(8)-ball Napisano 13 Czerwiec 2007 Napisano 13 Czerwiec 2007 siemanko... mam takie pytanko. robie wizke wnetrza w ktorym w sciane mam wmontowane szklane pudelko. pudelkot o ma byc pokryte matowym szklem, a w jego srodku ma byc swiatelko zeby sie swiecilo w dodatku...taki bajer:D... nie wiem jak zrobic zeby to szklo przepuszczalo promienie swiatla w sroku,jest na to jakas metoda?? jak ustawie za duzy refract to widac wszystko za tym pudelkiem i kichoawty efekt jest.
RA Napisano 13 Czerwiec 2007 Napisano 13 Czerwiec 2007 Fog, po prawej od refraction. Albo sss (to za to poniżej).
(8)-ball Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 http://img171.imageshack.us/my.php?image=pracownia2wf9.jpg takie cus wyszlo narazie.ten sam problem mialem ze swiatlem przechodzacym przez szybe. doradzcie cos jeszcze...dojdzie jeszcze chyba pare materialow
laci Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 hmm..a gdzie to pudlo? moze zacznij od wyprostowania zbiegow - camera correction modifier, potem zrob cos z ta linia metalowa na podlodze bo moje pierwszee wrazenie jest jakby tam byla dziura w podlodze (moze glossines zeby sie nie odbijalo tak mocno), potem moze cos z textura podlogi..milej zabawy zycze :)
Orangegraphics Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 oj to lustro na ziemi prosimy glossiness i warda bo bleeeeee;)
Rekomendowane odpowiedzi