BARTUS000 Posted March 31, 2007 Share Posted March 31, 2007 chciałem skopiować kilka obiektow na droga stronę osi i pojawił sie pewien problem. dwa sposrod kilkudziesięciu skopiowaly sie w zle miejsce(jeden nie przekroczył osi, a drogi pojawił sie daleko za nią), mimo ze pivoty były we wlasciwym mniejscu.:( proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted March 31, 2007 Share Posted March 31, 2007 Na pewno pivoty we właściwym miejscu? Pokaż screena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BARTUS000 Posted March 31, 2007 Author Share Posted March 31, 2007 wygląda to tak http://img57.imageshack.us/img57/980/dsyp5.jpg , po duplicate nachodzą na siebie(oryginalny i ten skopiowany ) w opcjach nie ma zeby sie obiekt przesunoł Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted March 31, 2007 Share Posted March 31, 2007 Spróbuj ustawić ScaleX tego przedmiotu na wartość -1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BARTUS000 Posted March 31, 2007 Author Share Posted March 31, 2007 taqk jest ustalone, inne obiekty ktore sa przenoszone pod tym samym warunkiem przenoszą sie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted March 31, 2007 Share Posted March 31, 2007 Ale teraz, mając zaznaczony ten obiekt (jego kopię) ustaw sx =-1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BARTUS000 Posted March 31, 2007 Author Share Posted March 31, 2007 zduplikaoway obiekt ma scale x-1 a jak zrobie scale x 1 to sie idealnie pokrywa z kopiowanym obiektem Link to comment Share on other sites More sharing options...
BARTUS000 Posted April 2, 2007 Author Share Posted April 2, 2007 poradziłem sobie w inny sposob scombinowałem(złączyłem) z innym obiektem zmirrorowałem i potem zseparatowałem;) ijest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
ca mel Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 Na przyszlosc, jesli pojawi sie taki problem sfreezuj obiekt przed skalowaniem o -1 i przesunieciem pivota. Pewnie to cos co chciales kopiowac powstalo w zupelnie innym miejscu i probowales wczesniej przesuwac to cos nie na poziomie obiektu a samymi wierzcholkami. Maya potrafi wtedy troche zglupiec ;/ Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts