Beatou Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Jakoś dawno tu nie byłem i dawno nie bawiłem się zabawkami 3D heh to pomyslalem ze zapodam coś od siebie ;) http://i5.photobucket.com/albums/y184/beatou/3D/ustawienia.jpg ustawienia jakby ktos chcial..(pokrytykowac) 4h 25 min na athlonie xp 1800+ 390 ram z czego 32 to grafa zintegrowana _O_
Gość ant-3d Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Proporcje leza, troche pusto, dziwnie jasno, widok za oknem zupelnie nie przekonuje, podloga nie bardzo. Troche AA sie posypalo na lezaku ale mi tez AA nie wychodzi tak jak bym chcial. Moze ktos nam powie jak AA ustawic najlepiej? Popraw te rzeczy, cos dodaj jeszcze i zrenderuj ponownie a bedzie o wiele lepiej.
Beatou Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 spoko ;] dzieki za komentarz :D no z widokiem za oknem mialem problem.. i mysle czy by go nei dodac w PS.. bo przez colorm apping nie wychodzi tak jak bym chciał.. AA to był test.. pierwszy raz uzywalem catmull roma i chyba marnie heh. Co do pustosci to nei wiem..moze dodam jakieś duperele które nadadzą życia bo jest troche sterylnie i japońsko hah. jasnosc..moze zmniejsze te vray lighty.. sie zobaczy pozdro
Zbychowaty Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Panie Beatou Masz nazbyt jasno w stosunku do tego co pokazujesz za oknem. I opier....lacz tzn leżak po prawej chyba za duzy w stosunku do sofy;)Pozdrawiam.
Beatou Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 meble wzialem z plyty archmodels wiec powinny byc w proporcjach :> chyba ze panowie z ever dali ciala... co do tego co jest za oknem to zdjecie jest poprawne bo piekny sloneczny paryz heh a wyszlo tak (wydaje mi sie) ze przez color mapping..
hcpiter Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 meble są wporzo ale tu chodzi o budynek o sciany i okna, render jest troszke słaby i wogole strasznie jasno no i to co zbyszek napisal o tle za oknem
tadzio Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 podpisuje sie pod tym co wyzej, no i malo troche, pusto, bez konkretow... pozdr
Beatou Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 ee no dobra ale ja chcialem takie wielkosci okien i budynku ;) ale dzieki za opinie ;]
SimonM Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 meble wzialem z plyty archmodels . No to żeś się napracował...:) Pozdro
!Ewert Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 pusto jakiś i brak sensownej podłogi sprawia że źle to wygląda:)
Yaro16 Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 Pusto,żadnego balkonu nic,roślinka tez taka zmarniała,nima dobrej podłogi i trochę nierealistycznie.I to co wyżej koledzy zaobserwowali
Beatou Napisano 7 Maj 2007 Autor Napisano 7 Maj 2007 SimonM -> bardziej chodzilo mi o ustawienia niz o scene sama w sobie Yaro16 -> roslinka to bonsai i taka ma wlasnie być lol Czy ktoś w ogole sprawdzał ustawienia i może mi powiedzieć co mam nei tak:>
tadzio Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 sety dobiera sie indywidualnie do sceny, swiatel. nie wiem jakie zastosowales swiatla (sam sky??? jesli tak, to kiepskie rozwiazanie...) itp... powiem Ci tylko ze niepotrzebnie dales 120 subdiv w Irr, wystarczyloby 50, troche by Ci sie czas skrocil. pozdr edit: acha, i jeszcze jedno- pewne rzeczy da sie w psp poprawic, contrast, gamma to zmienia duzo;)
Kuciel Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 spoko tylko oswietlenie z za okna nie pasuje do tego w pomieszczeniu pozatym git :D
Rekomendowane odpowiedzi