Napisano 31 Marzec 200718 l chciałem skopiować kilka obiektow na droga stronę osi i pojawił sie pewien problem. dwa sposrod kilkudziesięciu skopiowaly sie w zle miejsce(jeden nie przekroczył osi, a drogi pojawił sie daleko za nią), mimo ze pivoty były we wlasciwym mniejscu.:( proszę o pomoc
Napisano 31 Marzec 200718 l Autor wygląda to tak http://img57.imageshack.us/img57/980/dsyp5.jpg , po duplicate nachodzą na siebie(oryginalny i ten skopiowany ) w opcjach nie ma zeby sie obiekt przesunoł
Napisano 31 Marzec 200718 l Autor taqk jest ustalone, inne obiekty ktore sa przenoszone pod tym samym warunkiem przenoszą sie dobrze
Napisano 31 Marzec 200718 l Autor zduplikaoway obiekt ma scale x-1 a jak zrobie scale x 1 to sie idealnie pokrywa z kopiowanym obiektem
Napisano 2 Kwiecień 200718 l Autor poradziłem sobie w inny sposob scombinowałem(złączyłem) z innym obiektem zmirrorowałem i potem zseparatowałem;) ijest ok
Napisano 3 Kwiecień 200718 l Na przyszlosc, jesli pojawi sie taki problem sfreezuj obiekt przed skalowaniem o -1 i przesunieciem pivota. Pewnie to cos co chciales kopiowac powstalo w zupelnie innym miejscu i probowales wczesniej przesuwac to cos nie na poziomie obiektu a samymi wierzcholkami. Maya potrafi wtedy troche zglupiec ;/ Pozdr.