Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

z racji że rozpoczęły się wakacje, będę miał dużo wolnego czasu, więc będę tu wrzucał modele mebelków... oczywiście własnego projektu. Oto pierwszy z nich:

kanapa1agreenti3.th.jpg

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

I następny mebelek... tym razem fotel:

fotel1acm3.th.jpg

EDIT:

Touch: Siedzisko poprawiłem bo faktycznie było za nisko

lilowy: co do skóry to jak znajdę lepszą teksturę to zmienię, narazie czarną skórę mam tylko taką.

Napisano

Jeśli to jest tak duże, że jak sobie człowiek klapnie w środku 'po turecku' i się cały zmieści, to ok, ale jeśli wymiary tego są bardziej standardowe, to ta rura będzie baaaardzo przeszkadzała.

IMO pomysł ciekawy;)

Pozdr

Napisano

Modele oprócz półki sa ok, ale we wszytkich pracach masz problemy z samplingiem.

Pierwszy model wygląda jak gdyby był z gąbki, jak używasz vray to zwieksz subdivs materiału, to powinno wystarczyć.

Pozdrawiam

Napisano

mam pytanie.. nie znam sie jeszcze dobrze na 3ds maxie wiec mam pytanie odnosnie nakladania tekstur.. jak to robisz ze z jednej strony masz czarne a z boku masz biale tekstury ? fajnie wyglada takie cos tylko jak to naniesc ?

edit.. mam odpowiedz :)

Napisano

lol.. po przesiedzeniu dzisiaj kilku godzin w maxie i spojrzenie sie na to co wymodziles to myslalem ze tam telewizor jakis jest :P no ale fajnie ogolnie.. fajnie powyginales te rurki :) czekam na inne prace :)

Napisano
Tym razem wymodelowałem lampkę, i mam problem nie mam zielonego pojęcia czym są te białe "krzaczki" na dole i jak się ich pozbyć...

lampka1apc0.jpg

Caustyka.... ?

a pozatym to ładne prace masz ... takie czyste ;]

Napisano

I następny model, stolik:

stoliktm9.jpg

Tak na marginesie , wiem że ten stolik lewituje;] ale zbyt późno się zorientowałem i nie chciało mi się od nowa renderować:P

Napisano

Na razie kiepski bilans, dwa modele na plus - pierwsza kanapa i ostatni fotel, bardzo fajny swoją drogą. Reszta do odrzutu i coś zaczyna kompozycja kuleć. Prezentacja tak przy półce, lampie, jak i stoliku jest nie do przyjęcia;)

Pracuj dalej;)

Pozdr!

Napisano

Dorzuć poduszki na tej bardziej pochyłej części i będzie super;) Chrom trochę skopałeś, wygląda jak miękkie aluminium, albo cyna;)

Edit: No to się już nie czepiam;P