hkropinski Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Witam! Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze monitora LCD, ale o rozmiarze 15 cali. Rozmiar niewielki, gdyż monitor będzie używany tylko w dwóch celach - do tego bym miał ciągle przed oczyma referencje, a druga sprawa to ciągły podgląd rendera. Cena raczej do 300 złotych. Z góry dzięki za pomoc... http://www.allegro.pl/4386_15_cali.html?id=4386&order=t&view=gtext&p=0 I jeszcze monitor CRT - mam tu namyśli jakiegoś EIZO, bo chyba są najlepsze. chodzi mi o to by sie sprawdzil w grafice i tyle. Jakieś pomysły? pozdr
miriam Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Z tych co podałeś: to moim zdaniem warto spojrzeć na: BELINEA 101536 BENQ FP 567 SAMSUNG 570S 15"EIZO FlexScan L360 Boldem oznaczyłem moje typy ;)), warto by jednak przed zakupem bliżej im się przyjżeć, o ile głównym czynnikiem jest cena/obraz statyczny to EIZO wypada najlepiej ;). a odnośnie CRT'ka to jaki ma być 19",21",22" i do jakiej kwoty ;). Pozdr.
hkropinski Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 dzięki za pomoc CRT to najlepiej EIZO, ponad 20 cali cena ok 300-400zł... coś like this http://www.allegro.pl/item198794087_21_eizo_f931_plaski_profesionalny_monitor.html pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 znajdź t965 daje ostry obraz w 1600x1200 @ 100hz. tylko przed zakupem koniecznie go sprawdź - tzw leżak magazynowy może mieć kilkadziesiąt różnych wad...
hkropinski Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 hmm... na allegro jest za 200zl ale troche zniszczony:/ rzeczywiscie trudzno z jego dostepnością... znalazlem jednak w jednym sklepie internetowym za 490... zobaczymy:D edit: jest jeszcze dell za 300 zl na tym samym kineskopie co eizo t965 (trinitron) http://allegro.pl/item199430684_super_okazja_dell_p1130_trinitron_najtaniej_.html#photo co myślicie?
wizz Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 jakis czas temu kupilem na allegro monitor crt 19 cali sony za jakies 380 chyba no i zadowolony nie bylem :) obraz juz trochu rozmyty podregulowac sie za bardzo nic nie dalo wiec troche kiszka :) to taka przestroga :D a co do lcd to jeśli faktycznie tylko do podglądów jakichś to może być.
wookie Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 ja tam bym sie nie zastanawial i bral lcd skoro tylko czy nawet w wiekszosci jedynie , do tego ma byc
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 ale ja biore dwa monitory jeden lcd do podglądów a drugi duzy crt do pracy
makler Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Od dawna męczyło mnie to pytanie, czy to właśnie po to większośćgrafików ma dwa monitory ? żeby na jednym cały czas podglądaćreferki a na drugim pracować ? nie którzy nawet mają jeden panoramiczny drugi zwykły ale w jakim celu ? i dlaczego akurat CRT do pracy a nie lcd ?
hkropinski Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Napisano 7 Czerwiec 2007 CRT jest lepszy i tyle:P najlepsze crt kosztuje tyle co przecietne lcd, a najlepsze lcd nie dorownuja klasą przeciętnym crt;) tu chodzi o kolory, lcd raczej nie potrafią tak dokladnie ich odwzorowywać, nie uzyskują takich rozdzielczosci wysokich co crt, ale oczywiscie ja tutaj ekspertem nie jestem, chociaz conieco juz wiem:P żeby na jednym cały czas podglądaćreferki a na drugim pracowaćmiedzy innymi;)
makler Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 a np: monitorki EIZO które są po 5 czy 7 tyś (lcd oczywiście), a dokładnie taki mam na myśli: http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Eizo/ColorEdge__profesjonalne_zastosowania_graficzne/21_1_Eizo_CE210W/pelny,id,27221/ również nie dorownuje najlepszemu crt ??
Master Kiełbaster Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 ultra ostrość&jasność + spadek kontrastu o połowę przy odchyleniu od normalnej o kilka stopni :/ Technologia LCD wyżej (_!_) nie podskoczy niestety :(
makler Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Czyli mówicie, że lepiej sobie kupić crt'ka za 300 zł niż takiego EIZO ? oczywiście w przypadku kiedy mam za dużo kasy :)
kozioo Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Masterze Kiełbasterze, nie zauważyłeś, że ere matryc TN mamy juz za sobą? ;)
Rekomendowane odpowiedzi