Napisano 26 Listopad 200321 l witam postanowiłem przedstawić światu pierwszą moją niesamowitą animację o niezwykle wyszukanym tytule \"Mucholex\" :D Zrobiłem ją dokładnie rok temu. Sporo w niej błędów, ale dużo sie przy nie napracowałem. Powstawała bez scenariusza , wszystko wymyślałem w trakcie tworzenia. Początkowo miał być to tylko mój pokój, później dodałem latający samolocik, muche , i całą reszte. Złote figurki były niestety wyciągniete z Posera ,bo nie umiałem jeszcze modelować postaci :) Więc zapraszam do ściągania i komentowania : http://www.raygun-movie.webpark.pl/ P.S.strona ta ma ograniczony transfer więc jeśli nie che się ściągać to trzeba troche poczekać :(
Napisano 26 Listopad 200321 l geeeez, 35mb prawie ?? no ale ściągnę, tak z ciekawości :) pozdrawiam [piwo] P.S. chyba nawet animacja \"Undo\" miała mniej niż 35mb :P
Napisano 28 Listopad 200321 l Animke ściągnąłem, i... całkiem fajna:] Tlyko kamera, a dokładniej szerokokątny obiekty. W zasadzie zbyt szerokokątny:D A tak to fajne Pozdro, kozioo PS: Robisz takie drewniane modele jakie wiszą pod sufitem na prawde??
Napisano 29 Listopad 200321 l Autor No nareszcie ktoś ściągnął moje \"dzieło\" :D Co do szerokokątnej kamery, to nie wiem dlaczego, ale bardzo lubie ich używać ( może z czasem mi to przejdzie :) ) . Poza tym plik NIE jest już rozdrobniony, a zajmuje 35 MB bo to w sumie jest 4 min. filmu. P.S. Tymi modelami zajmowałem sie dosyć dawno temu, teraz już ich nie składam :)
Napisano 29 Listopad 200321 l No widać, że się napracowałeś:) Nawet fajnie ci to wyszło jak na animację bez scenariusza. Zwroty akcji są dość nieprzywidywalne i były dla mnie zaskoczeniem. Tylko na początku za duzo reklam;) Chociaż w sumie dzięki temu wiadomo na jakim sprzęcie to robiłeś:D P.S. Jak szukasz miejsca gdzie wrzucać takie duże pliki, to jest taki serwis tripod.lycos.co.uk, tylko nie wrzucaj \"gołych\" plików:D Pozdro[piwo]
Napisano 1 Grudzień 200321 l w końcu to ściągnąłem :D muszę przyznać, że jedyne co mnie trochę na swój sposób nudziło, to te wybuchy, po których wszystkie obiekty rozlatywały się w ten sam sposób, a mogłeś nie \"rozwalać\" ich do końca, tylko zostawić niektóre części całe, bo w końcu wybuch nie rozbija wszystkiego na atomy :D ale ogólnie animacja mi się bardzo podoba, włożyłes w nią dużo wysiłku a to się liczy :) mam tylko jedno pytanie... ile ci się to renderowało i na jakim sprzęcie ?? :D pozdrawiam [piwo]
Napisano 1 Grudzień 200321 l dla mnie zdecydowanie za ciemno i niestety ale jakość tekstur niezbyt ciekawa. Loozack ma racje co do tych wybuchów - wysadzać można na kilka sposobów - nie tylko Bomb\'em. Co do sposobu prowadzenia kamery to jest strasznie chaotyczny, a te zabawy z peryspektywą przeszkadzaja a nie pomagają. A teraz co mi się podobało - napewno szczegółowość pokoju (mimo tego, że gazety za zgiete kwadratowawo) i to, że kreatywnie podszedłeś do scenariusza. Dobrze też wyszła postprodukcja - ten ostatki wybuch to chyba Combustion. A teraz rady - Plisssssss nie używaj Flarek i Electric Fiery z VPosta bo są straszne. Powinieneś tez pomyśleć nad typografią. To tak na gorąco - pozdrawiam
Napisano 1 Grudzień 200321 l Autor Dzięki za te wspaniałe komentarze:) Połki: Wielkie dzięki za adres, napewno sie przyda. Renderowało sie z przerwami przez prawie cały tydzień . Łącznie coś ok. 70 godzin :D. Sprzęt ( częściowo widoczny na filmiku:)) to P4 2GHz , 512 DDR i GeForce Ti 4200:D. Macie racje, troche przesadziłem z wybuchami. Zrobiłem je wyłącznie w Maxie za pomocą systemu cząsteczek ( nie bomb). Nie używałem też Combustion. Teksturki były standardowe (oprócz tych skanowanych i jednej malowanej), dlatego troche słabe. Co do scenariusza miło że ktoś nazywa go kreatywnym[lol2] Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie :)
Napisano 1 Grudzień 200321 l Hmmmm, doprowadziłeś animę od początku do końca i za to należą się gratulacje. Poza tym... Mi się nie podoba.