rly Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 Troche mi schodzi nad nim czasu(pierwszy model smochodu) ale mam nadzieje ze wyjdzie ok jak na razie faza zewnetrzna powoli dobiega konca jeszcze troche zosalo ale bede musial sie wziac ostro za srodek. Czekam na uwagi i krytyke (oczywiscie w posytywnym tego slowa znaczeniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 no fajnie tylko czemu tak krzywo jest w niektórych miejscach ;) no i oponki by sie jakieś ładne przydały klamki itp rzeczy krtóre dodają smoaku modelowi dopieść ładnie karse a środeczek ;) ni musi być niewiadomo jaki no i dlaczego to nie wersja evo03 ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 13 Listopad 2003 Autor Share Napisano 13 Listopad 2003 Nie wiem czy te krzywe rzeczy to nie wynik odbic HDRI bo bez tych efektow model wydaje sie byc ok a jak wlacze HDRI to albo go tak miesznie odbija albo faktycznie sa jakies wgniecenia.Co do detali to oczywiscie klamki beda a opnki to sam nie wiem czy jakis bieznik robic .Co do wersji 2003 to jakos mi nie przypadla do gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 Swiatla wydaje sie plaskie. W orginale sa chyba bardziej do pionu postawione. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 zderzak przedni do poprawki. wloty na masce takżę. to nie tak tam jest. będę obserwował to uważnie, bo na wurcach to się troszeczke znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 A mi sie strasznie fele podobają:] Ale próg to chyba jest troszke pogięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 nareszcie!!!! ktos robi moj ulubiony samochodzik i do tego WRC - miodzio :) masz go nie spartolic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 Originally posted by holo zderzak przedni do poprawki. wloty na masce takżę. to nie tak tam jest. będę obserwował to uważnie, bo na wurcach to się troszeczke znam. nareszcie ktoś ostrzejszy odemnie:cool: to ja przechodze na emeryture :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MorF Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 @Sikham opuszczasz się :P Tak pozatym to concepcja fajna ale też przyczepiłbym się do tego progu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 próg zeczywiście jest krzywy ale o tym już pisałem tylko jak zwylke nikt mnie niesłucha :( ps. jeszcze pokaże ząbki na pewnej minibitwie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 A ja jeszcze raz przyczepie sie do swiatel ale do czego innego. Chodzi mi oto ze fokusy maja swiatla \"sciete\" razem z wlotem, a u ciebie tego nie ma. I po za tym to swiatlo jest zle wpasowane. widac to na prawym swietle w gornym rogu swiatla. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 13 Listopad 2003 Autor Share Napisano 13 Listopad 2003 Originally posted by holo zderzak przedni do poprawki. wloty na masce takżę. to nie tak tam jest. będę obserwował to uważnie, bo na wurcach to się troszeczke znam. Holo co z tym zderzakiem nie tak moze wiecej szczegolow postaram sie zmienic chociaz robie to z bardzo dokladnych zdjec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 13 Listopad 2003 Autor Share Napisano 13 Listopad 2003 Sprawa tego krzywego progu to to ze ws srodku w polwie konczy sie powierzchnia i dalej sie juz nic nie odbija dlatego tworzy sie taki dziwny efekt.Co do dopoasowania lamp to po tym zdjeciu widac ze delikatnie mowiac nie sa one idealnie dopasowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 jak go skonczysz zrob mu teksturke taka jak jezdzil Colin- z logiem Telefonica i numerkiem 05 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 13 Listopad 2003 Autor Share Napisano 13 Listopad 2003 Originally posted by wiggles jak go skonczysz zrob mu teksturke taka jak jezdzil Colin- z logiem Telefonica i numerkiem 05 :) Colin to takze mij ulubiony kierowca mialem nawet okazje go opznac Ten z prawej to ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 na tym zdjęciu wyglądacie jak bracia :D bardzo mi się spodobało to niskie ujęcie na felgi i ich szczegóły, chociaż materiał sprawia, że wyglądają jak z porcelany :) słuchaj Wigglesa i nie spartol tego modelu :];) zdrówko [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Holo co z tym zderzakiem nie tak moze wiecej szczegolow postaram sie zmienic chociaz robie to z bardzo dokladnych zdjec pierwsze primo daj go bez lakieru, drugie primo to wydaje mi się, że dolna krawędź zderzaka jest za mała i jakby chowa się pod auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 tu jest coprawda wersja 02, ale zewnętrznie to ona się różni niewiele od 01 (wloty na masce, reflektory i brak migaczy na zderzaku oraz brak miejsca na wycieraczke z tyłu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 i na miłość boską! focus ma 4 śruby w kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 Tak doskonale o tym wiem tylko ze bede musial zrobic nowa felge do niego zauwazylem to a chcialem ykorzystac taka co juz mialem. Holo w czym to renderowales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 co? to przecież zdjęcie jest. PS. rly zgłoś się do mnie na GG jak możesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 Maly update. Wlotow jeszcze nie ruszlem poprawilem zderzak krzywizne maski i swiatla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 :o:o:o zdjecie z COLINEM ??!! :o:o:o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 Originally posted by wiggles :o:o:o zdjecie z COLINEM ??!! :o:o:o Dzieki Marlboro mialem okazje poznac ich wszystkich. Wygralem wyjazd na rajs australii. Mialem przyjemnosc jezdzic WRC z Januszem Kuligiem i Fredy Loixem,a z Colinem nawet wypilismy po Guiness\'iku tylko schowal go do zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Tylko po jednym Guiness\'iku ?? Na zdieciu wygladacie jakbyscie ze skrzynke na glowe wypili :). Hyh sam interesuje sie rajdami :). Niezle to musialo byc przezycie takim WRC sie przejechac :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 don\'t drink and drive :] a wracając to modelu to na tym zbliżeniu widać, że jest on strasznie pokrzywiony no i wloty na masce są jako osobny obiekt, a lepiej by wyglądały jako część maski :) trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 loozack a kto ci na trzezwo bedzie jechal 240 km/h po lesnej drodze :D[lol2][lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 19 Listopad 2003 Autor Share Napisano 19 Listopad 2003 Dobra zdecydowalem ze bedzie to jednak focus wrc rs 02. Przemodelowaniu ulegla maska teraz zabiore sie za zderzak i felgi beda mialy 4 sruby (specjalnie dla holo ;) Tak powaznie to mnie tez to mierzi ale te wstawilem tylko po to zeby lepiej teraz wszystko wygladalo.Nie zwracac uwagi na zderzak bo jest on w trakcie kopletnego przerabiania.Holo dzieki za fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 widzę, że poprawiła się gładkość modelu :) ale są jeszcze minimalne fałdy na masce za prawym (patrząc na zdjęcie to lewym :)) wlotem na masce i na drzwiach... pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 20 Listopad 2003 Autor Share Napisano 20 Listopad 2003 Loozack ogolna poprawa jakosci modelu to zmiana z vraya na scanline z defaultowym lightem on renderuje bardziej szczegolowo wszystkie niedociagniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi