Napisano 29 Maj 200717 l Witam mam problem z ww systemem i czajnikiem który ma zostać rozwiany przez wiatr ale gry renderuje to nie dość ze nie widzę odlatujących cząsteczek to jeszcze .... czajniczek stoi tak jak stał:/ Proszę o pomoc bo nie mogę nigdzie znaleźć pomocy:/ Zamieszczam jeszcze zrzut dla zobrazowania syt.
Napisano 29 Maj 200717 l A ukryłeś ten czajnik?Musisz ukryć ten czajnik: Zaznaczasz go-> klikasz prawym-> bierzesz Hide sel. i czajnik Ci się nie renderuje, tylko same cząsteczki. Jeśli nie widzisz cząsteczek, to spróbuj zwiększyć ich rozmiar. Deflector ustaw w innym miejscu i go zanimuj, żeby uderzał w te cząsteczki i je odpychał. Zajrzyj tu: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=33126 Jest tu videotut o tym, jak zrobić podobny efekt.
Napisano 29 Maj 200717 l ja bym tam wrzuciła shape, bo teraz chyba nie jest zdefiniowane jakie objekty mają być? i ewentualnie material static, ale nie jestem pewna czy to konieczne.
Napisano 29 Maj 200717 l Autor Dziękuje ślicznie za tak szybka odpowiedz o to właśnie mi chodziło! A jeśli macie jakieś jeszcze wskazówki to piszcie!
Napisano 29 Maj 200717 l Autor Czy taki efekt by cie zadowalal? Własnie tego oczekuje po swoim modelu możesz mi przesłać ta scenę na maila albo udostępnić?
Napisano 29 Maj 200717 l Najpierw chcialbym wiedziec jedno - znasz tutoriale A. McKay'a? allanmckay.com -> Particle Dispersion. Wszystko co umiem w PFlow zawdzieczam jemu.
Napisano 29 Maj 200717 l streaker.prv.pl -> tutoriale -> blow up particles ps. fajna strona tego allana mckaya'a, nie znałem, point for you :) ...:::edit:::... sorry, teraz zauważyłem, że Miłosz3ds już dał link gdzie trzeba
Napisano 29 Maj 200717 l streaker Nie znasz Allana McKaya??? Grzesznik! ;] zaqos jeszcze takie porownanie - render prosto z maxa i po kilku chwilach w photoshopie (120 000 czasteczek)
Napisano 29 Maj 200717 l Autor Ale sie wkręciłem:)Kurcze licencjat pisze a tu takie cuda z .... czajnikiem w roli głównej;) Dzieki za stronek! Widze skarbnica wiedzy jeśli chodzi o particles. Wielkie dzięki!