pionix Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Może spotkał się ktoś z takim problemem jak widać na poniższych obrazkach. Na teksturze bruku tworzą się te dziwne czarne linie. gdy daje czysty materiał bez tekstury wszystko jest OK. Teksturka to zwykły jpg 1264x1264 px. Materiał bez bumpa. Siatka bruku też jest OK. Nie ma znaczenia czy dam materiał Arch&Design czy Standard. Soft: MAX 9 Za pomoc stokrotne dzięki i browarek;)
Korbol Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 moze zaznacz w processing - use mental ray map manager edit: a moze odznacz :D hehe
SWRSC Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 a to są duże połacie poly? nie wiem jak ta siatka wygląda, ale może zrob tam podziały
pionix Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Napisano 5 Czerwiec 2007 Ha rozwiązało się! To własnie opcja "use mental ray map manager" kaszaniła sprawę. Wyłączyłem i jest OK. Okazało się że zapomniałem zrobić wcześniej testu bez tego managera. a to pomniejszona bitmapa która miało konflikt z "mental ray map manager":
Rekomendowane odpowiedzi