Kedzior Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Witam wszystkich. Chciałbym przedstawić swoją nową pracę. Miała być jako finished work ale zabrakło mi weny twórczej więc ląduje jako WIP z dwoma obrazkami z wcześniejszej fazy tworzenia. Ponieważ jest to mój pierwszy rysunek samochodu 2d wzorowałem się na innych rysunkach tego samochodu, więc nie posądzajcie mnie o plagiat:D , traktuje go jako trening świeżo nabytego tabletu Wacoma :D. Spory kawałek powstał w ilustratorze a później dopiero do photoshopa wrzuciłem. Zamierzam zrobić jeszcze jakieś fajne tło. To tyle na razie. Będę wdzięczny za wszelkie komentarze i sugestie bo już opadam :D Pozdrawiam
Razi91 Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 E tam. szajs... W paincie umiem lepiej z myszką-kulkowcem bez żadnego bajeranckiego tabletu...[to był żart... pomażyć można:D] Super pracka. Tylko jakieś poziome linie są... Jeszcze jakie alusy by sie przydały, uwentualnie wnętrze i zmniejszyć krycie szyb.
Kedzior Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Cała noc prawie :D i tylko jedna felga z gumą :( plus drobne korekty kolorów świateł i kilku krzywizn które staram się wyłapać. Co się namordowałem to moje....
Kedzior Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Napisano 23 Kwiecień 2007 Dzięki :D, fajnie że się podoba. Dalej walczę z błędami, na razie samochód zostawiam, później będę go kończył. Teraz próbuje tło, to dwie odmiany kolorystyczne pierwszego tła jakie narysowałem. Co o tym sądzicie? ps: na koniec wrzucę większe zdjęcie bo prace robie w roździałce ok 2500x1800 Pozdrawiam EDIT: UPDATE PRAC CAMARO : 9 MAJ UPDATE PRAC 9 MAJ !
nicponim Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 szczerze to mi pierwszy rysunek najbardziej sie podobal-pozniej nie potrzebnie z kolorami kombinowales;/ malo naturalne sie porobilo. Inna sprawa to to ze kolo idzie w innym kierunku niz caly wozek. A pozatym to genialnie!;]
DaRoZ Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 pogubiles "men" skroty wyglada jakby samochod mial do gory zadartą dupe... reflkeksje wporzo ale ten wyzej wymieniony blad skresla prace....
Kedzior Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Napisano 23 Kwiecień 2007 -> DaRoZ : dzięki za rade, teraz widzę że faktycznie jest nie teges, jak pisałem ciągle szukam błędów, lecz nie wiem czy ten dam rade poprawić, troche daleko zaszedłem, mam ok 150 warstw w photoshopie. Jedyne wyjście to przerysować cał tył. To mi chyba zostanie :D Tutaj kolejna próba z tłem...sami oceńcie czy coś z tego wyszło. Dzięki za komentarze. Pozdrawiam EDIT: UPDATE PRAC 9 MAJ ! UPDATE W POSCIE WYZEJ
pecet Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 jak dla mnie jedwabiście ;) szkoda tylko że jak samochód pędzi to nie ma blura na felgach
Kedzior Napisano 24 Kwiecień 2007 Autor Napisano 24 Kwiecień 2007 -> pecet- próbowałem rysować ale za słabo mi to wychodziło by się tym chwalić, tak więc bez blura :D UPDATE PRAC CAMARO : 9 MAJ UPDATE W POSCIE NA PIERWSZEJ STRONIE, TAM SA WSZYSTKIE PRACE "CAMARO"
Kedzior Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Wzorem innych postanowiłem założyć własną " Teczke 2d". Chwilowo 3d na bok, niech odpoczywa :). Trzeba podreperować 2d. Wątek więc z "Chevrolet Camaro" zmienia nazwę wiadomo na jaką... "Camaro" się ciut odmłodził i wszystkie poprawki jakie zrobiłem , wrzuciłem na pierwszą strone. Kolejną pracą będzie postać główna z gry "God of War" .Wzorowana na istniejącej już pracy (konkretnie plakatu który mam w domu). Praca czysto treningowa, rozwojowa ;p. Komentarze szczególnie krytyczne mile widziane.
