marcin1 Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Witam, Mam problem bo dodałem background do obrazka (w tle, nie w obiekcie) i nie wiem jak go usunac. Czy ktos moz mi pomoc? Bylbym wdzieczny...
Miłosz3ds Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Siemasz. Wciśnij 8, wyskoczy Ci okno Environment & Effects. Tam zobaczysz zakładkę environment map, gdzie będzie slot z nazwą mapy, którą tam wstawiłeś. Teraz wystarczy, że klikniesz na nią prawym przyciskiem mychy i wybierzesz "clear" i gotowe!
marcin1 Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 No nie wychodzi, bo ja mam star wersje (4.2) moze dlatego klawisz 8 nie reaguje. A co do environment to naciskam na przycisk "None" potem pokazuje mi sie lista, na ktorej pierwszy jest napis "none" i naciskam ale nic sie nie dzieje...
Miłosz3ds Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 to kliknij na tym prawym klawiszem myszki i wybierz clear czy jakoś tak. W tle Ci to zostanie ale na renderze już nie powinno być.
marcin1 Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 No ale jak wylaczyc ta opcje dzieki ktorej widac tlo w perspective? wie ktos?
nielot007 Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 mniej aktywny widok perspective i teraz tak: alt+b(viewport background) klikasz na devices pozniej ok i jeszcze raz ok :) (napewno robi sie to inaczej ale tak wychodzi ) chyba o to chodzilo? :)
marcin1 Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 wyskakuje mi komunikat "no driver to handle given file"
marcin1 Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 a widziecie pomoglo ;].. dzieki dla wszystkich ! pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi