Napisano 27 Maj 200717 l Na poczatek: projekt nie moj. Sprawy techniczne: MAX8, Vray, photoshop. kilka bugow wyskoczylo, ale juz to poprawiam wlasnie w nowym RC3 ;] Wersja testowa, ktora umiescilem w testach w wipie. sorka, ze sie powtarzam, ale mam pytanie do Sansa - ---> skad brales te rosliny - podobne do konopii ? Xfrog to jest, a dokladniej, jak sie nazywala roslina? ( mozesz sie podzielic kawalkiem? ;) wiem, dziwne pytanie ;) no i rendery: . . . . . . . . .
Napisano 27 Maj 200717 l Autor Marcin, nie widze w ustawieniach zadnego blur GI... :/ mam vraya RC3... gdzie to jest dokladniej? ( dowiem sie moze, jak sie nazywa ta roslinka? cannabis, czy cos podobnego? :D hehehe, ale cannabis inaczej wyglada, jak krzak, a nie, jak cos kolo krzczek... ) pozdro
Napisano 27 Maj 200717 l W RC3 nie ma blurGI. :) Może pokaż swoje ustawienia irr mapy. A krzak spróbuj zrobić zwykłym scatter, powinno styknąć.
Napisano 27 Maj 200717 l Autor RA, ustawienia sa na very low teraz, jako sec jest light cache... na 600 ze standardowymi ustawieniami... nie zmienialem nic. oprocz tych dwoch wartosci. problem tkwi w tym, ze te obrazki byly robione na starszej wersji - 1.47... teraz sie robia juz na RC3 i nie ma problemu z tymi scianami... podesle pozniej wersje finalna...
Napisano 28 Maj 200717 l dokladnie...twoj problem moim zdaniem lezy w materialach a nie w ustawieniach renderu...
Napisano 28 Maj 200717 l Autor wiem, wiem, czasu bylo malo.. ale nastepnym razem posiedze dluzej przy materialach. z tym glossy to racja, tez mi cos nie pasowalo, bylo chyba na 0,8 jakos tak, odbicia za bardzo rozmazane i ziarno wyskoczylo niepotrzebne.