Napisano 2 Czerwiec 200717 l Witam, Prosilbym o ocene layoutu i wygody przegladania mojej stronki domowej: http://thearti.pl Docelowo na stronie ma byc kilka galerii: foto, grafika 3d, grafika 2d (aktualnie odpalona jest tylko foto). Strona glowna ma zawierac wylacznie newsy oraz linki do galerii. Planowalem zmieniac co jakis czas zdjecie, ktore jest w tle. Czy nie wplynie to zbyt negatywnie na rozpoznawalnosc strony? Moze trzeba jej nadac dodakowy charakter, cos jeszcze bardziej rozpoznawalnego (albo nie ruszac juz tego tla). Kazda z galerii ma byc wykonana w innych kolorach. Wszystkie ma laczyc podobna konstrukcja strony: naglowek z napisem "thearti" + nazwa galerii pod nim, obok nazwy podkategorii (np. "ostatnio dodane", "kategorie", ...). Tu tez sie troche obawiam, iz spowoduje to za duzy balagan. Jak oceniacie w tej chwili roznice pomiedzy strona glowna a galeria foto? Czy nie ma za duzego przeskoku w stylu? Moze trzeba dodac cos jeszcze, co bardziej polaczy te strony charakterem? Jestem tez ciekaw, jak oglada sie Wam zdjecia? Skrypt, ktory je wyswietla ma jedna wade - jesli ktos kliknie na dane zdjecie przed ukonczeniem ladowania, to zamiast ladnego efektu zdjecie po prostu pokaze sie w nowym oknie. Moze nie warto dawac takich bajerow? pozdrawiam :)
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Fotki fajne, a i ich przeglądanie nie jest też utrudnione. A jeśli idzie o stronę, to nie ma co czyścioch do bólu. Brakuje moim zdaniem jakiegoś atrakcyjnego elementu graficznego. Link fotografia chociaż podkreślony jest mało czytelny. Nie odróżnia się od napisu "online" w logotypie. Logotypy na dole strony są za wielkie po za tym zbyt wyraźne, może dać je na 50% opacity i 50% obecnej skali. Po za tym fonty moim zdaniem za duże. Ogólnie strona sprawia pozytywne wrażenie i pozwala się skupić na fotografiach, ale nie wyróżnia się niczym szczególnym.
Napisano 6 Czerwiec 200717 l witam, kilka rad ode mnie: - czcionka newsów - koniecznie tahoma, 11 - nagłówki (czyli 'na zielono', 'nowości'...) zapodaj w jakimś boxie z gradientem, mniejsza czcionka, ale z dużych liter - będzie lepiej wyglądać - jezeli udałoby ci się walnąć do loga jakiś element oprócz textu - byłoby super w ogóle to fajne fotki :)
Napisano 6 Czerwiec 200717 l Autor witam, kilka rad ode mnie: - czcionka newsów - koniecznie tahoma, 11 Testowalem ja i w 1024x768 jest ok, ale dla ludzi z 1600x1200 juz nie bardzo.. Na razie zmniejszylem do 11 ale dalej Verdana - czyli tak samo, tekst, ktory wlasnie czytasz. Dzieki za ocene :) Dlugi weekend wlasnie sie zaczal, to cos poprawie :)
Napisano 8 Czerwiec 200717 l z początku trudno zgadnąć gdzie jest menu. Może dodałbyś taki podłużny pasek u góry pod tytułem strony. z samym Menu. Kolory bardzo dobre. Reszta stronki też bardzo fajna.
Napisano 8 Czerwiec 200717 l podoba mi sie, napisz do mnie PM ile by kosztowało coś podobnego jakbym potrzebowal dla siebie.
Napisano 8 Czerwiec 200717 l dobre kolory strony, takie uspokajające i nie męczące, strona przejrzysta, tylko wybór działów (na razie sama fotografia) powinien być bardziej uwypuklony pozdrawiam
Napisano 14 Lipiec 200717 l Autor bardzo przyjemna stronka - skrypcik pokazujący fotografie również :D Jest juz do pobrania za darmo