Napisano 18 Maj 200717 l hej, mam taki problem: moj komp przy wylaczaniu wydawal zawsze taki dziwny dzwiek, w momencie gasniecia systemu; potem mialem taka sytuacje ze jak wlozylem dyskietke do napedu to komp wydal ten sam dziwny dzwiek (taki *beep*) i sie wieszal (nie dalo sie nic zrobic). Potem przy tej samej sytuacji powtorzylo to sie pare razy. Ostatnio zaczelo sie tak dziac podczas normalnej pracy (z odlaczona stacja dyskietek!) - byl ten dziwny dzwiek i komp tez sie wieszal. I nawet podczas ladowania sie systemu wydawal taki dzwiek w kolko (jak pokazywal sie pasek ladowania windowsa - potrafilo tak co 3 sek. robic), ale nie zawsze :/ i nie wiem co to moze byc: zasilacz czy moze inna czesc to powoduje?? HELP
Napisano 18 Maj 200717 l Autor dokladnie :), a to znaczy ze padl dysk czy to normalne? co zrobic?? dysk do wywalenia? :/
Napisano 22 Maj 200717 l wg mnie nie koniecznie. czy ten dźwięk pochodzi ze speaker'a czy z jakiegoś innego źródła ;)? czy częstotliwość powtarzania się dźwięku jest stała ? czy raz jest raz nie, jaki masz dysk (model) jakie mobo.
Napisano 22 Maj 200717 l Moze wlasnie byc tak ze ci sie dysk wylacza, musisz posluchac czy on dalej chodzi. Ja tak mialem pare razy na tych standardowych zasilaczach, wymiana na jakis porzadniejszy rozwiązała problem:)
Napisano 22 Maj 200717 l Autor wlasnie nie pochodzi od speakera miriam choc tez tak z poczatku myslalem (a czestotliwosc nie byla stala); wymienilem zasilacz i wszystko gra :), czyli jak JohnZi napisal