rad Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 ....tak naprawdę to pierwsza praca jaką ukończyłem...materiały może kiepskie, ale jeszcze nie bardzo sie na nich znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 zajebiiiiiiiiiiiisty -szkoda tylko ze go nie widac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 szkoda ze nie widac go calego :P ale jagorszy chyab nie jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 co to za render ??? wezze zamiesc cos porzadnego a nie render polowy aparatu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 19 Listopad 2003 Autor Share Napisano 19 Listopad 2003 no cosik sie po.....zaraz dam tak ijak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 19 Listopad 2003 Autor Share Napisano 19 Listopad 2003 no teraz chyba będzie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 na materialy troche do dupy- pokaz go jeszcze z przodu zeby bylo widac obiektyw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 PIERWSZA UKONCZONA praca :) czytaj dokladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 Wygląda jak moja TTL\'ka którą wciąż pstrykam fotki :) , ale skoro mam porównanie to powiem, że pokrętło czasu otwarcia migawki jest za małe (chyba że to jakiś starszy, nieznany mi model ). No i zarówno ten regulator jak i drugi (od nastawiania czułości kliszy) mają \"ząbkowaną\" powierzchnię a u Ciebie jest gładka No i tak jak wspomnieli poprzednicy. Zenita trudno dopaść w tak dobrym stanie ;) więc można było posiedzieć trochę przy materiałach. Bardzo mnie też ciekawi (co już zostało wspomniane wyżej), czy uzyskałeś te odbicia światła na powierzchni soczewek, bo tym ujęciem całkiem skutecznie to ukryłeś. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 jako spec od fotografii mowie ze....;) na serio to sudiuje wlasnie foto wiec odrobinke moge powiedziec:) zgadzam sie z VGT. dodam od siebie, ze model zenita ten to moze byc jakas hybryda kilku starutkich modeli. hmmm.... wlasnie proporcje i faktura tego wszystkiego troche tu jakby leza... no chociazby spust migawki jest za duzy w stosunku do np pokretla od czasu, miejsca do przymocowania paska sa za cienkie, caly aparat wydaje mi sie za wysoki, moje zboczenie \"zawodowe\" moze sie czepiac jeszcze pewnie masy rzeczy.... ale ogolnie to powiem ze jest dobrze, widac nawet bez podpisu ze to zenit, moznaby wszystko dopracowac jeszcze, ale dobrze jest, a kwestii obiektywu tez jestem ciekawa:) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 23 Listopad 2003 Autor Share Napisano 23 Listopad 2003 starałem się narysować go zgodnie z oryginałem...cóż rysowałem mając aparat i suwmiarkę pod ręką...a rzeczywiście jest to dosyć rzadki model Zenita...13XPS na rynek zachodni...a co do materiałów to zacząłem kombinować i może coś z tego wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 byłoby super, gdyby wyszło, bo to one mogą zaważyć, czy pracka będzie taka właśnie raczkująca, czy podskoczy od razu na górną półke... serio Moja rada (bo problemy nie tkwią tylko w materiałach... jest tego więcej... kadr, światło, kompozycja.... ) Jeśli możesz, postaraj się wzorować na ZDJĘCIU aparatu... może w google coś znajdziesz... i usilnie z uporem szukaj punktu zaczepienia. To świetna lekcja i na pewno przyniesie rezultaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Fajny pomysl... czekam na wiecj, moze zmien kadr :) troszke mnie odstrasza :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 17 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2003 ...no to poprawka aparatu : podejście pierwsze...z góry dziękuję za wszelkie wskazówki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Grudzień 2003 Share Napisano 17 Grudzień 2003 No już sie zrobiło ciekawiej :) Tylko zdjęcie dość mocno odstaje.. nie wiem czy tez to czujesz.....? Trochę materiały kuleją wciąż. Taki plastic-fantastic... ale myślę że nabierzesz doświadczenia i wprawy jeszcze. szkoda że tak śmisznie ciachnąłeś zarówno aparat jak i pudełko od filmu... może troszke kamerę przesuń. (przy takim ujęciu i takich warunkach światła moje oczy az błagają o solidny DOF).. ale może na to jeszcze za szybko? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 18 Grudzień 2003 Share Napisano 18 Grudzień 2003 1. moze zamiast zdjecia dac klisze... jakos kolorowe foto niepasuje mi.... 2. zmien kadr 3. pomysl jeszcze nad materiałami 4. DOF\'ik by sie chyba faktycznie przydal... Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg pracy... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Pracka calkiem cool :D, ale zgadzam sie z opinia przedmowcow materiały trzeba dopracowac, a oto moja sugestia: - pomysl nad odbiciami zarowno na stole, powierzchni aparatu jak i na zdjeciu. Tekstury na objektywie mi osobiście sie podobaja i tu nic bym nie zmienial. Szary material na korpusie jest troche bez wyrazu. Tak czy inaczej moim skromnym zdamniem wykonales kawal dobrej roboty ! Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2003 ...podejście kolejne...a może tak....?w zasadzie wszystkie materiały są nowe...wygładziłem troszke kanty, myślę jeszcze o jakimś innym otoczeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Ujecie ladne...ale moglys jeszcez poracowac nad materialami i otoczeniem..chetnie bym zobaczyl tutaj GI... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 ladnie, teraz naprawde mi sie podoba... troszke z dużo tego stolu na dole, można by to poprostu obciąć... :) GI faktycznie by sie zdalo... :D POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Zdecydowanie lepiej ! fajnie ze wprowadziles DOF ! Czym renederujesz ?? Ja widzialbym tu Brazilk\'a z GI ale ewentualnie sie obejdzie :D Ladne i cikeawe ujecie zastanawiam sie tylko czy nie posunal bym czegos blizej prawego dolengo rogu np zdjecia ale nie jestem pewien .... to tylko taka sugestia mozesz zastosowac sie tez do rady Mateusz\'a i ociąc troche z dolu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 pracka o aparacie, ale kadr Ci niewyszedl:) popracuj nad ulozenienm elementow na scenie. Wykorzystaj mocne punkty obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi