zaqos Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Witam mam problem z ww systemem i czajnikiem który ma zostać rozwiany przez wiatr ale gry renderuje to nie dość ze nie widzę odlatujących cząsteczek to jeszcze .... czajniczek stoi tak jak stał:/ Proszę o pomoc bo nie mogę nigdzie znaleźć pomocy:/ Zamieszczam jeszcze zrzut dla zobrazowania syt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 A ukryłeś ten czajnik?Musisz ukryć ten czajnik: Zaznaczasz go-> klikasz prawym-> bierzesz Hide sel. i czajnik Ci się nie renderuje, tylko same cząsteczki. Jeśli nie widzisz cząsteczek, to spróbuj zwiększyć ich rozmiar. Deflector ustaw w innym miejscu i go zanimuj, żeby uderzał w te cząsteczki i je odpychał. Zajrzyj tu: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=33126 Jest tu videotut o tym, jak zrobić podobny efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 ja bym tam wrzuciła shape, bo teraz chyba nie jest zdefiniowane jakie objekty mają być? i ewentualnie material static, ale nie jestem pewna czy to konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Czy taki efekt by cie zadowalal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaqos Napisano 29 Maj 2007 Autor Share Napisano 29 Maj 2007 Dziękuje ślicznie za tak szybka odpowiedz o to właśnie mi chodziło! A jeśli macie jakieś jeszcze wskazówki to piszcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaqos Napisano 29 Maj 2007 Autor Share Napisano 29 Maj 2007 Czy taki efekt by cie zadowalal? Własnie tego oczekuje po swoim modelu możesz mi przesłać ta scenę na maila albo udostępnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Najpierw chcialbym wiedziec jedno - znasz tutoriale A. McKay'a? allanmckay.com -> Particle Dispersion. Wszystko co umiem w PFlow zawdzieczam jemu. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 streaker.prv.pl -> tutoriale -> blow up particles ps. fajna strona tego allana mckaya'a, nie znałem, point for you :) ...:::edit:::... sorry, teraz zauważyłem, że Miłosz3ds już dał link gdzie trzeba 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 streaker Nie znasz Allana McKaya??? Grzesznik! ;] zaqos jeszcze takie porownanie - render prosto z maxa i po kilku chwilach w photoshopie (120 000 czasteczek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaqos Napisano 29 Maj 2007 Autor Share Napisano 29 Maj 2007 Ale sie wkręciłem:)Kurcze licencjat pisze a tu takie cuda z .... czajnikiem w roli głównej;) Dzieki za stronek! Widze skarbnica wiedzy jeśli chodzi o particles. Wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi