JohnZi Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 No i mam problem, nie sadzilem ze kiedys moga byc wieksze problemy z ustawieniem kamery hehe, a jednak:) Skumajcie screena Chce zeby krawedzie sciany i tego zadeszenia byly po takim katem jak biale linie. Jak obracam kamere wzgledem wlasnej osi to zas obraca mi sie ta wypustka ze sciany:/ i za chiny nie moge tego zgrac ze soba. tutaj macie jeszcze scenke z perspektywy, kamera jest tak troszke od dolu jak widac. Moze komus sie bedzie chcialo stworzyc tak na szybko scenke i pokombinowac z ta kamerka. Albo to jest takie trudno, albo tez ja o czyms nie wiem:D pozdrawiam:)
asblaze Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 heh ... to se tak ne da. Kamera ma swoje prawa, jednym z nich jest ustawienie perspektywy. Jeśli chcesz żeby obrazek w kadrze był równy z Twoimi liniami, to kamera musi być ustawiona PROSTOPADLE do tych linii a nie "lekko z dołu". Albo włącz sobie ortographic projection, wtedy nie będziesz miał perspektywy, ale obrazek będzie równiutki ;P
SUPER_OkO Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Mozesz sie tez przelaczyc na widok user i tam tez masz aksonometrie zamias perspektywy, no chyba ze potrzebujesz kamerki.
JohnZi Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 dobra juz wszystko wiem:D wczoraj patrzylem na refke w nocy i wydawalo mi sie ze tam jest prosciutko:P ale moje oczy o 1 w nocy zawodza:P
Rekomendowane odpowiedzi