Robert B. Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 No widze ze jednak 2d idzie do przodu :) Jak narazie świetnie... ot taki ostatni mochikanin :) Pozdrawiam
Kedzior Napisano 17 Maj 2007 Autor Napisano 17 Maj 2007 upgrade dzisiejszy... komentarze szczegolnie krytyczne mile widziane
nicponim Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 rysuj calosciowo- jak rysujesz z refki to pol biedy,no bo widzisz jak to bedzie wygladac. No ale jak bedziesz jechal z bani to ciezko wyczuc czy tu akurat musi byc taki a sraki kolor, swiatlo itp... Takze ucz sie dawac od ogolu do szczegulu a nie w detal od razu
Kedzior Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 nicponim rozumiem, ale akurat wzoruje sie jak pisałem wyżej na pewnym plakacie więc mniej więcej wiem co mnie czeka :). Po za tym nie mogę czasem się doczekać by zobaczyć choć część pracy w jakimś stopniu ukończonej. Dzisiejszy update. Wszelkie komentarze baaardzo mile widziane :)
leszek_lenia Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 hmmm jak dla mnie to ten koles wygląda jak bys go wkleił... strasznie to ze sobą wszystko nie gra zwłaszcza to tlo....moze zroznicuj je jakos dodaj jakies slady pedzla...troche soft brusha by sie tez chyba przydalo...w ogole tak popatrzylem ze traktujesz ten obrazek jak bys puzzle ukladal ;).....
Kedzior Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 leszke_lenia tło jest kompletnie tymczasowe, wypełniłem tylko kolorem po to by dokładnie wygładzić i wyrównać krawędzie postaci. Domyślne tło to jakiś krajobraz wstępnie takie mam wizje :) A co do wklejania...rozumiem mam tu każdy update pojedynczego piksla wrzucać by wyglądało wiarygodnie? ;]
leszek_lenia Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 hehehe :) nie o to mi chodzilo.....po prostu postac nie zgrala sie z tlem i wygląda strasznie plasko.... :)
JakóbM Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Kedzior masz zła technike malowania ;/ zacznij spidowac .
Kedzior Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 JakóbM , w jakim sensie złą? Maluje rzadko, ale nawyki i tak już widze mam ;) leszke_lenia ale faktycznie postać nawet na białym tle płasko wygląda, trzeba będzie coś z tym zrobić :) Next update... Komentarze jeszcze milej widziane :)
maverick sheep Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 noga to chyba nie od tlowia ;) co do malowania to posluchaj kolegow co sie wyzej wypowiedzieli malujesz najpierw reke potem glowe potem noge i wychodz z tego collage a nie rysynek.. musisz patrzec na to calosciowo kompozycyjnie + kolorystycznie pozdrawiam
Kedzior Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Napisano 13 Czerwiec 2007 dzięki za rady, faktycznie, teraz jak maluje to co chwile zmieniam wszystko bo nie pasuje coś, rysuje czasem jak mi ręka pójdzie, totalny freestyle, co widać niestety. tutaj jeszcze pół biedy po podpieram się plakatem na którym sie wzoruje, następną pracę trzeba jednak będzie inaczej zacząć ;) kolejny update: dzięki za komentarze i zachęcam do następnych
Kedzior Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 sesja poczeka ;) poprawka tła a w zasadzie jego ciąg dalszy możecie po mnie jechać, bez cenzury :)
leszek_lenia Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 czemu Ty tak to strasznie głaszczesz wszystko? jak patrze na to, to zastanawiam się co tu jest najwazniejsze...co chcesz pokazac hmmm robisz jakies rany, co w ogole chyba zbedne jest..skoro cala postac jest jednakowa.....buty wyglądają jak wyciosane z jakiegos drewna...(są tez takie same jeslic chodzi o nasycenie barw)ymmmm ja bym to zostawil w h.... i zaczal cos nowego....bez kitu ten koles wygląda jak wklejony, i jeszcze mu sie swiecą plecy... no nic to tylko moje zdanie... ;) dawaj cos do speedow.... pozdro
