Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, czy ktoś wie jak ustawić kartę Quadro FX 1300? Powinna śmigać a tu przy włączeniu edytora materiałów kulki pokazują się z prędkością 2s. co jest strasznie wnerwiające. Przy nawet mało skąplikowanych wizkach przy ruchu kamery lub ruchu w widokach troche przycina. Ta karta kosztowła 2500zł. więc powinno śmigać. Ma ktoś jakieś pomysły?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

NIe no mają to coś w końcu one nie mają jednego procesora graficznego a aż 4, gdy załaduje się do maxa wszystkie potrzebne sterowniki powinno śmigać, w końcu po to te karty są zrobione. Pewnie najlepiej się spisują przy Nvidia Gelato.

Napisano

podobno nie w każdym programie działają jednakowo szybko. w maxie musisz mieć steriwniki maxtreme, chociaż w maxie 9 maxtreme u mnie działa kiepsko i przestawiłem spowrotem na open gl, w starszych maxach pamiętam że było lepiej. Karta niby przereklamowana, ale ogólnie kupno teoretycznie 2 x szybszej karty nie zawsze da widoczny efekt 2 x większej szybkości. Powiem tylko że moje stare quadro 980 xgl bazujące na geforce 4 działa tak szybko jak któryś radeon niedawno kupiony za 700-800 zł którego testowałem. ale chodzi mi o szybkość wyświetlania obiektów, bo przy texturach quadro wymięka.

dyskusja o szybkości quadro nie ma większego sensu bez testowania i porównywania kilku kart w tych samych warunkach.

Napisano
  • Autor

No wielkie dzięki Panowi ,pomogła instalacja sterownika Maxtreme.

Jaśli ktoś jest ciekaw to mogę ją jakoś przetestować, tylko nie wiem jak?. Ma ktoś jakiś pomysł?:)

Napisano

trzeba wziąć jedną scenę, włączyć w maxie wyświetlanie szybkości karty (czy klatek) w oknie prspektywy i kręcąc widokiem obserwować licznik. trzeba sprawdzić na różnych ilościach obiektów i textur. zapisać wyniki min max wartości. Potem tak samo na innej karcie i porównać.