Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No i mam problem, nie sadzilem ze kiedys moga byc wieksze problemy z ustawieniem kamery hehe, a jednak:) Skumajcie screena

Chce zeby krawedzie sciany i tego zadeszenia byly po takim katem jak biale linie. Jak obracam kamere wzgledem wlasnej osi to zas obraca mi sie ta wypustka ze sciany:/ i za chiny nie moge tego zgrac ze soba.

lolne5.jpg

tutaj macie jeszcze scenke z perspektywy, kamera jest tak troszke od dolu jak widac. Moze komus sie bedzie chcialo stworzyc tak na szybko scenke i pokombinowac z ta kamerka. Albo to jest takie trudno, albo tez ja o czyms nie wiem:D

lol2bq7.jpg

pozdrawiam:)

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 909
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

heh ... to se tak ne da. Kamera ma swoje prawa, jednym z nich jest ustawienie perspektywy. Jeśli chcesz żeby obrazek w kadrze był równy z Twoimi liniami, to kamera musi być ustawiona PROSTOPADLE do tych linii a nie "lekko z dołu". Albo włącz sobie ortographic projection, wtedy nie będziesz miał perspektywy, ale obrazek będzie równiutki ;P

Napisano

Mozesz sie tez przelaczyc na widok user i tam tez masz aksonometrie zamias perspektywy, no chyba ze potrzebujesz kamerki.

Napisano
  • Autor

dobra juz wszystko wiem:D wczoraj patrzylem na refke w nocy i wydawalo mi sie ze tam jest prosciutko:P ale moje oczy o 1 w nocy zawodza:P