leszek_lenia Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 a jeszcze sie wtrące :D..mowisz zeby Ci pojechac wiec :) pozwolilem sobie pociąc Twoj obrazek na czesci ;) i zobacz co wyszlo..jak dla mnie to zadna z tych wycietych rzeczy do siebie nie pasuje...nie wspominając juz o tym ze jest okropnie plasko..teraz chyba to najlepiej widac... :) nom
Kedzior Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 dzięki za szczery komentarz ;), uwagi jak najbardziej na miejscu, ale mam pytanie bo robie co moge żeby postać nie była taka płaska i nie wyglądała jak na wklejoną z innego rysunku, ale brak mi pomysłu. może jakaś rada? pociągnąć jakimś pędzlem? zmniejszyć kontrast, cienie? będę wdzięczny... zachęcam do dalszej jazdy...czujcie się jak u siebie :) pozdrawiam i dziękuje
leszek_lenia Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 luknij sobie to: http://www.itchstudios.com/psg/art_tut.htm http://www.itchstudios.com/psg/main.php?id=misc2 ja tam za wiele nie potrafie i nie chce glupot pisac....ale mysle ze powinienes bardziej plamami operowac ;) tak jak w tym drugim linku ;)
Kedzior Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 dzięki za linki, świetna sprawa, tego mi było trzeba. więc tak, buty lecą w cholere, będą jakieś skurzane ciżemki :) , postać lekko przerobiona ,podmalowana, teraz chyba lepiej. gość będzie stał na skalnym podłożu a w oddali na dole będzie widać delikatny zarys jakichś starożytnych ruin, przynajmniej taką mam teraz wizje. dzięki za komentsy i walcie śmiało dalej
Gemi83 Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Ja tam się na kompozycji nie znam zbytnio, ale proponuję zmniejszyć rysunek tak by widzieć go w całości na ekranie i wtedy widać, że coś jest nie tak z tą lewą nogą. Może jest nieco za bardzo wysunięta do przodu. Te skały, które mają być z przodu wg mnie powinny nieco zakrywać i zacieniać tą lewą nogę by nie przykuwała zbyt dużej uwagi. No i właśnie coś mi tu nie gra ze światłem, bo koleś jest oświetlony jednocześnie z tyłu i z przodu, a skoro tak, to albo uda są za ciemne albo karczycho i lewa ręka (która poza barkiem bardzo mi się podoba ;) za jasne. Pozdrawiam
Grudzien Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 no wlasnie, te swiatlo dziwnie wyglada, ja bym radzil zastosowac tylko przednie swiatlo, czyli prawe ramie (jego prawe) musi byc ciemniejsze. dodatkowo wyglada jakby mial garba, ogolnie to przez te ramie dziwnie wyglada jak sie dokladniej przyjrzec
Kedzior Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 Dzięki za rady :), nie wiem czy mi się udało dostosować, ale siak czy jak ale koniec z nim. Moge go tak poprawiać w nieskończoność więc przy nowej pracy będzie lepiej a na dziś dzień wszystko co potrafie jest poniżej :) please enjoy...możecie jechać bez oporu, wszystko zniose i dzięki za dotychczasowe komentarze, bardzo sie przydaly. Pozdr
Grudzien Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 to chociaz ten jeden miecz mogles zostawic, bo takie bokserskie tasaki tylko psuja calosc, obecnie gram w GOW i nie trzyma to klimatu, mysle ze powinienes jeszcze nad tym popracowac, bo na pewno nie jestes dumny z tego dziela...
leszek_lenia Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 wytnij mu troche tego garba..... i ten drugi tasak za bardzo kontrastowy.....to samo dzieje sie z jego hmm prawą nogą :)...potraktuj to jakims brushem (mozesz sprobowac miekim)... pozdro :) i jak widac komentarze sie przydaly :)
Kedzior Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 No mam nadzieje, że widać że się przydały ;). Te ostatnie poprawki wrzuce rzutem na taśme...soon Dzięki za komentarze.
Rekomendowane odpowiedzi