemieckich budynkow, stad postanowilismy nawiazac do niemieckiego porzadku zabudowy koszarowej.c&c not welcome;)
Napisano 30 Marzec 200718 l O ile budynek od strony z balkonami i wejściem prezentuje się naprawdę przyjemnie (brakuje tylko ludzi, co utrudnia nieco odbiór proporcji), to od strony ulicy wygląda trochę jak z kingsize'u;D Chyba przez te wystające okna, nie przemawia to do mnie;) Szczególnie te na dachu, tam chyba lepiej byłoby zostawić standardową ramę. Ogólnie bardzo dobre w odbiorze;) Pozdr!
Napisano 30 Marzec 200718 l fajny projekt, ale na pierwszym widoku elewacja monotonna, możnaby te pudła w ścianie inaczej poukładać. ciekawi mnie jak te świetliki dachowe i pudełka na dachu będą wykonane w rzeczywistości, czy będzie kołnież uszczelniający. rendery ok. czytelne i przyjemne
Napisano 30 Marzec 200718 l Autor "czyj to projekt jeśli to nie tajemnica?" koncepcja-marta, ania i ja:) "od strony ulicy wygląda trochę jak z kingsize'u" heh...ze niby takie szuflady?:) "możnaby te pudła w ścianie inaczej poukładać" ukladow bylo wiele.ale zeby byc konsekwentynym w wojskowym charakterze padlo na taki mocno zorganizowany uklad.budynek ma stanac na ulicy artyleryjskiej a to zobowiazuje:) "ciekawi mnie jak te świetliki dachowe i pudełka na dachu będą wykonane w rzeczywistości, czy będzie kołnież uszczelniający" bedzie to tama wypelniona ociepleniem.jest tam jakis problem z mostkami termicznymi ale raczej do obejscia. " brzydkie cegły i kominy" cagla jak cegla:)..z kominami to zawsze jest problem..dlatego lepiej je uwzgladnic zaraz na poczatku zeby nie wyszly w jakis dziwnych miejscach.mysle ze tak bardzo nie odstaja.
Napisano 30 Marzec 200718 l kominy fajne...wogole przyjemny budynek...troche tylko monotonnie wyglada ze dachowka ma ten sam co cegla kolor...skoro to dwa rozne materialy..tomoze by szara dachowke np zrobic..czy cos...ale pewnie sprawdzaliscie rozne warianty... aa i numery klatek troche ciasno siedza..moznaby je mniejsze..ale to szczegolik
Napisano 30 Marzec 200718 l To koncepcja czy idzie do realizacji? IMO najgorzej wyglądają te najbardziej zagłębione 'pudła'. Lepiej by wyglądało jakby były tylko dwa rodzaje ew. trzy - zlicowane, leko wysuniete, bardziej wysunięte. Też łatwiejsze do wykonania bo przy zagłebionych pojawi się problem obróbki cegieł. Czy to sa płytki klinkierowe? Co sądzicie?
Napisano 30 Marzec 200718 l Autor nie calkiem jest tak jak piszesz...sciana skada sie z warstwy konstrukcyjnej, ocieplenia i warstwy elewacyjnej.okna mozna zamontwoac tylko w tej pierwszej warstwie, stad najbardziej zaglebione okna sa najlatwiejsze w wykonaniu. inne okna juz wymagaja specjalnej konstrukcji. elewacja to bedzie prawdopodobnie plytka klinkierowa...bo tansza:)
Napisano 30 Marzec 200718 l jak dla mnie wszystko ok. tylko interesuje mnie rozwiazanie tych okien z boku budynku - os okien nie pokrywa sie ze srodkiem elewacji - z tego, co widze... nieciekawie to wyglada wg mnie. reszta bardzo fajna... :) na mysl przywodzi mi ten budynek mvrdv budynki z holandii :) i bardzo dobrze, ze ta estetyka stosowana jest i w Polsce:) pozdrawiam, jasiek
Napisano 30 Marzec 200718 l Nie chodziło mi o kwestie konstrukcyjną tylko wykończenia otworów okiennych. Wiadomo - parapet wykończenie otworów. Będzie to widać. Poza tym - to juz subiektywne odczucie - elewacja z cegły wygląda nienaturalnie gdy okna nie mają nadproży. Wiadomo - stosując płytkę nie musisz się o nie martwić.
Napisano 31 Marzec 200718 l Autor ogolnie to fajnie sie sie wam podoba.spodziewalem sie raczej ze zjedziecie ze ceglany czerwony domek ze skosnym daszkiem;)thx wszystkim za komenty.
Napisano 4 Kwiecień 200718 l a gdzie płotki śnegowe, podesty dla kominiarzy...natura dookola mi sie podoba, moze po za tym czerwonym drzewem, a na tych wykuszach to gołębie będą siedzieć i....;]
Napisano 20 Kwiecień 200717 l fajne fajne... co do tych wystajaceych okien.. to macie jakis detal tego albo producenta ktory robi takie okna... ostatnio wlasnie ise zastanawialem jak sie robi takie rzeczy.. no i jak to wyglada pod wzgledem izolacyjnosci i kosztow.... a jezeli mozna wiedziec to gdzie konkretnie jest ta dzialka??
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Ciekawy projekt, szczególnie elewacja z balkonami. Ta z oknami nieco monotonna - zabawa w wysuwanie/chowanie okien niewiele pomogła, przydałoby sie jakies mocniejsze zagranie (wysuniecie częsci budynku/potraktowanie częslci elewacji innym materiałem/ pas innnych okien - nie wiem, głosno myślę). Ale ogolne wrażenie pozytywne :)
Napisano 23 Kwiecień 200717 l Autor fajne fajne... co do tych wystajaceych okien.. to macie jakis detal tego albo producenta ktory robi takie okna... ostatnio wlasnie ise zastanawialem jak sie robi takie rzeczy.. no i jak to wyglada pod wzgledem izolacyjnosci i kosztow.... a jezeli mozna wiedziec to gdzie konkretnie jest ta dzialka?? dzialka jest w kolobrzegu.okienka narazie nie maja detali bo to koncepcja.ale wierzymy ze sie tak da.
Napisano 30 Kwiecień 200717 l bardzo ciekawa architektura która mi sie osobiście średnio podoba, ale to sprawa gustu;) a wykonanie bardzo zadawalające:) pozdrawiam
Napisano 30 Kwiecień 200717 l heh.. dac sie da napewno... chodzi o kwetstie zalewania i takie tam... :]