Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Robie moją pierwsza wizualizacje domku z zewnatrz i nie wiem jak zrobić sciany budynku by wygladało to porządnie.

Jaka metodą tworzenia scian sie posługujecie ? Wiadomo mozna by sciany poustawiac z boxów ale przypuszczam ze małe niedokładnosci mogą być widoczne na renderingu. Można by zrobić polymodelingiem ale zaś jest to nie praktyczne. Patrz na wizki forumowych wyjadaczy ciezko sie domyslic sposobu, a wygladają swietnie.

Proszę o rade.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

stawiasz box'a, conwertujesz do Editable Poly, tniesz, extrudujesz, weldujesz, tniesz, extrudujesz, weldujesz i po sprawie.

ja tak robię. najczęściej używam Slice Plane'a, extrude, weld :]

Pozdrawiam

Napisano

jesli masz dostep do CADa to polecam modelowanie wlasnie w nim. mozna precyzyjnie zrobic wszystkie sciany, stolarke, szklo, a pozniej zaimportowac to do 3ds maxa. textury i oswietlenie juz w maxie. sam AUTOCAD jest bardzo prosty w obsludze, o wiele latwiej jest w nim operowac na obiektach 3d (chodzi oczywiscie o architektoniczne obiekty) niz w 3ds max-ie.

Napisano

Stawiasz boxa o wysokosci dopasowanej, convert i extrude edgesów, chyba najłatwiejszy sposob obok splinów z cada :)

Napisano

Jeśli chodzi o pomysły to można też plane wstawić i rozciągać edgesy

Ale zależy od modelu domu.

Napisano
jesli masz dostep do CADa to polecam modelowanie wlasnie w nim. mozna precyzyjnie zrobic wszystkie sciany, stolarke, szklo, a pozniej zaimportowac to do 3ds maxa. textury i oswietlenie juz w maxie. sam AUTOCAD jest bardzo prosty w obsludze, o wiele latwiej jest w nim operowac na obiektach 3d (chodzi oczywiscie o architektoniczne obiekty) niz w 3ds max-ie.

a ja Ci nie polecam bo z modelami importowanymi z cada do maxa sa jajca.

nie zaglebiajac sie w temat chlopaki podali Ci kilka metod, od wyboru do koloru.

kwestia teraz tylko tego ktora ci najbardziej bedzie pasowala.

dodam jeszcze tylko, ze rozne kazdy obiekt mozna wymodelowac kilkoma technikami i efekt bedzie dobry.

pozdrawiam.

Napisano
a ja Ci nie polecam bo z modelami importowanymi z cada do maxa sa jajca.

nie zaglebiajac sie w temat chlopaki podali Ci kilka metod, od wyboru do koloru.

kwestia teraz tylko tego ktora ci najbardziej bedzie pasowala.

dodam jeszcze tylko, ze rozne kazdy obiekt mozna wymodelowac kilkoma technikami i efekt bedzie dobry.

pozdrawiam.

a jakie jajca ? robie tak w zasadzie od poczatku studiow i nie mialem z tym jeszcze problemow.. a robilem juz dosyc skomplkiowane modele calych budynkow..moglbys rozwinąc? jestem na etapie robienia pracy magisterskjiej i nie zyczylbym sobie zadnych przykrych niespodzianek ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.