Napisano 12 Maj 200717 l Witam! Robię wnętrze sklepu z akwariami. Chcę, aby w tym wnętrzu jedyne światło padało ze środka akwariów. Czy jest szansa zrobić tak, że materiał "nałożony na szybę akwarium" będzie jednocześnie świecił ? Odpowiedż na to pytanie byłaby dla mnie zbawienna :) Pozdrawiam serdecznie
Napisano 12 Maj 200717 l da się, lecz lepiej chyba zrobić światło które będzie niewidoczne, w czym renderujesz ??
Napisano 12 Maj 200717 l Autor zwykłe max 3d 8. Dzis zainstalowałam jakieś v-raye ... ale coś nie działają :] Wiec narazie podstawa
Napisano 12 Maj 200717 l Uh no to w samym 3dsmaxie ten render nazywa sie Skaj Lajn :D tzn no w nim będzie ciężko, może w materiale ustawić Luminację na 100% to jest w pierwszej zakładce materiału.
Napisano 12 Maj 200717 l Ścianka akwarium to na tyle prosta bryła, że możesz zamiast świecącego materiału utworzyć światło AreaLight o rozmiarze i w miejscu owej ścianki.
Napisano 12 Maj 200717 l Autor Ścianka ma dość nieregularny kształt... na ścieżce. Chyba się poddałam :] Podkręciłam materiał w PSie i daje radę ... musi dać... Ale ja się jeszcze dowiem jak tozrobić :D Dziekuje