Napisano 10 Maj 200717 l Witam, Mam problem bo dodałem background do obrazka (w tle, nie w obiekcie) i nie wiem jak go usunac. Czy ktos moz mi pomoc? Bylbym wdzieczny...
Napisano 10 Maj 200717 l Siemasz. Wciśnij 8, wyskoczy Ci okno Environment & Effects. Tam zobaczysz zakładkę environment map, gdzie będzie slot z nazwą mapy, którą tam wstawiłeś. Teraz wystarczy, że klikniesz na nią prawym przyciskiem mychy i wybierzesz "clear" i gotowe!
Napisano 10 Maj 200717 l Autor No nie wychodzi, bo ja mam star wersje (4.2) moze dlatego klawisz 8 nie reaguje. A co do environment to naciskam na przycisk "None" potem pokazuje mi sie lista, na ktorej pierwszy jest napis "none" i naciskam ale nic sie nie dzieje...
Napisano 10 Maj 200717 l to kliknij na tym prawym klawiszem myszki i wybierz clear czy jakoś tak. W tle Ci to zostanie ale na renderze już nie powinno być.
Napisano 11 Maj 200717 l Autor No ale jak wylaczyc ta opcje dzieki ktorej widac tlo w perspective? wie ktos?
Napisano 11 Maj 200717 l mniej aktywny widok perspective i teraz tak: alt+b(viewport background) klikasz na devices pozniej ok i jeszcze raz ok :) (napewno robi sie to inaczej ale tak wychodzi ) chyba o to chodzilo? :)