Gość Tilosag Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Otóż, chciałem sobie zrobić chmurki, lecz niestety przy użyciu SphereGizmo>Atm&Effects>Add>Volume Fog>Ununięcie SphereGizmo(bo mi się nie spodobało) i i powstało takie cuś... nie wiem jak to odwrócić! w 3dsmaxie po renderze: Pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Nie bardzo widać co tam wyszło ale jeśli chodzi Ci o to że scena jest za jasna to zmniejsz intensywność świateł??? Bo pewno zrobiłeś białe tło i widzę, że tekstura napisu też jest biała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tilosag Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Właśnie o to chodzi że nie!!! Walnołem tylko ten rąbany SphereGizmo i usunąłem! Sam sprawdź! EDIT: Sorx za 2 odpowiedzi z rzędu bez edita - missclick. rozwiązałem to w Mod List > SphereGizmo>Atmo.&Effects>Setup> i trzeba bylo usunac wszyskie efekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tilosag Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Usunołem wszystkie światła, sprawdziłem textury i jest tak samo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 otwórz czystą nową scenę, File => Merge i sprowadź sobie obiekty ze starej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 tutaj raczej nie chodzi o mocne swiatło tylko ilosc albo gestosc chmur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi