Napisano 9 Maj 200717 l mam takie pytanka: 1. Mam obiekt - auto. przechodze w tryb editable poly, wybieram zaznaczanie po elementach, i zaznaczm jakis tam element - kolo, czyli zaznaczaja mi sie wszystkie polygony tego kola. Jednak chcialbym wybrac tylko czesc polygonow tego elementu. Jak moge to zrobic ? oczywiscie nie tak, zeby kazdy polygon zaznaczac osobno, tylko powiedzmy kwadratowym zaznaczeniem przeciagajac mysz.? 2. Jak wypelnic dziure w meshu polygonem? z góry dzieki za odpowiedz
Napisano 9 Maj 200717 l Yo! 1. Wybierz zaznaczanie po polygonach a nie po elementach. (kwadracik czerwony). Jak zaznaczysz jakis wybrany polygon to mozesz uzyc przycisku "grow" w opcjach edycji (po prawej). 2. tryb editable poly->polygon-> CREATE i klikasz po kolei interesujace Cie wertexy Polecam przerobic podstawy interfejsu:/ Pozdro!
Napisano 9 Maj 200717 l Autor 1. tryb Grow jest sredni. Chcialbym normalnie zaznaczac polygony w trybie selekcji (kwadratowej czy tam okraglej) 2. zaznaczam wertexy i co ?
Napisano 9 Maj 200717 l 1. jak klikniesz i potrzymasz myszkę, to będzie selekcja kwadratowa. ewentualnie trzeba przejść z trybu move na tryb select, żeby te już zaznaczone się nie przesuwały. żeby zaznaczać różne poligony, możesz wciskać jednocześnie ctrl (wtedy te poprzednie ci się nie odznaczą) u góry można przełączyć na selekcję okrągłą, taki biały prostokąt z przerywanym brzegiem. 2. nie zaznaczasz tylko klikasz, przedtem trzeba wcisnąć create ale ja bym zrobiła poprzez przycisk cap (w border subselection), bo szybciej. wybierasz brzeg dziury i klikasz cap.