Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

potrzebuje Waszej pomocy: musze znalezc pomysl na jakis projekt systemu informatycznego i w zwiazku z tym mam takie pytanka ktore mi w tym BARDZO pomoga:

- czego brakuje Wam (jakich uslug) w telekomunikacji (chodzi ogolnie o rynek telekomunikacyjny)?

- jakich uslug brakuje Wam w necie (chodzi o cos na zasadzie: kiedys nie bylo sklepow internetowych i ludziom tego brakowalo, czy teraz jest cos czego byscie chcieli)?

- co byscie chcieli zmienic w dotychczasowych uslugach?

- lub moze macie jakies inne pomysly dotyczace rynkow: finansow, opieki zdrowotnej, telekomunikacji, energetyki

!! nie chodzi tu o uslugi typu: ceny rozmow, sms, przelewow ipt., chodzi o dzial IT tych rynkow !!

bede serdecznie wdzieczny za kazda wypowiedz w temacie

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 755
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

- video konferencje - może komurki wyposarzone w kamery cyfrowe i zestawy głośnomówiące dały by już radę to pociągnoć?

- w necie nie brakuje mi niczego :D

Napisano
  • Autor

a pozostale rynki?? ;) (podam przyklad: taka e-rejestracja do przychodni - ulatwia zycie i dot. rynku opieki zdrowotnej, jednak takie cos istnieje i chyba nie wymaga zbytnio rozbudowania)

dzieki za szybka reakcje :]

Napisano

Przmyślałem i w necie przydała by się internetowa wyporzyczalnia filmów video - takich ściąganych na dysk - teraz jeszcze łącza słabe, ale to chyba przyszłościowy interes. Trzeba tylko wykombinować co zrobić żeby taki film po ściągnięciu dał się obejrzeć tylko raz / tylko przez jakiś czas (np. tydzień).

Spoko, jak zarobisz dzięki mnie grube miliony to mam nadzieję że kopsniesz browara ;)

Napisano

mi brakuje pożądnego łącza, bo mieszkam na zadupiu i sie musze posiłkować iPlusem :/ (5-15kB/s a po przekroczeniu 1GB, 3,5kB/s a 60zł co miesiąc trzeba płacić)

Napisano
  • Autor

ziomuś - hehe bedziesz wtedy mial dozywotnio zapewnione picie za free :);

jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to pisac :)

Napisano

Cała infrastruktura urzędów leży (to straszna kasa tak naprawdę)- od wypełniania PIT rejestracji działalności zaczynając. Po ki ****** chodzić do urzędu i generować makulaturę ? Spójny system obsługujący to (wraz z automatycznym obliczaniem podatków na ten przykład- nie każdy to potrafi).

Napisano
  • Autor

RK - od paru dni sie glowie ale o urzedach nie pomyslalem! :)

Jednak dalej czekam na kolejne propozycje:)