Napisano 8 Czerwiec 200717 l cześć, http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=79d7b568f400606e renderin vray sun sky i vray light na suficie. materiały vray mat w sumie najprościej jak sie da. zastanawim sie czy siadac juz do post produkcji czy jeszcze coś dorenderowac, poprawić...
Napisano 8 Czerwiec 200717 l co do budynku to jest spox tylko troche pusto w nim.Podoba mi sie woda(jak jest zrobiona? i jaki ma materiał?) Mógł byś jeszcze dodać detali i było by jeszcze lepiej
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Autor jestem jeszcze leszczem wiec nie mam bibliotek z ludzimi.. drzewami, generalnie bedę wstawił ze zdjęć. w detalu to mozna było by nad tarasem popracowac ale jest w takim skrócie ze sobie odpuściłem.. woda vray mat odbica suwaczkiem na szaro no i standardowy bump nic więcej.. chyba tylko pzy takim oświetlenu dobrze pracuje... gdze najbardzij brakuje ci detalu? ps. to sale do ćwiczń jogi wiec z załozenia są puste. tzn bez mebli
Napisano 8 Czerwiec 200717 l moga byc puste ale moga tez byc maty, pilki do fitballu, hantelki, rowerki, stepy ... dalej to bedzie sala do cwiczen ale nie bedzie tak monotonnie :P przeciez to nie ekonomicznie miec sale TYLKO go jogi :D
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Autor dodałem maty wałki klocki do ćwiczń na koce sie nie porwałem... chyba rzeczywicie lepiej dzięki
Napisano 8 Czerwiec 200717 l nadal wydaje sie monotonne... nic sie tam nie dzieje, nie ma na czym zawiesić oka.
Napisano 9 Czerwiec 200717 l a więc -rozciągnieta textura -woda wygląda jak rtęć -to niebo to 16 bitów?
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Autor troche dodałem gi i innych kanałów woda - z wystich prób które zrobiłem, ta wyglądała najlepiej.. te z vray.materials.de w nocy jakoś nie bardzo wychodzą nie wiem moze miejszy bump .. zapisuje render out put tiff 8 bit + alfa ale paski to chyba komtresja jpg. w przyszłości bedę chyba modelował drzewa .. ma ktos dobry tutek na ten temat bo te standarowe z maxa mi sie nie podobają.. dobrze wychodzi zieleń budowana na fraktalach (accurender) czy do maza trzeba jakąś wtyczkę? nie ogarniam tego tematu, zawsze na szybko wstawim w ps'ie i tyle ale jakby trzeba filmik zrobic z drzewami to lezę.
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Autor literki sa z błedami ale jesze wielkości napisu i czciaki nie dobrałem..
Napisano 10 Czerwiec 200717 l woda dalej nie jest wodą...drzewo na 1 planie mi w oczach ostrość psuje, jestem wielkim przecienikiem wklejania ludzików jakichkolwiek w scene, ale jak ma być to komercyjny to wiem ze musisz, ale mi sie nie podobają, trawa z przodu podobnie jak drzewo...do tego klimatu jakiś fajny zachód słońca bym poszukał...kolorowe niebo, a nie noc...domek spoko...;]
Napisano 10 Czerwiec 200717 l moze sprobuj na wodzie odwrocic bumpa(negative) ... pierwszy plan faktycznie okrutnie odbiega od reszty sceny ... pozdrawiam
Napisano 15 Czerwiec 200717 l trawa i drzewo po lewej do kitu - widac ze inna bajka , jesli wklejone w PS to dopdasuj ostrosc i tonacje , woda sztuczna te wysepki dziwne wklejki ludzi tez srednie ogolnie kojarzy mi sie z szybkim kolazem na studiach ( archtektura ) budynek i swaitlo z budynku mi sie podoba ale reszta jeszcze do dopracowania