Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
w tych miejscach musisz poprawic siatke ale ogolnie ladnie to idzie

6328685jpgje6.jpg

co dokładnie ? ci sie nie widzi w tych miejscach... jakis opis ...bo nie wiem co poprawiac...

Napisano

no jak to nie wiesz?no te uszczypnięcia na karoserii i na szybie!Jak robisz przez symetry to po prostu zaznacz żeby ucięło w miejscu spawu i pociągnij troche te vertexy poza lustro...przynajmniej jeśli robisz w maxie to takie rozwiązanie by pasowało!Ogólnie fajny obiekt i nieźle to idzie!Pozdrawiam i pracuj dalej

Napisano

Jakas taka plastelina :/ Ale bede tu zagladal bo autko konkret :]

Napisano

Taak..po fiacie 126p ze złotej galerii już dawno nie było tu "dobrego modelu" tego typu, więc czekam na up'y-chyba że coś przegapiłem :/

Napisano

Hehe, super. Lubię ludzi, którzy mają czystą wizję. W sensie wyboru samochodu. Powodzenia życzę i wesołych świąt.

Pozdr.

Napisano

Hehhhh to byly czasy... jakos wtedy sie dalo auto wyprodukowac.. a teraz.. szkoda gadac.. motoryzacja nam upadla (krajowa). No nic pozostaje mi tylko ogladac Twoj model z nadzieja, ze go skonczysz i pokazesz w calej okazalosci ten piekkny woz :)

Napisano

siatka wygląda ok, tylko coś chyba rowek przy przednich drzwiach słabo wyjdzie, bo jakoś linie siatki się zakrzywiły, zrób tam cięcie przez wysokość

Napisano

Niektore rowki wygladaja troche jak z zabawki plastykowej konca lat 80 ;P (patrz tylnia klapa). A tak ogolnie to wyglada to niezle - nie jest zle jest niezle o! :) No to dzialaj dalej

Napisano

Witam.

Jestem totalnie nowy na tym forum, tak wiec zapytam(jak sadze) o rzecz totalnie standardowa i normalna dla wiekszosci forumowiczow. Intryguje mnie jakim sposobem podczas renderowania modelu uzyskac mozna efekt j.w (model warszawy wykonany przez pawcyk'a). Pytanie to kieruje do kazdego kto mialby ochote i odrobine czasu zeby odpisac. Uprzedze jeszcze ze jestem swiezo upieczonym posiadaczem 3dsmax wiec moja wiedza narazie jest znikoma...w szczegolnosci jesli chodzi o render. Probuje dlubac cos w pracy w wolnym czasie(robie w biurze projektowym w Dublinie jako projektant CAD-info dla ciekawych). Bede wdzieczny za udzielenie odpowiedzi. Z gory dziekuje:)

Napisano
  • Autor
Witam.

Jestem totalnie nowy na tym forum, tak wiec zapytam(jak sadze) o rzecz totalnie standardowa i normalna dla wiekszosci forumowiczow. Intryguje mnie jakim sposobem podczas renderowania modelu uzyskac mozna efekt j.w (model warszawy wykonany przez pawcyk'a). Pytanie to kieruje do kazdego kto mialby ochote i odrobine czasu zeby odpisac. Uprzedze jeszcze ze jestem swiezo upieczonym posiadaczem 3dsmax wiec moja wiedza narazie jest znikoma...w szczegolnosci jesli chodzi o render. Probuje dlubac cos w pracy w wolnym czasie(robie w biurze projektowym w Dublinie jako projektant CAD-info dla ciekawych). Bede wdzieczny za udzielenie odpowiedzi. Z gory dziekuje:)

bardzo prosto: wchodzisz w swiatła dajesz "skylight" zaznaczasz fajka przy "cast schadows" i F9...