Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze monitora LCD, ale o rozmiarze 15 cali. Rozmiar niewielki, gdyż monitor będzie używany tylko w dwóch celach - do tego bym miał ciągle przed oczyma referencje, a druga sprawa to ciągły podgląd rendera. Cena raczej do 300 złotych. Z góry dzięki za pomoc...

http://www.allegro.pl/4386_15_cali.html?id=4386&order=t&view=gtext&p=0

I jeszcze monitor CRT - mam tu namyśli jakiegoś EIZO, bo chyba są najlepsze. chodzi mi o to by sie sprawdzil w grafice i tyle. Jakieś pomysły?

pozdr

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z tych co podałeś:

to moim zdaniem warto spojrzeć na:

BELINEA 101536

BENQ FP 567

SAMSUNG 570S

15"EIZO FlexScan L360

Boldem oznaczyłem moje typy ;)), warto by jednak przed zakupem bliżej im się przyjżeć, o ile głównym czynnikiem jest cena/obraz statyczny to EIZO wypada najlepiej ;).

a odnośnie CRT'ka to jaki ma być 19",21",22" i do jakiej kwoty ;).

Pozdr.

Napisano
  • Autor

hmm... na allegro jest za 200zl ale troche zniszczony:/ rzeczywiscie trudzno z jego dostepnością... znalazlem jednak w jednym sklepie internetowym za 490... zobaczymy:D

edit: jest jeszcze dell za 300 zl na tym samym kineskopie co eizo t965 (trinitron) http://allegro.pl/item199430684_super_okazja_dell_p1130_trinitron_najtaniej_.html#photo

co myślicie?

Napisano

jakis czas temu kupilem na allegro monitor crt 19 cali sony za jakies 380 chyba no i zadowolony nie bylem :) obraz juz trochu rozmyty podregulowac sie za bardzo nic nie dalo wiec troche kiszka :)

to taka przestroga :D a co do lcd to jeśli faktycznie tylko do podglądów jakichś to może być.

Napisano

ja tam bym sie nie zastanawial i bral lcd skoro tylko czy nawet w wiekszosci jedynie , do tego ma byc

Napisano

Od dawna męczyło mnie to pytanie, czy to właśnie po to większośćgrafików ma dwa monitory ? żeby na jednym cały czas podglądaćreferki a na drugim pracować ? nie którzy nawet mają jeden panoramiczny drugi zwykły ale w jakim celu ? i dlaczego akurat CRT do pracy a nie lcd ?

Napisano
  • Autor

CRT jest lepszy i tyle:P

najlepsze crt kosztuje tyle co przecietne lcd, a najlepsze lcd nie dorownuja klasą przeciętnym crt;)

tu chodzi o kolory, lcd raczej nie potrafią tak dokladnie ich odwzorowywać, nie uzyskują takich rozdzielczosci wysokich co crt, ale oczywiscie ja tutaj ekspertem nie jestem, chociaz conieco juz wiem:P

żeby na jednym cały czas podglądaćreferki a na drugim pracować
miedzy innymi;)
Napisano

Czyli mówicie, że lepiej sobie kupić crt'ka za 300 zł niż takiego EIZO ? oczywiście w przypadku kiedy mam za dużo kasy :)

Napisano

Masterze Kiełbasterze, nie zauważyłeś, że ere matryc TN mamy juz za sobą? ;)