Napisano 22 Maj 200717 l Witam Moj pierwszy post i scenka, jestem raczej poczatkujacy wiec nie bijcie : D narazie troche pusto ale w miare mozliwosci bede uzupelniac oswietlenie vray sun
Napisano 22 Maj 200717 l No i brawo. Jak na Pierwszy post to bardzo ladnie. Zwieksz Dark mult. w collor mappingu bo troche ciemno. Mozesz tez zwiekszyc moc slonca, pobaw sie f-bufferem( chyba tak sie to nazywa) psyhicalcamery. Powodzenia w dalszej pracy:)
Napisano 22 Maj 200717 l ładnie jak na pierwszy raz:) jesli to scenka tylko do nauki renderingu i takich tam to ladnie. ALE jesli ta scenka ma byc ukonczona jakos konkretnie to nie podoba mi sie w niej ten świetlik powinien byc wyzej i pod kątem bo niby jak ma woda z niego splywac. jezioro sie tam zrobi. takze te podciagi wokoł swietlika powinny miec gdzies oparcie np na slupach. ale to na sile sie przyczepilem :D nie bij za to :D a tak to ladny render :) oby tak dalej
Napisano 22 Maj 200717 l Autor dzieki @etyr11 wlasciwie to renderowalem z perspective : P ale juz mam phis. cam. i proboje troche rozjasnic/nie przeswietlic @grigoriob scenka raczej do takich tam (1 viz'ka) ALE podsunales mi pewien pomysl z tym swietlikiem, o ile uda mi sie to wykonac : D @Yaro16 wole taka niz zwykle 'klepki' : P dorzucam jasniejszy renderek na szybko
Napisano 23 Maj 200717 l Teraz troche prześwietliłeś, ale gratuluję, bo ja mam spore problemy z mental ray'em. A co do textury podłogi - zostaw, pasuje do tego typu pomieszczeń. (a na świetliku zrób pompę i po problemie) ;)
Napisano 23 Maj 200717 l No pięknie jak na pierwszy post^^ ja mam jeszcze problem "ujarzmić" vray sun, bo mi prześwietla scenę lub przyciemnia ;/ gratuluję ;)
Napisano 23 Maj 200717 l na co chcesz przeznaczyć to pomieszczenie ? IMO fajnie by pasowało na basen w jakimś hotelu bądź bardziej luksusowym domku :)
Napisano 23 Maj 200717 l :P sala kinowa to byl by czad :P no do tego pomieszczenia pasuje tak jak :X-em[2]: pisal basen te deski fajny klimat daja jescze tylko dobicie z desek na scianach na wysokosc 1 m i bedzie fajnie pare kwiatkow pare lezakow pare laseczek :D heheh i jest cool :D
Napisano 23 Maj 200717 l ale ma pyt twi jakie masz ustawiena Vraya pokaz je na obrazku . bo kurcze nie wiem ciezko mi okielznac tego szalonego Vray suna. bo jak BalrogPL tez mi sie przeswietla np tak na tym przykladzie wnetrze sie srasznie przyciemnia a na zewnatrz jest strasznie jasno pokaz swoje wszystkie ustawienia , renderera i vray suna :)
Napisano 24 Maj 200717 l Autor @grigoriob Basen odpada predzej jakies jacuzzi i wieeelka sofa ;) a tak serio to nie wiem jakis luksusowy apartament robie to z glowy tak dla testow tylko, jak wymecze to do konca to pomysle nad jakims conceptem itd. : P Moze masz za grube szyby? Wrzucam ustawienia: ----------------------------------------------------------------- I maly update: Poprawilem swiatla i juz nie jest az tak przeswietlone,dodalem do podlogi leciutkie odbicia i zrobilem nowy swietlik. Jak jest dobrze to zajme sie wreszcie wykonczeniem wnetrza mebelki etc..
Napisano 24 Maj 200717 l teraz jest fajny świetlik przyznam szczerze :> i fajny render :) ciągniesz dalej chlopie ps dzieki za ustawienia :)