thud Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 witam, potrzebuje Waszej pomocy: musze znalezc pomysl na jakis projekt systemu informatycznego i w zwiazku z tym mam takie pytanka ktore mi w tym BARDZO pomoga: - czego brakuje Wam (jakich uslug) w telekomunikacji (chodzi ogolnie o rynek telekomunikacyjny)? - jakich uslug brakuje Wam w necie (chodzi o cos na zasadzie: kiedys nie bylo sklepow internetowych i ludziom tego brakowalo, czy teraz jest cos czego byscie chcieli)? - co byscie chcieli zmienic w dotychczasowych uslugach? - lub moze macie jakies inne pomysly dotyczace rynkow: finansow, opieki zdrowotnej, telekomunikacji, energetyki !! nie chodzi tu o uslugi typu: ceny rozmow, sms, przelewow ipt., chodzi o dzial IT tych rynkow !! bede serdecznie wdzieczny za kazda wypowiedz w temacie
arcade Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 - video konferencje - może komurki wyposarzone w kamery cyfrowe i zestawy głośnomówiące dały by już radę to pociągnoć? - w necie nie brakuje mi niczego :D
thud Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 a pozostale rynki?? ;) (podam przyklad: taka e-rejestracja do przychodni - ulatwia zycie i dot. rynku opieki zdrowotnej, jednak takie cos istnieje i chyba nie wymaga zbytnio rozbudowania) dzieki za szybka reakcje :]
arcade Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Przmyślałem i w necie przydała by się internetowa wyporzyczalnia filmów video - takich ściąganych na dysk - teraz jeszcze łącza słabe, ale to chyba przyszłościowy interes. Trzeba tylko wykombinować co zrobić żeby taki film po ściągnięciu dał się obejrzeć tylko raz / tylko przez jakiś czas (np. tydzień). Spoko, jak zarobisz dzięki mnie grube miliony to mam nadzieję że kopsniesz browara ;)
pecet Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 mi brakuje pożądnego łącza, bo mieszkam na zadupiu i sie musze posiłkować iPlusem :/ (5-15kB/s a po przekroczeniu 1GB, 3,5kB/s a 60zł co miesiąc trzeba płacić)
thud Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 ziomuś - hehe bedziesz wtedy mial dozywotnio zapewnione picie za free :); jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to pisac :)
RK Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Cała infrastruktura urzędów leży (to straszna kasa tak naprawdę)- od wypełniania PIT rejestracji działalności zaczynając. Po ki ****** chodzić do urzędu i generować makulaturę ? Spójny system obsługujący to (wraz z automatycznym obliczaniem podatków na ten przykład- nie każdy to potrafi).
thud Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 RK - od paru dni sie glowie ale o urzedach nie pomyslalem! :) Jednak dalej czekam na kolejne propozycje:)
Rekomendowane odpowiedzi